Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

VID tematiskā pārbaude par PVN priekšnodokļa atmaksu. К списку тем

VID tematiskā pārbaude par PVN priekšnodokļa atmaksu.
Sveiki, kolēģi tiko no VID tematiskās pārbaudes, no kuras rezultāti un VID viedoklis ir sekojošs, ja periodā nav bijuši ar PVN apliekami darījumi (arī būvniecības sagatavošanas un uzsakšanas periodā), tad NAV APLIECINĀJUMA KA PRIEKŠNODOKLIS IR UZŅĒMUMA AR PPVN APLIEKAMU DARĪJUMU NODROŠINĀŠANAI. Jākoriģē PVN deklarācijas, bet ja 3 gadu laikā būs ar PVN apliekams darījums, tad varot koriģēt atpakaļ. Kā Jums tas patīk?
Sann
Sann 19.08.2009 12:30
369 сообщений на сайте

Ответы (3)

Par pievienotās vērtības nodokli

12.pants Nodokļa iemaksāšanas kārtība

(12) Valsts ieņēmumu dienests var atteikties atmaksāt apliekamai personai šā panta vienpadsmitajā daļā minēto pārmaksāto nodokļa summu šādos gadījumos:

2) persona taksācijas periodā pieprasa atmaksāt pārmaksāto nodokļa summu, bet to darījumu vērtība, kuriem piemērojama nodokļa 0 procentu likme atbilstoši šim likumam, nepārsniedz 50 procentus no kopējās apliekamo darījumu vērtības. Beidzoties taksācijas gadam, pārmaksāto nodokļa summu atmaksā no valsts budžeta pilnā apmērā atbilstoši nodokļa gada deklarācijai. Šā punkta nosacījumi nav attiecināmi uz nodokli, kas samaksāts par iegādātajām vai ievestajām precēm un par saņemtajiem pakalpojumiem Valsts investīciju programmā ietverto projektu īstenošanai;

Думаю, ничего вам корректировать не надо.Строительство - процесс долгий.
Solik
Solik 19.08.2009 13:21
4622 сообщения на сайте
Ну это налоговая давно так пытается думать. Но у судов несколько иное мнение на этот счет. Хотя может в связи с нынешней экономической ситуацией, их мнение тоже поменялось.
Maija
Maija 19.08.2009 13:32
28223 сообщения на сайте
MK noteikumi par PVN normu piemērošnu.:

288. Šo noteikumu 285.punktā un likuma 12.pantadivpadsmitās daļas 4.punktā minētie nosacījumi nav attiecināmi uz nodokļa summām, kuras aplie¬kamā persona kā priekšnodokli ir atskaitījusi par:

288.1. iegādāto, uzcelto, rekonstruēto, renovēto vai restaurēto nekustamo īpašumu, kā arī celtniecības, rekonstrukcijas, renovācijas vai restaurācijas gaitā pārmaksātajām nodokļa summām;

288.2. iegādātajiem pamatlīdzekļiem;

288.3. iegādātajām precēm, kas paredzētas nomas pirkuma (līzinga) darījumu nodrošināšanai;

Nav mainīti- tātad ar tādām atrunām nav pamts filozofēt kam paredzēta celtniecība. Par jaunuzceltā īpašuma priekšnodoklī atskaitīto PVN summas uzskaitīšanas kārtību un atskaitīšanos arī pirms tam ir MK noteikumos.

Lai veicas cīņā par PVN atgūšanu šais valsts naudas bada laikos.

Guntagermane
Guntagermane 19.08.2009 21:17
1303 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.