Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
avanss piegadatajam
Maksājam maijā daļēju avansu 50% piegādātājām (ES dalībvalsts) , preci saņemsim jūnijā.
PVN par 50% jaaprēķina un jāatskaita maijā un otri 50% jūnijā?
Ответы (5)
Vai tad es ko jaucu? Man no semināra palicis? - preču iegāde ES ir notikusi, ja veikta samaksa par preci avansā. Vai ne tā ? Tikai kā ar to daļējo apmaksu?
Mums līdzīga problēma. Zvanīju uz VID konsultācijām, teica, ka ir jāaprēķina PVN maijā. Mums gan vienkāršāk, jo pilna priekšapmaksa. Lai gan mēdz būt, ka preces atnāk mazāk, nekā bija pasūtīts un apmaksāts, jo nav viņiem noliktavā uz nosūtīšanas brīdi. Bet PVN par pilno summu jau būs aprēķināts?
U nas analogicnaja problema, no k nej pribavljaetsja esche odna: ot nashih postavschikov iz ES i na "invoice" ne doprosishsja vseh neobhodimih rekvizitov, a uz na schetah na avans tipa "order" ili "aknolegement" i podavno, mozet kto-nibud znajet chto delat s PVN, esli v schete iz ES net dati postavki ili PVN stavki, ili v PVN nomere ne ukazani bukvi, a tolko cifri i t.d., prakticheski v kazdom schete chego-to ne hvatajet.
Xan Tur viss ir kārtībā, viņiem nav jāizpilda mūsu PVN likuma prasības, viņiem pašiem savu pietiek, tā kā rēķinu var pieņemt un pvn rēķināt, tikai pārbaudiet vai ir PVN maksātāji
Net u menja v etom uverennosti, t.k. 8.pants(8.1) glasit: "nalogovim schetom v sdelkah s licami drugih stran uchastnic ES schitaetsja dokument, v kotorij vkluchena informacija, ukazannaja v chasti (5.1)"
Закрыть
Краткое описание нарушения