Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

nemaksājošie debitori К списку тем

nemaksājošie debitori
Labrīt, kolēģes:)

Man tāda problēma. Esmu sākusi strādāt firmā, kur ir liels skaits šaubīgo un bezcerīgo debitoru. Un pie kam, tie ir fiziskas personas, kam bankrota procedūras nebūs. Bet piedzīt no viņiem parādu caur tiesu sanāk dārgāk kā aizmirst, ka viņiem jāmaksā. Vai varat man pastāstīt, kā var norakstīt šos parādus izdevumos(ja var), jo tie patiešām ir izdevumi,tas ir, tiešie firmas zaudējumi no saimnieciskās darbības.

Un vēl būtu pateicīga, ja kāda uzrakstītu, kā ir ar bezcerīgo parādu norakstīšanu attiecībā uz juridiskām personām. Nekas neesmu strādājusi firmā, kur kāds parādnieks nesamaksā, tāpēc nezinu, kā jārīkojas.
Mirabelle
Mirabelle 28.07.2009 08:23
2 сообщения на сайте

Ответы (3)

Likums par UIN pants Zaudētie debitori.Parastinoraksta uz zaudējumiem par ko palielina paliekamo ienākumu UIN, ja nav likumā minētie nosacījumi kad var to nedarīt.
Ilma
Ilma 28.07.2009 08:26
30495 сообщений на сайте
Laikam nāksies paskaidrot sīkāk. Mana firma ir apdrošināšanas brokeru pakalpojumu sniedzēja. Tātad, par noslēgtajām polisēm mēs maksājam apdrošinātājam pilnu polises summu, saņemot pretī kā ienākumus tikai komisijas maksu, tātad no reālā debitora parāda mūsu ieņēmumi sastāda tikai kādus 10 %. Bet maksājam no savas naudas visu polises summu. Bet mums nemaksā tie, kam esam noslēguši polises. Veidojas starpība starp to, ko maksājam apdrošinātājiem un to, ko saņemam pretī. Bet tie nav tiešie ienākumi, par ko varētu samazināt UIN. UIN varētu samazināt par komisijas maksu, bet mums zaudējumi veidojas lielāki, jo esam samaksājuši apdrošinātājfirmām par pilnām polises summām, nevis tikai par komisiju, kas būtu mūsu ienākumi. Vārdu sakot, runa ir par starpniecības pakalpojumiem, kad starpnieks maksā par pakalpojumu kreditoram, bet nesaņem no debitora.
Mirabelle
Mirabelle 28.07.2009 09:01
2 сообщения на сайте
А деньги где берете, когда maksājam no savas naudas visu polises summu ?
Solik
Solik 28.07.2009 10:32
4622 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.