Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Avanss un piegades datums К списку тем
Avanss un piegades datums
Vai avansa maksajuma reķina (fakturrekina) arī obligati janorada piegades datums?
Laikam esmu ieberzusies, jo priekšnodokli atskaitiju, bet piegādes datuma ta nebija:(
Ответы (19)
ja es pareizi saprotu, tad avansa maksājuma piegāde ir datums kurā tiek saņemta nauda vai banaks kontā vai skaidrā naudā. Jeb es nesaprotu pareizi?
Jautašu velreiz-
vai man bija tiesības atskaitīt priekšnodokli, ja es apmaksāju avansa rekinu (fakturrekinu) uz kura nebija preču piegades datuma?
samaksāto avansa maksājumu atspoguļošana:
pēc avansa samaksas datuma:
D Samaksātais avanss
D Priekšnodoklis
K Banka = samaksātā summa kopā ar PVN
pēc preces vai pakalpojuma saņemšanas datums:
D Izmaksas - preces vai pakalpojuma vērtība pēc nodokļa rēķina bez PVN
D Priekšnodoklis
K Norēķini ar piegādātājiem
D Norēķini ar piegādātājiem
K Samaksātais avanss- preces vai pakalpojuma vērtība, ieskaitot PVN, kuru dzēš ar samaksāto avansu.
pēc galīgā aprēķina veikšanas datuma
D Norēķini ar piegādātājiem
K Banka = maksājuma kopējā summa, ieskaitot PVN
Vai ir tik sarežģiti sazināties ar otru pusi un to datumu kopīgi pierakstīt uz abiem rēķina eksemplāriem?
Paldiea Cleo par skaidrojumiem!
Bet kā Jūs domājat, vai ar pildspalvu derēs ierakstīt, ja gadījumā viņi vairāk nevar izdrukāt (citiem programmas neļauj!)???
Es rtiskētu rakstīt ar pildspalvu, nu vai tiešām VID būs tik necilvēcīgi, ka izņems no priekšnodokļa, visādam gadījumam varbūt blakus uzlieciet zīmogus un parakstus/
Avanss vispār ir specifiska lieta, ja nav piegādāta prece, nu kā var iepriekš noteikt, kurā datumā es pārskaitīšu avansu?
Nu bet tur jau tā lieta!!!Var tikai noteikt pēc apmaksas, vai laikā no tāda līdz tādam datumam. Murgs.
Paldies velreiz un lai Jums jauka diena!
Brauksu pie klientiem un prasisu, lai liek zimogus un raksta ieksa utt.
Kogda mi platim avans data postavki neizvestna, postavka mozet proizoiti v techenii 2 mesjacev, poetomu vmesto dati postavki nam pishut "priekšapmaksa", i ne odin nash postavschik ne hochet pisat vozmoznuju datu postavki, t.k. oni schitajut, shto data postavki - eto opredelennoje objazatelstvo, i esli ego ne vipolnit, to mozno popast na peni.
Xan, novije popravki v zakonje po PVN kak obezateljnij rekvizit obozna4ena data - 8.pants5.1. 7)preču piegādes datums vai pakalpojuma sniegšnas datums.
No vot avanss eto specifika, ja bi tozhe skazala shto datu nevozmozhno zapisatj na s4jot.
Ko lai dara? Moška pazvanit uz VID? Kurā Vidā vissakarīgākās konsultācijas?
Casy, es zvanu uz savu :)) pazvaniet arī jūs 5233360
VID seminārā par šo jautājumu sapratu tā : priekšnodokli atskaita kad :
1.vaiir notikusi samaksa
2. vai ir saņemts nodokļa rēķins
3. vai ir saņemta prece
Tas ir -ja viens ir noticis tā veic priekšnodokļa atskaitījumu .
8.pantā ir uzskaitīti rekvizītim kas ir nepieciešami nodokļa rēķinam ( kas attiecas uz manu 2.punktu).
Sanāk , ka maksājot avansu nav jāievēro šīs 8.pantanodokļa rēķina prasības.
Sola, 8.pants PVN rēķins:
Preču piegāde i notikusi, ja preces ir nosūtītas vai ir izrakstīts PVN rēķins vai atlīdzība par piegādi ir saņemta pirms preču nosītīšanas, respektīvi, avanss.
8.pants zakona o PVN izlazila vdol i poperek, tak shto ochen horosho znaju, shto tam napisano, tolko ot etogo ne legche, u menja bila nadezda, shto hot dlja schetov iz ES poblazku sdelajut, no net. A shto delat esli postavschik otvechaet, shto schet on raspechativaet iz programmi i izmenit ego ne mozet, nam tak otvechaet daze postavschik u kotorogo mi - distribjuteri.
Xan. VID na eto mozhet otvetitj, shto postavshik dolzhen sprashivatj obnovljenjija programmi kotoruju onji izpoljzujut u svojejo prodavca programmi, shto bi razpe4atka s4etov bilo proizvedena soglasno novomu zakonu.
Po mnje tak ja vasse neponjimaju kak mozhno opredeljitj datu avansa.
Этого не понимает никто. Даже ОНИ.
Casy, zvanīju uz VID, neuztraucieties, ja rēķinā esot minēts - avansa maksājums - tad uz to neattiecas rekvizīts preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums, respektīvi šim datumam nav jābūt, jo tā nav ne prece ne pakalpojums.
Liels liels paldiesins Cleo, man vel nebija laika pazvanit! Nu ta man sirds mieriga!!! Lai Jums veicas!
Закрыть
Краткое описание нарушения