Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
algas izmaksa
Vai darba devējs var izmaksāt darba algu uz priekšu par 3 mēnešiem, tikai tāpat vien, ka viņam tā ir gribējies?? uzņēmumā ir daudz cilvēku, kuriem nav samaksātas algas, bet vienam viņš ir izmaksājis algu 3 mēnešu uz priekšu, jo vienkārši viņam tajā brīdī ir bijusi "lieka" nauda. Reāli situācija ir tāda, ka pašlaik notiek tiesas process ar šo darba devēju. Viņš ir uztaisījis fiktīvu kasas izmaksas orderi 5 janvārī, un darbinieka parakstu par summu 2500 Ls, lai gan reāli darba algas parāds darba devējam pret šo darbinieku uz 01.01.2009 bija 1600 Ls. janvārī vēl bija 3 kases izdevumu oderi pa 100 Ls un 250 Ls Tiesa notika jūnijā. Uz jautājumu tiesā, kāpēc viņš ir maksājis janvārī ir izmaksājis tādu summu, viņš atbildēja ka tā viņam tajā brīdī esot bijusi šāda nauda kasē un gribējis izmaksāt uz priekšu, bet avansa pieprasījuma, tā vienkārši no labas sirds.
Vēl man ir jautājums - ja darbiniekam alga uz papīra ir 700 Ls. Cik lielai jābūt no 1 marta līdz saslimšanas dienai (16 martam), kādā apmērā ir jābūt slimības lapai, ja darbinieks ir saslimis 16 martā (14 dienas) tālāk soci maksāja, un kādai kopējai izmsksu summai vajadzētu būt ja darbinieks ir ņēmis atvaļinājumu no 1 februāra pilnu mēnesi.
Ответы (32)
Jā, vēl aizmirsu pieminēt, ka darba devējs pašrocīgi bija nofermējis darbiniekus decembrī bezalgas atvaļinājumā. daeba inspekcija to atzina par nelikumīgu un darba devējs solīja algu un nodokļus izmaksāt kopā ar februāra algu!
Имя пользователя Murcene
Адрес электронной почты ***
Дата регистрации 30.05.2008 23:16
Род занятий Гл. бухгалтер
Количество тем на форуме 2
Количество сообщений на форуме 2
Время последнего посещения 25.06.2009 19:55
=============
Вы бы уж не смешили людей. Стыдно. Поменяйте данные о себе. Напишите, хотя бы студент. Это было бы ближе к реальности. ИМХО
Alesja Tu darbojies kā meža sanitārs?? Es uzdodu jautājumus un vēlos saņemt abildes, nevis kaut kādus komentārus par savu profilu. vai nav loģiski, ja es būtu grāmatvede, tad šādusjautājumus neuzdotu, jo atbildes zinātu pati
Darba likums- darbiniekam ir tiesības saņemt darba algas aprēķināšanas lapu.
Manuprāt, tā nevar būt noformējama kā alga, tas varētu būt avanss vai kā aizņēmums no darbinieka puses.
Bet , ja jau runa iet par fiktīviem kases orderiem un darbinieka paraksta viltošanu, tad kādas gan te vispār var būt diskusijas. Darījums nav noticis, jo tas ir fiktīvs taču.
Un man jau arī nepatīk šajā forumā, ka vienmēr (ļoti daudzos gadījumos) kādam tiek ''uzbraukts'', jo redziet šā foruma gudrajiem šķiet, ka jautātājs ir uzdevis muļķigu jautājumu. Nu tad neatbildiet, klusējiet, nevis izsmejat cilvēku.8-)
nu diemžēl kases izmaksas orderis ir noformēts - darba alga. Un pret to neiebilda pat darba inspekcija

nez kāpēc noteikums, ka algām ir jābūt norādītām algu sarakstos vairs nevienam nebija noteikums

Arī algu aprēķina lapiņas uz
nēmumā vienkārši nepastāv

ēc visa notiekošā jau jāsāk domāt - kam vispār ir vajadzīgi likumi, ja tos neviens tāpat neievēro...Pirmā tiesa notika un tika pārcelta uz citu laiku, jo neviens tiesnesis nesaprata par ko iet runa, tikai sēdēja un plikšķināja acis.nevarēja saprast, ko prasītājs grib, jo rekur alga tak orderī ir saņemta. Par parakstu viltošanu esam ierosinājuši krimimāllietu pret darba devēju. Bet kā jau policijā teica, tas varot vilkties pat gadu
un jā, paraksts uz ordera ir acīmredzami viltots, to apliecināja arī izmeklētājs, bet jāgaida ekspertīze un izmeklēšana. ā, otra lieta ir tā, ka taču darbinieks, kurš it kā saņemtu algu pēc šāda izmaksas ordera, summu vārdiem taču rakstītu pats, vai ne?? Šajos orderos summa vārdiem ir rakstīta ar pilnīgi svešu rokrakstu! Un orderi ir izrakstīti ar roku, nevis izdrukāti no grāmatvedības sistēmas.
"Un man jau arī nepatīk šajā forumā" - можно поискать другой форум, никто силой не заставляет сюда ходить.
''можно поискать другой форум, никто силой не заставляет сюда ходить''
Man šis forums ļoti pat patīk, tikai visi uzpūtīgie, kuri ''brauc'' ne par ko virsū un tā vietā, lai atbildētu normālā valodā vai paklusētu, gan nepatīk. Pieklājība nav šo cilvēku stiprā puse katrā gadījumā.
А задавать такие вопросы на форуме Вы считаете нормальным? Еще криминалом здесь не хватало заниматься! Думаю, что не только я так считаю, что бухгалтер, который работает с таким руководством, или знает на ЧТО идет, и за ЧТО получает деньги и молчит себе тихонько в тряпочку, делая то, что приказывает начальство, или увольняется с такой фирмы. А "выводить" на чистую воду начальство на всеобщем обсуждении.... А может шеы и не зарплату вовсе выдал, а аванс, которые был так необходим работнику. А что? Имеет право. Отработает работник - зачтется аванс. Только неправильно оформили контировочку.Ну подумаешь, 5610 или 5620? Так в обязанности бухгалтера входит не критиковать начальство, а подсказывать как правильно поступать. И в данном случае я была бы на стороне вашего шефа, если бы он после таких ваших выступлений просто вышвырнул бы такого буха.:-@
Ирочка, чего пышешь гневом? А если бы тот шеф, на сторону которого ты встала, тебе так "аванс" выдал и за тебя подписался бы? Боюсь, совсем другая песня была бы.
Мне бы не выдал, да и другим работникам тоже. Я законы распечатываю и перед ясными очами кладу. И говорю: не можно!!!!! А если в чем-то и нарушается трудовой, так сами мы же (работники) на это идем добровольно-принудительно

Легко разруливать чужую ситуацию. И ни один суд никогда не идет на решение , выслушав одну сторону. Геноцид!
Ja viņa būtu minējusi firmas vārdu, tad gan tas nebūtu jauki, bet neviens vārdā netiek nosaukts. Situācija un viss.
Grāmatveži strādā ne tik vien pie tādiem vadītājiem. Ne visiem ir iespēja savu taisnību vai godprātību pierādot ''pacelt asti'' un aiziet.
Un vadītājam nav jābūt ''tupam muļķim'', kas nezina, kā un par ko maksā darba algu. Mans uzskats vienmēr ir bijis, ka par vadītāju vajadzētu drīstēt būt cilvēkiem tikai ar augstāko izglītību un vismaz pamatzināšanām ekonomikā un grāmatvedībā. Citādi visādi galdnieki uzdodas par vadītājiem un notiek nez kādi brīnumi. Nav ko grāmatvedi tad vainot, ja vadītājs muļķis.
''Так в обязанности бухгалтера входит не критиковать начальство, а подсказывать как правильно поступать''
Un ja nu neklausa grāmatvedi, ko tad?! Viņš taču ir ''vadītājs''.
Man jāatvainojas, lasīt krievu valodā tas man sagādā lielas grūtības. Kā jau teicu, neesmu es nekāda grāmatvede, ne biroja darbiniece. Man nav jāsniedz te nekādi paskaidrojumi, kāpēc tas bija ielikts manā profilā. Es pat šo lapu nemaz nelietoju, jo nav bijusi nepieciešamība. Šodien mana draudzene ieteica te uzjautāt, jo šis it kā esot labs forums, tāpēc šoreiz arī nolēmu, uzdot sev interesējošus jautājumus cilvēkiem, kuri saskatas ar grāmatvedību, cipariem un likumiem diendienā! Ja es būtu grāmatvede vai jeb kas strādājošs grāmatvedībā, noteikti zinātu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un te nejautātu.
Kas attiecas uz manu jautājumu - tas nav bijis nekāds avanss! Diez vai būtu loģiski prasīt avansu 2500 Ls ja alga uz papīra ir 700

Otra lieta, jā, uzņēmums ļoti labi maksāja - 700 uz papīra un 1000 Ls uz rokas aploksnē. Uzņēmums nodarbojās ar būvniecību. Tā kā lūgt avansu arī nebija nepieciešams. taču, kopš 2008 gada septembra algas nav saņemtas vispār, ne oficiālās, ne neoficiālās. Viss tiek nokārtots ar viltotiem papīriem un parakstiem. Un tas jau man šķiet pretlikumīgi!
Aleksja es ļoti ceru nekad nesatikties ar tādu grāmatvedi kā Tu! Varu iedomāties kā tu rēķini algas un pildi savus uzdevumsu, nevajag bāzties visām pudelēm par korķi, ja nav ko teikt, tad paklusē
Un ja nu neklausa grāmatvedi, ko tad?! Viņš taču ir ''vadītājs''.
Tieši par šo man šoreiz ir aizdomas. Tikko sākās tiesas process viena no grāmatvedēm (tieši algu) aizgāja uz pašas vēlēšanās. Tā noteikti arī ir bijis, ka viņa ir viltojusi pēc uzņēmuma vadītāja rīkojuma kases izmaksu orderus, parkastus utt un beigās uzņēmuma vadītājs izspruks sveikā cauri, jo pateiks es neko nezināju - viņa to darīja un man tas ir liels pārsteigums! Tā lūk...
Murcene
Lūk es arī sašutu, ka galvenais grāmatvedis pavaicā tādām lietām. Ja vien Jūs uzreiz uzdotu jautājumu kā pienākas, tad un saņemtu saprotamu atbildi.
Nu ja, laikam man vajadzēja sākt ar vārdiem - es neesmu grāmatvedis bet gribu atbildi
Nu, re, cik jauks nobeigums! Ar labu nakti visiem
Закрыть
Краткое описание нарушения