Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
bezcerīgs parādnieks
Gadījās man tāds pirmoreiz, vai kāds var pateikt, ko man ar viņu pareizāk un man izdevīgāk darīt?
Tā firma ir aizgājusi uz maksātnespēju, es saprotu, ka parādu zaudējumos varēšu norakstīt tikai pēc bankrota procedūras pabeigšanās un PVN atdabūt arī tikai tad.
Ko man darīt līdz tam? Atstāt viņu, lai viņš visu laiku karājas debitoros?
Ответы (14)
Ja negribas, lai karājas, jānoliek sēdus vai lai stāv kā miets...
Pārvērt par uzkrājumiem šaubīgiem debitoriem, ja dabūsi no tiesas izzziņu par viņa maksātnespēju, varēsi arī iekļaut UIN deklarācijā saskaņā ar 9.pantanosacījumiem.
Kāds nu tur miets, labāk tad lai lepni karājas...:-|
Sancheta, paldies, bet kā viņu pareizi pārvērst tajos uzkrājumos?
Un otrs - vai tiesas maksātnespējas izziņa arī PVN atgūšanai der?
Par PVN nezinu komentēt, nav bijusi šāda situācija. Mums ir daži nebūtiski parādiņi.
Uzkrājumi ir Dt. 744xx (šaub.deb.norakstīšana) Kt.434xx uzkrāj.šaub.deb. Un vēl - Dt.2321 Kt.2311. Tālāk jādarbojas juristiem un jāpiesakās uz parāda atgūšanu (tiesā laikam, sīkāk nezinu).
А где вы в законе о ПВН нашли такую возможность?
...un vel! Ja taisīsiet kontējumus uz uzkrājumiem šaubīgiem debitoriem, tad bilancē viņus nerāda.
... kā arī UIN deklarācija jāpalielina apliekamais ienākums ( par izveidotiem uzkrājumiem, tos gan veido šaubīgiem debitoru parādiem).
otrs variants- ja jau rakstat ka bezcerīgs, tad norakstīt uzreiz izmaksās un palielināt apliekamo ienākumu.
Ha-ha... un jūs cerat, ka cīrulītis visus šos domu graudus tagad tā ņems un vienkārši ieknābās sev guziņā...
Pat man bija jāpiepūlas, lai saprastu tos gudros padomus, sevišķi par PVN atgūšanu...
Cīrulītis izpētīs un apdomās
Un par PVN - pārskrēju likumam un neatradu vis, kas notiek ar samaksāto PVN debitora maksātnespējas gadījumā, bet kaut kā negribas ticēt, ka viņš tā arī paliek samaksāts un nav vairs atskaitāms...
viņš tā arī paliek samaksāts un nav vairs atskaitāms
Žēl. Mums tas liels debitors un pēc administratora teiktā gandrīz bezcerīgs maksātnespējas process.
Par uzņēmumu ienākuma nodokli
9. pants
Veiksmi cīrulītim!
Закрыть
Краткое описание нарушения