Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kontējums
situācija šāda-PVN pārmaksa Ls3000, VID mums pārskaita Ls2950 norādot, ka ls 50 novirzīti VSAOI parāda segšanai.Viss ir pareizi, mums tāds parāds bija un virsgrāmatā uzrādās, bet es nesaprotu, kā lai savā virsgrāmatā atzīmēju, ka VSAOI parāds ir
segts.Joviņš ir segts apejot mūsu bankas kontu. Kā lūdzu šo visu kontēt?
Iepriekš pateicos
Ответы (12)
Paldies par atbildi, bet es tomēr nesaprotu, ja rakstīšu'K 5721, tad mēneša PVN atskaitē nepamatoti būs par šo summu jāsamazina tekošā PVN pāmaksa. Varbūt K 2311?
vai varbūt D5721 D 5725 un D2311 K5721 ? kā tas izskatītos?
laboju K 5721 un d5725 un D 5721 un k 2311
Ina2205
ziņojumu: 17 06.06.2009 12:56
Paldies par atbildi, bet es tomēr nesaprotu, ja rakstīšu'K 5721, tad mēneša PVN atskaitē nepamatoti būs par šo summu jāsamazina tekošā PVN pāmaksa. Varbūt K 2311?
-----------
Interesanti, kā gan Jums būs PVN atskaitē nepamatots samazinājums:-S
Es taču nezinu, ko Jūsu kontu plānā nozīmē 5721 un 5725. Jāliek D Samaksātais PVN.
Piekrītu Martinas. Jūsu konti ar saukties ABC un DBG, u.t.t.
D- VSAOI konts (kurā ir parāds par nodokli) un K- PVN konts (kurā ir parādījusies pārmaksa).
Atvainojos, protams K Samaksātais PVN.
Ja galīgi grūti saprast rāmatojumus - taisiet papildus kontu un caur to arī grāmatojiet.
Konts 5790 -nodoklu ieskaits,tipa "2690"-konvertac.
А как потом этот 5790 по налогам распихать?
Tā ir kad sāk prātot jaunu Amēriku, Martinas jau sākumā skaidri un gaiši pateica pareizo kontējumu;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения