Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Būvprojekta pārdošana un PVN 0% vai 21% К списку тем

Būvprojekta pārdošana un PVN 0% vai 21%
Labdien!

Mūsu kompānija plāno pārdot būvprojektu (tehniskais projekts daudzdzīvokļu namam Rīgā, kas apstirpināts būvvaldē) atsevišķi no zemes, t.i. būvprojektu pērk ES nereģistrēta persona, savukārt zemi pērk LR rezidents.

Sākotnēji it kā viss liekas vienkārši - Likuma par PVN 4p.5.d - piemērojam 21% likmi un viss...taču joks ir tajā, ka būvprojekts jau faktiski vairs nav saistīts ar LR nekustamo īpašumu un arī juristi būvprojekta pārdošanas līgumā ir norādījuši, ka "Pārdevējs atsavina Pircējam intelektuālo īpašumu – Autortiesības, t.sk izņēmuma tiesības Pircējam vienīgajam izmantot intelektuālā īpašuma objektu jebkurā veidā, kā arī saņemt atlīdzību par atļauju izmantot intelektuālo darbu, uz zemāk minēto projektu". Tas ļauj man domāt, ka mēs varam piemērot Likuma par PVN 7.p. un 4.p.7.d.1.p. - 0% likmi.

Protams, mums ir izdevīgāk, ja varam piemērot 0% PVN, tādēļ varbūt kāds no jums var pakomentēt vai mūsu pieeja ir pareiza?! (VID zvanīju, kā arī biju konsultācijā uz vietas, jāatzīst, ka vienā gadījumā viņi teica, ka jāpielieto 21%, otrajā, ka 0%):-/
Ervin
Ervin 17.08.2009 11:31
21 сообщение на сайте

Ответы (3)

pārdot būvprojektu (tehniskais projekts daudzdzīvokļu namam Rīgā, kas apstirpināts būvvaldē

vai

būvprojekts jau faktiski vairs nav saistīts ar LR nekustamo īpašumu un arī juristi būvprojekta pārdošanas līgumā ir norādījuši, ka "Pārdevējs atsavina Pircējam intelektuālo īpašumu – Autortiesības, t.sk izņēmuma tiesības Pircējam vienīgajam izmantot intelektuālā īpašuma objektu jebkurā veidā, kā arī saņemt atlīdzību par atļauju izmantot intelektuālo darbu, uz zemāk minēto projektu". ?
Tatjana77
Tatjana77 17.08.2009 14:28
7478 сообщений на сайте
Cik es sapratu, tad nav saprotams projekta statuss vai ari vienkarsi kas ir pirkuma-pardevuma objekts?! Ideja ir ta, ka projekts ir apstiprinats buvvalde konkretam nekustamajam ipasumam, bet pardodot to atseviski (neatkarigi no ta kas bus pircejs un kur projekts tiks izmantots) ka nematerialu aktivu tas bus jasaskano no jauna. Piedevam musu gadijuma pircejs nav LR rezidents un neplano projektu istenot cita nekustamaja ipasuma LR, t.i vins plano to realizet arpus LR.
Ervin
Ervin 18.08.2009 09:29
21 сообщение на сайте
Pircējs -ES nereģistrēta persona. Viņš reģistēts ka PVN maksatājs trēšājā valstī?
Julijatim
Julijatim 18.08.2009 15:36
8799 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.