Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Транспортные услуги PVN К списку тем
Irinasanta 01.06.2009 12:25
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Ответы (14)
P.7.2 PVN likums
Aleksja 01.06.2009 12:51
10004 сообщения на сайте
10004 сообщения на сайте
Man līdzīgā situācijā (Latvijas uzņēmuma preci Latvijas transporta komp. ved uz Beļģiju) transporta kompānijas piestāda rēķinus ar 21% (to apstiprināja arī VID), bet tieši lik.pantugan nepateikšu, ja nepareizi - zinošākie var būt palabos.
Irinasantai, uzskatu ka jūsu gadījumā piemērojams šis PVN likuma pants: 28.p.(4) Apliekamās personas sniegtajam preču transporta pakalpojumam Eiropas Savienības teritorijā piemēro nodokļa 0 procentu likmi, ja tas tiek sniegts citas dalībvalsts apliekamai personai.
Это какой же ВИД дал Вам такое подтверждение? Транспортная компания выставит счет с 21% только за услугу на территории Латвии. На всей остальной территории ЕС и в третьи страны 0%. И чтобы ОБС не сбивала с пути - почитайте закон. Для транспортников очень четко написано.
Aleksja 01.06.2009 13:02
10004 сообщения на сайте
10004 сообщения на сайте
Es tā īsti nesaprotu, kas pakalpojumu saņem, ja pakalpojums saņēmējs ir Lietuvas firma, tas piemēro 28.p.4.p.
Mior, вы абсолютно правы - в вопросе о заказчике услуги ни слова. Потому ответа на заданный вопрос дать невозможно.
Ja pakalpojumi ir saistīti ar preču eksportu, importu, tranzītu - 0% likme 7. pants
Bet jusu gadījumi ir attiecināmi uz PVN 18.pantuun ir apliekami ar 21%
Bet jusu gadījumi ir attiecināmi uz PVN 18.pantuun ir apliekami ar 21%
Katikiv 01.06.2009 13:14
224 сообщения на сайте
224 сообщения на сайте
производитель-Латвия, покупатель-Литва, перевозчик-Латвия (кон.пункт доставки-Лит.). Счёт перевозч.Лат.-производ.Лат.
ПВН 0% или 21%
ПВН 0% или 21%
Irinasanta 01.06.2009 13:15
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
PVN 22. pants (4) Preču transporta pakalpojuma Eiropas Savienības teritorijā sniegšanas vieta ir iekšzeme, ja preču transporta pakalpojumu Eiropas Savienības teritorijā apliekamā persona sniedz citai apliekamajai personai neatkarīgi no tā, kur uzsākta preču transportēšana.
Tādējādi, jūsu gadījumos 21%
Tādējādi, jūsu gadījumos 21%
Katikiv 01.06.2009 13:24
224 сообщения на сайте
224 сообщения на сайте
Nav bijusi saskare ar šādu situāciju, bet kautko es te nesaprotu. Latvijas uzņēmumam būs jāmaksā PVN budžetā, bet kuram tad tiek prieksnodoklis?
Sanny 01.06.2009 13:49
352 сообщения на сайте
352 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть