Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
prece norakstishana
Svieki!
izrakstit rek. par precem, objekta preci saboja. Sastadam aktu par preces norakstishanu. kads varetu izskatities gramatojums.mansvar ir sekojosh
1) kreditrekins uz konkreto poziciju
2) preces norakstisana no atl uz tekosha men izd.
Ответы (16)
Ничего не поняла. Вы получили товар? Если Вы, то надо писать претензию. Представитель поставщика должен быть (или так, как указано в договоре). Если Вы отгрузили товар, то с точность до наоборот.
Jāsāk ar to, ka preces pārvieto no uzņēmuma uz uzņēmumu ar pavadzīmi nevis ar rēķinu.
Ja preci sabojāja piegādātājs, un ja viņš to neapmaina, rakstāt kredītrēķinu.
Ja paši sabojājāt preci, norakstāt to uz izdevumiem D7xxx K21XX.
Es izrakstu invoice par precem, objekta konkreto preci saboja uzstadot. mes sastadam aktu par prece norakstishanu.
Un vēl - kredītrēķins NAV grāmatojums, tas ir dokuments.
Ja patiešām esat grāmatvedis, tad vismaz uzdot jautājumu vajadzētu prast.
Dieselman
Uzdodiet jautājumu tādā valodā, kādā varēs Jūsu jautājumu saprast.
Diemžēl, latviski to saprast nav iespējams.
Vainigs, atri raksto neparlasot sanak briesmas!
Velreiz centishos paplasinatiem teik izskaidrot. Firma A nosutam preci, tiek izrakstit invoice firmai B, objekta monte preci firma C, bet montazas procesa ta tiek salauzta, tatad norakstama. ka dok un gramatojumi buti nepiecieshami firmai A?
Vēlreiz paplašinātiem teikumiem atbildu - preces nosūta ar pavadzīmi nevis ar invoice.
Preci noraksta tā firma, kura to sabojā.
Protams, ja piegādes līgumā nav paredzēts, ka tikai un vienīgi firma A ir pilnībā materiāli atbildīga par preci līdz tās izmešanai atkritumu urnā.
Pareizāk lakam būtu tomēr, ja preci norakstītu firma Z.
Pēc manām domām - jūs esat preci nogādājuši pircējam un tajā brīdī arī jūsu atbildība beidzas. Vai varbūt jūsu firma ir atbildīga par uzstādīšanu?
Inta
Nav neko piegādājuši, ir tikuši tikai līdz C, bet Z vēl kur lielā gabalā...
Wow kas ir firma Z !:-D
Firmai A, firma C ir apaksuznemums montetaji, tatad nekada sakara par precem. Par precem maksa B firma un ja vini preci nav sanemusi tad par piestadito invoice vini nemaksas, tatad man jakorige sis invoice ar credit note ar konkretas preces cenu. Plus sabojatas preces janoraksta izd un japiestada rekin firami c par salauztajiem paneliem. Jusu domas Aivar 007?
Man nav domu, jo es neko vairs nesaprotu.
Lai atbildētu pieklājīgi, argumentēti un kaut cik profesionāli, man vispirms jāizlasa līgums.
Es no savas puses no šīs tēmas atslēdzos. Negribu izlikties gudrāks un svētāks par Romas pāvestu.
Padošos gan! Man nervu šūnas nav loterijā vinnētas!
Латвийские фирмы товары продают по накладной, а не по инвойсу, как уже заметил Aivars007. Если в Вашем договоре предусмотрено, что получатель товара платит за него только после установки, то Вам, скорее всего, придется сначала выписать им накладную, а затем кредитный счет. А испорченный товар списать на расходы. Вот только еще неплохо бы той фирме, что неумело обошлась с товаром выставить счет.
Закрыть
Краткое описание нарушения