Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Jauna firma un atskaites К списку тем

Jauna firma un atskaites
14.07.2009. ir nodibināta firma, kura pioeder vienam dibinātājam.Reāli darbību sāks 3. augustā, ar kuru arī tiks slēgs darba līgums. Kā paliek ar soc. atskaiti? Kad īsti ir jāiesniedz??Kā būtu pareizi- vai bija jāslēdz Vadības līgums ar valdes locekli ar 14.07.2009. vai pietiks ar Darba līgumu?
Janinaa
Janinaa 03.08.2009 09:32
121 сообщение на сайте

Ответы (4)

jāslēdz tāds līgums, kādas attiecība sir paredzētas , bet ar 14.07.

soc atskaite jāsniedz ar par jūliju
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 03.08.2009 09:34
2557 сообщений на сайте
Jā, bet ko darīt, ziņas bija jāiesniedz līdz 17. jūlijam? Tā jau ir, kamēr vadītājs atrod grāmatvedi, atskaišu iesniegšanas termiņš jau garām.Firmā dibinātājs būs kā valdes loceklis un kā šoferis, tātad sanāk, ka jāslēdz divi līgumi? Vai tā būtu pareizi?
Janinaa
Janinaa 03.08.2009 09:50
121 сообщение на сайте
До 3 августа заключите с ним договор управления без вознаграждения, тогда Зиняс подавать не нужно. С 3 числа заключайте трудовой догвор. Договор может быть только один, оговорите в нем все обязанности.
Albina
Albina 03.08.2009 09:53
64702 сообщения на сайте
Jautājums VIDam: Vai vajag iesniegt tukšo atskaiti "Ziņojumu par VSAOI no darba ņēmēju darba ienākumiem", jo, saskaņā ar grozījumus likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu”, valdes loceklis tika atbrīvots.

Atbilde:Likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu"1. panta otrā punkta c apakšpunkts nosaka, ka darba ņēmējs ir Saeimas deputāts, pašvaldības deputāts, Ministru kabineta loceklis, komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, prokūrists, kontrolieris, Valsts probācijas dienesta brīvprātīgais probācijas darbinieks, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ja atlīdzība ir faktiski noteikta.Tātad , ja sabiedrības valdes loceklim atlīdzība nav noteikta, tad minētā persona 2009. gada 30. jūnijā zaudē darba ņēmēja statusu un VSAOI ziņojumos nav jāuzrāda. Ja uzņēmumā nav citu darba ņēmēju darba devēja ziņojums nav jāsniedz( arī tukšs). Vēstulei ir informatīvs raksturs. Visi nodokļu normatīvie akti ir atrodami VID mājas lapā www.vid.gov.lv
Ar cieņu VID RRI konsultanti
Klepa
Klepa 03.08.2009 09:54
6777 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.