Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
neapliekamie darījumi un priekšnodoklis К списку тем
Santa_grinvalde 10.07.2009 21:30
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (21)
Коммунальные платежи с налогом получаете - с налогом и выставляете, т.е. все счета за коммунальные платежи идут для обеспечения облагаемых сделок. Счета и чеки par būvmateriālu iegādi идут только для обеспечения необлагаемых сделок, поэтому предналог с них учитывать либо не нужно, либо в отчете он будет как neatskaitamais.
Можно выбрать другой метод учета коммунальных услуг - ПВН не идёт ни в налог, ни в предналог, а тарифы рассчитываются с полной суммы счета.
У меня встречный вопрос - а зачем ей было становиться плательщиком ПВН?
Можно выбрать другой метод учета коммунальных услуг - ПВН не идёт ни в налог, ни в предналог, а тарифы рассчитываются с полной суммы счета.
У меня встречный вопрос - а зачем ей было становиться плательщиком ПВН?
Tādā gadījumā man jautājums - ja kā priekšnodokli iekļauj PVN, kas ir saņemtajos rēķinos par kom.pakalpojumiem tad, cik noprotu no likumdošanas, ir jāveic atsevišķa apliekamo un neapliekamo darījumu uzskaite. Kā tas izpaužas fiziskai personai? Un vēl - ja no čekiem PVN kā priekšnodokli nedrīkst atskaitīt, tad tie nav jāiekļauj arī PVN uzskaites žurnālā, vai ne?
Santa_grinvalde 11.07.2009 15:29
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
ir jāveic atsevišķa apliekamo un neapliekamo darījumu uzskaite. Kā tas izpaužas fiziskai personai?
Ja grāmatvedību kārtojiet divkāršā ierakstā, tad var to veikt atsevišķi nodalot ar kotējumiem.Piem viena īpaša kontu grupa attiecas uz PVN neapliekamiem darījumiem.
Un vēl - ja no čekiem PVN kā priekšnodokli nedrīkst atskaitīt, tad tie nav jāiekļauj arī PVN uzskaites žurnālā, vai ne?
Jā, tad tie nav jāiekļauj.
Ja grāmatvedību kārtojiet divkāršā ierakstā, tad var to veikt atsevišķi nodalot ar kotējumiem.Piem viena īpaša kontu grupa attiecas uz PVN neapliekamiem darījumiem.
Un vēl - ja no čekiem PVN kā priekšnodokli nedrīkst atskaitīt, tad tie nav jāiekļauj arī PVN uzskaites žurnālā, vai ne?
Jā, tad tie nav jāiekļauj.
Мой Вам совет - выберите 2-й способ для ПВН на коммунальные услуги, и не надо будет воодще возиться с журналом ПВН. И на кой чёрт вообще было становиться плательщиком ПВН, если нет облагаемых сделок.
Ilma, bet kā ir jārīkojas ar atsevišķo darījumu uzskaiti, ja grāmatvedībā tiek kārtota vienkāršā ierakstā?
Santa_grinvalde 11.07.2009 17:30
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Martinas jautājums vitā. Vai tad apliekamais apgrozījums bija tik liels, ka vajadzēja stāties PVN maksātājos?Jo ja uzskaita pēc 2.metodes( VID metodiskajos norādījumos par PVN uzskaiti) tad vispār neiznāk apliekamie ienākumi.
Martinas, ko Jūs Jūsu padomi ir patiešām noderīgi - bez Jūsu atbildes tak vēl joprojām mocītos neziņā! Paldies! Un itin nemaz nav tā, ka negribu klausīties Jūsu padomos
Domājot par otro variantu, ko minējāt, es tik nesaprotu, kā rēķinos kom.pak var iekļaut bez PVN, ja persona ir reģistrēta kā PVN maksātājs un kom.pak ir ar PVN apliekami darījumi ?
Man grūti teikt, kamdēļ VID izdomāja, ka vīramātei jāreģistrējas kā PVN maksātājam. Viņi vienkārši paziņoja, ka ieņēmumi ir sasnieguši 10 000 Ls, līdz ar to viņai ir jāreģistrējas. Neba jau viņa pati to izdomāja. Cik tagad noprotu no Jūsu jautājumiem, iespējams, varēja no tā izvairīties. Taču tā kā vīramātei no grāmatvedības un vēl jo vairāk PVN likuma jomas nav baigās sajēgas, viņa taču negāja strīdēties ar VID.
