Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pārmaksāto nodokļu novirzīšana citiem nodokļiem К списку тем
Pārmaksāto nodokļu novirzīšana citiem nodokļiem
Labdien!
Uzņēmumam ir PVN pārmaksa un līdz ar to aizpildot EDSā deklarāciju, sadaļā "Pieprasījums par PVN nodokļa pārmaksas atmaksu", norādu cik un kādus nodokļus nepieciešams novirzīt.
Taču vai ar to pietiek? Vai ir nepieciešams rakstīt arī iesniegumu?
Ответы (31)
Paldies!
Bet vai VID sūta apstiprinājumu, ka nodokļi ir novirzīti?
Раньше посылали письмо, теперь, похоже, что нет.
tikai jāņem vērā, ka novirzīt var tikai to pārmaksu, kas ir par tekošo mēnesi
А нам письма до сих пор присылают....
Storno, а почему только за текущий месяц? Я писала не только за текущий и мне вернули.
nu jā, es arī uzrakstīju par visu periodu, bet man pateica vai es neprotu lasīt, ka tas ir domāts tikai par attiecīgās atskaites periodu un atmeta atpakal, dabūju rakstīt v;estuli un vest par jaunu. Tas bija Rīgas raj nodaļā
Не знаю, мне наоборот сказали, да и в декларации нет периода, за который просишь.
Мы аналогично писали и вернули за предыдущие годы.
А что конкретно neprotu lasīt они сказали?
Tad man droši vien trāpījās nepareizais cilvēks nepareizā vietā
Arī man atmeta atpakaļ piedevām vēl pēc 2 mēnešiem - rezultāts soda naudas. Škrobe.
lēmums bijis 29.04., bet vēstuli ar atteikumu saņēmu tiaki 26.05. kruta!!! (iemesta pastā bija 23.05.)
Pārmaksu pvn deklarācijā var prasīt par tekošo mēnesi radušos pārmaksu un tikai tādu, kas radusies no piem., pamatlīdzekļu iegādes rezultātā vai ja 50% un vairāk ir eksports.
Citā gadījumā tikai pēc gada deklarācijas iesniegšanas + iesniegums vecajā kārtībā.
Kolibri, глупости говорите. Где так написано?
Где...гдеюююю в законе о НДС написано в 12 статье
(12) Valsts ieņēmumu dienests var atteikties atmaksāt apliekamai personai šā panta vienpadsmitajā daļā minēto pārmaksāto nodokļa summu šādos gadījumos:
1) apliekamai personai ir nodokļu vai citu obligāto maksājumu parādi valsts budžetam. Šādā gadījumā pārmaksātā nodokļa summa tiek novirzīta attiecīgo nodokļu vai citu obligāto maksājumu segšanai. Valsts ieņēmumu dienests nevar atteikties atmaksāt minēto pārmaksāto nodokļa summu, ja nokavētais nodokļa samaksas termiņš ir pagarināts likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā un saistības tiek pildītas;
2) persona taksācijas periodā pieprasa atmaksāt pārmaksāto nodokļa summu, bet to darījumu vērtība, kuriem piemērojama nodokļa 0 procentu likme atbilstoši šim likumam, nepārsniedz 50 procentus no kopējās apliekamo darījumu vērtības. Beidzoties taksācijas gadam, pārmaksāto nodokļa summu atmaksā no valsts budžeta pilnā apmērā atbilstoši nodokļa gada deklarācijai. Šā punkta nosacījumi nav attiecināmi uz nodokli, kas samaksāts par iegādātajām vai ievestajām precēm un par saņemtajiem pakalpojumiem Valsts investīciju programmā ietverto projektu īstenošanai;
Irena22
Раньше посылали письмо, теперь, похоже, что нет.
Теперь ВИД просит указывать адрес е-мейла. Нам прислали ответ на него, правда по возврату ПНП.
Tas bija no pierakstiem VID seminārā....
ПВН в ЭДС перезачесть на налоги и вернуть деньгами можно только за соответствующий месяц,за который сдаётся отчёт.Ответ в течении месяца на е-майл,указанный в заявлении ЭДС(луда приходят отчёты по ЭДС).Если заявление сдали в бумажном виде-ответ тоже придёт по е-майл.Экономия,однако:-D
Marta deklarācijā izveidojušos PVN pārmaksu novirzīja tikai maijā, no VID pa pastu atnāca arī lēmums.
Илона, у меня был вопрос исключительно по поводу "Pārmaksu pvn deklarācijā var prasīt par tekošo mēnesi radušos pārmaksu"
Ну тогда так и писала бы.:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения