Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Izmaiņas likumā "Nodokļi un nodevas" К списку тем

Izmaiņas likumā "Nodokļi un nodevas"
2009.gada 21.maijā Saeima pieņēma likumu "Grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām"" un likumu "Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā", kas publicēti 2009.gada9.jūnija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" Nr.89 (4075) un stājas spēkā ar 2009.gada23.jūniju.

Būtiskākās izmaiņas likumā "Par nodokļiem un nodevām" un Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas veiktas ar attiecīgajiem grozījumiem un attiecas uz vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanu.

Grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām"

1. Grozījumi likuma 30.pantā paredz papildināt minēto pantu ar jaunu 1.2daļu, kas nosaka, ka nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti vai nav reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējas, vairumtirdzniecībā veic tikai bezskaidras naudas norēķinus (to skaitā ar maksājumu kartēm).

Tādējādi skaidras naudas lietošanas ierobežojums vairumtirdzniecībā tiek noteikts likumā "Par nodokļiem un nodevām".

2. Grozījumi likuma 30.pantā paredz papildināt minēto pantu ar jaunu 1.3daļu, kas nosaka, ka nodokļu maksātājs, kas nodarbojas ar vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību vienā telpā, veic tikai bezskaidras naudas norēķinus.

Tādējādi, ja nodokļu maksātājs vienā telpā nodarbosies ar vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, arī norēķinus mazumtirdzniecībā tas drīkstēs veikt tikai bezskaidras naudas norēķinu veidā (to skaitā ar maksājumu kartēm).

Turklāt, gadījumā, kad nodokļu maksātājs vienā telpā nodarbojas ar vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, tam par vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā pārdotajām precēm saņemtā samaksa ar maksājumu kartēm ir jāreģistrē kases aparātā vai kases sistēmā.

3. Grozījumi likuma 30.pantā paredz papildināt minēto pantu ar jaunu sesto daļu, kas nosaka, ka šā likuma 30.pantapiemērošanā par vairumtirdzniecību uzskatāma preču pārdošana savā vārdā saimnieciskās darbības veicējam tālākpārdošanai, ražošanai vai savas

darbības nodrošināšanai,
Nbs
Nbs 19.06.2009 11:57
52 сообщения на сайте

Ответы (5)

Jā, tieši tā kā tur rakstīts.
Ilma
Ilma 19.06.2009 12:50
30495 сообщений на сайте
Paldies par info;-)
Loral
Loral 19.06.2009 14:04
1163 сообщения на сайте
Vai es pareizi sapratu, ka , piemēram degvielu turpmāk varēs iegādāties ar karti, pastā markas ar karti, jo ne DUS, ne pasta nodaļās nav atsevišķu telpu? Skaidras naudas darījumi ar šo tiek minimizēti?
Nbs
Nbs 19.06.2009 14:17
52 сообщения на сайте
Nbs, а при чем здесь сделки в наличных? Это же касается vairumtirdzniecību и vienā telpā nodarbosies ar vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību
Aleksja
Aleksja 19.06.2009 14:23
10004 сообщения на сайте
3. Vairumtirdzniecības definīcija = par vairumtirdzniecību uzskatāma preču pārdošana savā vārdā saimnieciskās darbības veicējam tālākpārdošanai, ražošanai vai savas

darbības nodrošināšanai. Vai tad markas vai degvielu nelieto savai saimnieciskai darbībai? Un par vairumtirdzniecību norēķināties no 01.07.2009 pēc šīm izmaiņām varēs tikai ar bezskaidru naudu (kartēm). Avansa norēķini turpmāk būs tikai par pakalpojumiem, par jebkuru materiālo vērtību - bezskaidrā naudā?
Nbs
Nbs 19.06.2009 14:46
52 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.