Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzņēmums nav PVN maksātājs К списку тем
Uzņēmums nav PVN maksātājs
Ja otrs uzņēmums nav PVN maksātājs, izrakstot rēķiņu ir vai nav jānorāda maksājuma summa ar PVN? Un vai ikmēneša PVN deklarācijā šo summu ir vai nav jānorāda?
Paldies!
Ответы (10)
Jūs, Aniev, neesiet PVN maksātājs. Vai veikals (PVN maksātājs) Jums izsitīs čeku bez PVN?
Mūsu uzņēmums ir PVN maksātājs, bet šobrīd jāizraksta rēķins uzņēmumam, kas nav PVN maksātājs. Tad nu vēlos pārliecināties vai PVN šādā rēķinā ir jānorāda un vēlāk PVN deklerācijā arī šo summu jāietver? Un kā ir ar, ja izrakstīts rēķins fiziskai personai - PVN ir jānorāda PVN deklarācijā?
Всегда все с ПВН для плательщиков ПВН и все отражается в декларации.
Без ПВН- только для неплательщиков ПВН.
Atkal students, atkal kontrole...
Tatanja, to saprotu, ja abi PVN maksātāji visos gadījumos rēķinā jānorāda PVN. Bet situācija ir par to, ka pakalpojuma pasūtītājs nav PVN maksātājs un kā izrakstīt rēķinu - ar/bez PVN.
tikko atradu līdzīgu tēmu:
http://www.vgk.lv/lv/forum/22/83113/ bet tur ir pretēji Tatanja rakstītam, ka "Без ПВН- только для неплательщиков ПВН"
Kā būt?
Būt tā - klausīties pasniedzējā, lasīt konspektus, lasīt mācību grāmatu un lasīt likumu!
Pirmīt pārpratu. Tagad šķiet sapratu, paldies, tēma slēgta
Кооперативное общество проводило реорганизацию электросетей, стоимость проекта превышает 10000 латов, которые были собраны с членов кооператива, является ли данный кооператив плательщиком НДС?
Регистрироваться нужно, если кооператив оказал кому-то услугу по реорганизации электросетей, а я так поняла, что это кооперативу оказали услугу.
Menedžeris arī vēl mācās...
Закрыть
Краткое описание нарушения