Domājot par otro variantu, ko minējāt, es tik nesaprotu, kā rēķinos kom.pak var iekļaut bez PVN, ja persona ir reģistrēta kā PVN maksātājs un kom.pak ir ar PVN apliekami darījumi ?
Man grūti teikt, kamdēļ VID izdomāja, ka vīramātei jāreģistrējas kā PVN maksātājam. Viņi vienkārši paziņoja, ka ieņēmumi ir sasnieguši 10 000 Ls, līdz ar to viņai ir jāreģistrējas. Neba jau viņa pati to izdomāja. Cik tagad noprotu no Jūsu jautājumiem, iespējams, varēja no tā izvairīties. Taču tā kā vīramātei no grāmatvedības un vēl jo vairāk PVN likuma jomas nav baigās sajēgas, viņa taču negāja strīdēties ar VID.
Santa_grinvalde 11.07.2009 17:59
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
rēķinos kom.pak var iekļaut bez PVN, ja persona ir reģistrēta kā PVN maksātājs un kom.pak ir ar PVN apliekami darījumi ?
-----------------------------------------------------------
Var. Par divām metodēm ir rakstīts MK noteikumos.
Var izstāties no PVN maksātājiem, jo Jūsu gadījumā tas ir nevienam nevajadzīgs darbs.
-----------------------------------------------------------
Var. Par divām metodēm ir rakstīts MK noteikumos.
Var izstāties no PVN maksātājiem, jo Jūsu gadījumā tas ir nevienam nevajadzīgs darbs.
Nu, lai izstātos no PVN maksātājiem, tad vīramātei ir jāgriežas VIDā un jāpamato, kamdēļ viņa domā, ka tā vajag Bet man šķiet, ka VID nez vai ieklausīsies viņas teiktajā, ņemot vērā, ka viņa jau īsti nemaz nemācēs pamatot to...
Par tiem MK noteikumiem Jūs domājat MK noteikumus Nr. 933 "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība"? Kuros punktos tieši man jāskatās par tām metodēm?
Par tiem MK noteikumiem Jūs domājat MK noteikumus Nr. 933 "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība"? Kuros punktos tieši man jāskatās par tām metodēm?
Santa_grinvalde 11.07.2009 18:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
jāpamato - tieši tā, un par pamatojumu būs tas, ka viņai nav ar PVN apliekamo darījumu. Un nav ar VIDu jāruna, bet ir jāraksta iesniegums, un viss.
Kādos gadījumos tad īre ar PVN neapliekas, ja īpašnieks turklāt ir PVN maksātājs? Mums par biroju visi īres rēķini nāk ar PVN, kur tieši ir atšķirība?
Vai ir kādam pieredze par izstāšanos no PVN reģistra? Pietiek ar vēstuli?
Inese6123 12.07.2009 00:42
61 сообщение на сайте
61 сообщение на сайте
Vai Jūs, lūdzu, varētu pateikt, kuros MK noteikumu Nr.933 punktos ir minēts par tām metodēm? (Ja es vispār domāju pareizos MK noteikumus)
Santa_grinvalde 12.07.2009 11:23
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jā, bet kā ir tad, ja vīramāte rēķinos iekļauj ne tikai maksu par īri un kom.pak., bet ar maksu par ūdens sistēmas apkopi (ko veic pati) un ēkas ekspluatācijas izdevumiem (pati tur sakopj u.tml.)? Tie taču ir ar PVN apliekami ieņēmumi... Acīmredzot, tas arī ir iemesls, kamdēļ viņai bija jāreģistrējas PVN maks.reģistrā. Vai nē?
Santa_grinvalde 12.07.2009 13:04
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
1) Она на 10000 латов наубирала?
2) А за что она берет квартплату, если это всё отдельно? Есть закон "О найме жилых помещений", там написано, что включается в квартплату.
2) А за что она берет квартплату, если это всё отдельно? Есть закон "О найме жилых помещений", там написано, что включается в квартплату.
Martinas, apskatīšu to likumu, tikai, lūdzu, pasakiet, kā tas saucas latviski?
Santa_grinvalde 12.07.2009 13:48
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть