Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
NĪ apsaimniekotājs
Labvakar! Situācija sekojoša A ir noslēdzis līgumu ar B (saimniec. darbības veicēju) par viņam piederošā īpašuma apsaimniekošanu. B ir PVN maksātājs un piestāda A rēķinus saskaņā ar līgumu (ar PVN). Taču līgumā ir minēts, ka vēl papildus A sedz saimnieciskās darbības izdevumus, kas radušies saistībā ar NĪ apsaimniekošanu (šo summu viņš pārskaita uz B kontu bez PVN).
Iepriekšējā grāmatvede darīja tā, ka abas summas, gan B ieņēmumus no NĪ apsaimniekošanas(kas ir aplikti ar pvn), gan summu saimn. darbības izdevumiem lika žurnāla 14.ailē.
Man šeit kaut kas neiet kopā...:-O
Ответы (7)
Ja reiz B ir PVN maksātājs, vai tad arī šie ieņēmumi, kurus viņš saņem saimnieciskās darbības izdevumu segšanai viņam nav jāapliek ar PVN?
Izdevumu kompensācijas ar PVN principā neapliekas. Bet jautājums tikai tas vai to var nosaukt par kompensāciju.Par izdevumu kompensāciju tāpat jāraksta rēķins.
Paldies, Ilma, par atbildi.
Es arī tā domāju, ka apsaimniekotājs visus samaksātos rēķinus un čekus, kas radušies apsaimniekošanas rezultātā, saskaita un piestāda rēķinu vēl papildus par šiem izdevumiem.
Bet konta izrakstā parādās tikai teksts- saimnieciskiem izdevumiem. Tas pat netiek formulēts kā kompensācija.
Es nezinu kā tagad rīkoties, jo faktiski jau tas nav ieņēmums no kura rēķina IIN, par cik ar šo summu tiek segti apsaimniekošanas izdevumi. Varbūt šo summu likt uz žurnāla 17.aili
No gada sākuma grāmatvedis ir licis šo summu klāt pie apliekamiem ieņēmumiem.Kā jūs man ieteiktu rīkoties?
Jūs esiet tā firma kura saņem to kompensāciju? Par šo summu jāraksta rēķis. Un protams tā iet tad pie ieņēmumiem no kuriem rēķina IIN, jo savukārt izdevumi samazinās šo ar IIN apliekamo summu. Izdevumus ta liekat pie izdevumiem kas samazina IIN.Tā, ja pareizi saprotu situāciju.
Jā,mēs saņemam. Bet rēķins tad šiem saimnieciskiem izdevumiem ir jāpestāda ar PVN? Izdevumus taču liekam ar PVN.
Ja liekat izdevumiem PVN, tad domāju arī rēķinam PVN, bet citādi arī priekšnodoklī nevarētu likt. Tā domāju.
Paldies, es arī tā domāju, tikai tagad nezinu, kā rīkoties ar ieprieksējā grāmatveža darbu, jo neviens rēķins par saņemtajiem saimn. izdevumiem nav rakstīts un PVN nav rēķināts...
Закрыть
Краткое описание нарушения