Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN un procentu maksajumi autolizinga К списку тем

UIN un procentu maksajumi autolizinga
vai UIN deklaracija apliekamie ir japalielina par samaksatiem procentu par autolizinga.Jair japalielina ,tad kura ailite.

Kads UIN % ir 2008.g.13 vai cits
Olgared
Olgared 10.05.2009 13:48
51 сообщение на сайте

Ответы (9)

А закон почитать?
Martinas
Martinas 10.05.2009 13:59
38532 сообщения на сайте
Kā nav slinkums rakstīt, ja nevar cilvēkam palīdzēt, tad nerakstiet vispār- super gudrie grāmatveži
Knop
Knop 10.05.2009 21:02
20 сообщений на сайте
Knop, un ko tad Jūs nepaslinkojāt un uzrakstījāt, bet ne jau atbildi uz jautājumu? Ļoti pareizi atbildēja Martinas jau, likums taču vismaz reizi gadā tomēr jāpalasa, turklāt 10.maijā būtībā visiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem gada pārskati jau ir nodoti, bet ja lielā uzņēmumā strādā un nezina UIN % likmes apmēru un kur to atrast.... pasarg Dievs no tāda grāmatveža. http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=169&hl=1
Runājot par procentu maksājumiem, likuma 6.4.pantā ir viss atrunāts. Pieļauju, ka tas autolīzings atbilst nosacījumiem, kad panta normas nepiemēro procentu maksājumiem par līzinga pakalpojumiem, kas saņemti no Latvijas Republikā vai citā Eiropas Savienības dalībvalstī reģistrētas kredītiestādes, Latvijas Republikas Valsts kases, Ziemeļu investīciju bankas vai no Pasaules Bankas grupas, kā arī no Latvijas Republikas rezidentiem.

Naudiņu par sastādīto GP un UIn deklarāciju gribēs saņemt jautājuma autors, bet pielikt kaut māzākās pūles, lai savus zināšanu robus aizpildītu negribās....
Cleo
Cleo 10.05.2009 21:13
19234 сообщения на сайте
Sākot ar 2008.gadu-nav

6.4 pants. Apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem

(1) Apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem (arī diskonta veidā), kas pārsniedz procentu maksājumu summu, kura aprēķināta, parādu saistībai piemērojot 1,2 reizes palielinātu Centrālās statistikas pārvaldes noteikto taksācijas perioda pēdējā mēneša vidējo īstermiņa kredītu likmi kredītiestādēs. Saimnieciskās darbības izdevumos iekļautā procentu maksājumu summa nedrīkst pārsniegt faktiski aprēķināto procentu maksājumu summu.

(2) Apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem proporcionāli tam, kādā mērā taksācijas perioda parādu saistību (par kurām aprēķināti procentu maksājumi) vidējais apjoms pārsniedz summu, kura vienāda ar četrkāršotu nodokļa maksātāja uzņēmuma gada pārskatā atspoguļoto pašu kapitāla apjomu (taksācijas perioda sākumā), kas samazināts par ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezervi un citām rezervēm, kuras nav radušās peļņas sadales rezultātā.

(3) Ja apliekamais ienākums vienlaikus jāpalielina par procentu maksājumiem atbilstoši šā panta pirmajai un otrajai daļai, to palielina par lielāko no apliekamā ienākuma summām, kas noteikta saskaņā ar šā panta pirmo vai otro daļu.

(4) Šā panta pirmo un otro daļu nepiemēro kredītiestādēm un apdrošināšanas sabiedrībām, kā arī procentu maksājumiem par kredītiem, līzinga pakalpojumiem un aizņēmumiem, kas saņemti no Latvijas Republikā vai citā Eiropas Savienības dalībvalstī reģistrētas kredītiestādes, Latvijas Republikas Valsts kases, Ziemeļu investīciju bankas vai no Pasaules Bankas grupas, kā arī no Latvijas Republikas rezidentiem.

Jākoriģē, ja

(5) Šajā pantā noteiktā apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem ir piemērojama visu veidu procentu maksājumiem par parādu saistībām, kā arī jebkuriem citiem maksājumiem, kuri pēc darījuma ekonomiskās būtības ir procentu maksājumi neatkarīgi no darījuma juridiskās formas.
Knop
Knop 10.05.2009 21:17
20 сообщений на сайте
No kā, tad lai jaunie grāmatveži smeļās gudrību, no tādiem pašiem iesācējiem????

UIN 2008.gadā ir 15%

Tāpēc jau ir forums, kur rast atbildes un palīdzību!
Knop
Knop 10.05.2009 21:21
20 сообщений на сайте
vispār jau grozījumu stājās spēkā ar 01.01.2007. http://www.likumi.lv/doc.php?mode=DOC&id=150698
Cleo
Cleo 10.05.2009 21:23
19234 сообщения на сайте
o.k.
Knop
Knop 10.05.2009 21:26
20 сообщений на сайте
Forums ir nevis priekš tā, lai ielietu ar karotīti mutītē, bet lai palīdzētu kā pareizi sakāt atrast pareizo ceļu. Šodien Jūs pateiksiet vienam 15%, rīt otram, Jūs domājat, ka viņi meklēs apstiprinājumu Jūsu teiktajam? Lielākā daļa nē, un tā tas jaunais grāmatvedis būs jaunais visu laiku, jo nemācīsies atrast to informāciju, kas darbam nepieciešama pats. Man varat nepiekrist, bet uzskatu, ka pareizākais ir norādīt virzienu kurā meklēt un kad jautātājs jau ir pameklējis šo to un palasījis, bet vēl līdz galam nav izpratis jautājumu arī izlasot likumdošanu, tad var palīdzēt " sagremot un norīt" tās likuma normas.
Cleo
Cleo 10.05.2009 21:27
19234 сообщения на сайте
Cleo, man vajag palīdzību http://www.vgk.lv/lv/forum/7/69627
Knop
Knop 10.05.2009 21:28
20 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.