Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pensionārs-valdes loceklis К списку тем
Pensionārs-valdes loceklis
Labdien! Es izlasīju visas atbildes par valdes locekļiem, bet man radās vēl jautājumos sakarā ar 70% pensijas neizmaksāašanu strādājošiem pensionāriem:
1)uzņēmumā valdes loceklis, kuram ir 90% kapitāla daļas ir pensionārs, tas ir viņa uzņēmums un atbrīvoties no darba nebūtu loģiski, jo viss jau turās uz viņa pleciem, bet kā varētu izdarīt, lai cilvēkam, kurš ir valstij visu laiku maksājis nodokļus( nestrādājot valsts iestādē) saņemtu pensiju pilnā apmērā?
2) vai var pārslēgt ar viņu pilnvarojuma līgumu?
3) vai šim pilnvarojuma līgumam jābūt noslēgtam ar citu personu, vai var ar viņu pašu?
4) vai vispār ir kāda izeja?
Ответы (12)
Ждите изменений в законах. Тогда будет ясно, что там наформулируют и что потом можно делать.
Bargie un Veva! Liels paldies no pensionāriem par uzprasīšanos... Vot kur ņederžaņije moči...
csssssssssss
Jā,nu jau sagaidījām, un mani arī interesē tas pats, kas Bargie. Manuprāt, pārslēdzot darba līgumu uz vadības, nekas priekš pensionāra- valdes locekļa nemainīsies, jo pensionārs, kā valdes loceklis, tāpat paliks darba ņēmējs tikai bez atlīdzības un Ziņās par viņa atbrīvošanu viņu nevarēs iekļaut. Bet, kā citādi par viņu paziņot VID un VSAA, ka viņš nav darba ņēmējs???Un arī citi pensionāri- valdes locekļi, kas jau tagad uzņēmumā darbojas ar pilnvarojuma līgumu bez atlīdzības, kā tiks vaļā no šīm saistībām ar uzņēmumu?
Caur UR lēmumu, ka nav vairs valdes loceklis bet tikai dalībnieks ( īpašnieks ). Valdes loceklis jānozimē cits.
Paldies!Nu jau es arī šodien esmu savākusi šādu informāciju, jo nav cita varianta.
Piekrītu Ilmai.
Tik nez kā būs, ja izdomās, ka īpašnieki taču var arī dividendes saņemt.
Nu par to arī nodoklīti būs jāmaksā.
Nu, lūk, man valdes loceklis pensionārs pasteidzās un mainīja valdes sastāvu, sevi izslēdzot no valdes, bet īstenībā, bez atlīdzības strādājošs valdes loceklis, likuma izmaiņu rezultātā no 2009.gada1.jūlija vairs neskaitās darba ņēmējs, un viss atrisinās ar pensiju - tikai 10%. Mana ietekme arī tajā visā bija, nu tā sanāca
Kurš ir tas LIKUMS kas to nosaka? Esiet lasījusi? Pasakiet man arī?
Es pagaidām lasu tikai preses relīzes par to kas varētu būt, bet kas to zina vai būs.Vienīgais likums kas pieņemts ir MK noteikumi par neapliekamo minimumu un atvieglojumiem par apgādājamo.Varbūt vēl kāds vakar vai šodien?
Jā, Ilma, Jums taisnība, nekas no tā visa vēl nav stājies spēkā, arī
likumi.lvto var redzēt, bet es ietekmējos no Labklājības Ministrijas lapas skaidrojumiem un neticu, ka šajos apstākļos kaut ko tur augšā, grib to vai nē, var mainīt.
"Valsts budžeta deficīta samazināšanai ir pieņemti būtiski lēmumi, tostarp arī lēmumi, kas skar izmaiņas sociālajā jomā. Lai sniegtu personām sociālo nodrošinājumu pieejamā finansējuma ietvaros, Saeimā ir pieņemts likums „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gadalīdz 2012.gadam", kā arī veiktas izmaiņas visos sociālo jomu regulējušos likumos. Lai neapjuktu sarežģītajos normu labirintos, Labklājības ministrija sniedz skaidrojumu."
Jā, un no VID es arī esmu tikai Jūsu minētās izmaiņas saņēmusi.
Закрыть
Краткое описание нарушения