Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Krājumi ar nepārtraukto inventarizācijas metodi К списку тем

Krājumi ar nepārtraukto inventarizācijas metodi
Labdien cienījamie kolēği!

Mēğinu tik skaidrībā kā labāk sagrāmatot krājumus, bet kaut kā pašas spēkiem neizdodas, tāpēc lūdzu palīdzību Jums. Uzņēmums darbojas sabiedriskās ēdināšanas nozarē.

1. Nopērkot izejvielas man tā kā ir skaidrs kur tās likt D2110 - K5310 vai 2380, bet tālāk?

2. Nododu materilālus ražošanas ceham D2120 -K2110,

3. Saražojam gatavo produkciju. Te nu es vair nezinu kā labāk. It kā jau vajadzētu izlietotos materiālus norakstīt D2120 - K7110, bet tad es nesaprotu kā gatavo produkciju uzgrāmatot.

4. Tālāk gatavo produkciju pārvieto uz tirdzniecības punktiem, kur tā tiek realizēta, vai arī pēc kāda laika nosūtīta atpakaļ uz ražotni. Preci uz tirdzniecības punktiem nodod jau ar uzcenojumu, kā to piegrāmatot? A varbūt labāk bez?

Jau iepriekš paldies par palīdzību!
Zaika11
Zaika11 25.08.2009 10:45
20 сообщений на сайте

Ответы (9)

Zaika! Pirmais jautājums: vaj tas viss ir Jums tiešām vajadzīgs un priekš kam?. Un otrs: Jūs tiešām varēsiet visu to kontrolēt? Atbildot uz šiem jautājumim, Jūs varesiet pareizi organizēt materiālu uzskaiti. Piemēram. ja Jūsu priekšnieks grib kontrolēt savus darbiniekus, lai tie nezagtu izejvielas-tad jāgrāmato VISU kā tas notiek.....ar visām ražošanām un pārvietošanām nu tt....Bet. Ja tas Jūsu uzņēmumas nav vajadzīgs un NAV IESPĒJAS to visu nokontrolēt, tad nevajag taisīt tādu sarežģītu materiālu uzskaiti.....;-)
Sletla
Sletla 25.08.2009 11:30
13531 сообщение на сайте
Es jau labprāt taisītu visu pēc periodiskās inventarizācijas metodes, bet priekšnieks grib kontrolēt krājumu kustību un atlikumus punktos, tāpēc man jāizdomā kā to prekš manis mazsāpīgāk izdarīt
Zaika11
Zaika11 25.08.2009 11:33
20 сообщений на сайте
Aga!!! Nu tad ja grib priekšnieks, tad Jums vajadzēs visu vest precīzi. Vaj Jums ir Kautkāda uzskaites programma? Jo ar rokām to visu nav iespējams ievest un nokontrolēt...Sāksim!

1.Nopērkot izejvielas D2110 - K5310 vai 2380

2.Jaražošanas cehs un noliktava uz kurieni atnāk izejvielas atrodās dažādās vietās, tad D2120 K2110

3.Saražojam gatavo produkciju: D7120 K2120/ D2130(gatava prece) K7190

4.Tālāk gatavo produkciju pārvieto uz tirdzniecības punktiem, D2131 K2130,kur tā tiek realizēta D2310 K6110/ D2310 K57../ D7120 K2131

vai arī pēc kāda laika nosūtīta atpakaļ uz ražotni D2130 K2131

Preci uz tirdzniecības punktiem nodod jau ar uzcenojumu, kā to piegrāmatot? -uzcenojumus negrāmato!

Es? protams visu uzrakstiju aptuveni/ Ja Jums ir uzskaites programma, tad to visu vajag organizēt pamatojoties uz tās iespējām un pasībām.:-)
Sletla
Sletla 25.08.2009 11:53
13531 сообщение на сайте
Man ir grāmatvedības uzskaites programma 1C, ir tikai viena problēma, grāmatvedību datorizēti kārto tikai no jūlija un iepriekš noliktava kārtota tikai summās bez preču kartiņām, tā kā meitenes man iekšējās pavadzīmes raksta jau ar uzcenojumu, man gala punktā nesanāk izvilkt pašizmaksu ko norakstīt. Man prātā nāk 2 risinājumu varianti:

1. likt meitenēm tirdzniecības punktos norakstīt preci pašizmaksā. Es tikai domāju vai ir īsti korekti pie nepārtrauktās inv. metodes neuzskaitīt preču vienības?

2. savadīt noliktavu pa jaunam no gada sākuma ar visām precēm.
Zaika11
Zaika11 25.08.2009 12:19
20 сообщений на сайте
Gada vidū grāmatvedības metodiku NEMAINA!

Tas nav nopietni!

Ja sāk, tad ar jaunu gadu.
Andaz
Andaz 25.08.2009 12:33
27892 сообщения на сайте
1. Kurās firmas Jums stāv 1C grāmatvedība?

2. 1C:Grāmatvedībā visu Jūsu uzskaiti var ļoti skaisti organizēt, tad pašizmaksa norakstīsies pati automātiski.

3.Estikai domāju vai ir īsti korekti pie nepārtrauktās inv. metodes neuzskaitīt preču vienības-lai viss Jums uzskaitās un norakstās automātiski, OBLIGĀTI precēm jābut kvantitatīva uzskaite!!!!

4.savadīt noliktavu pa jaunam no gada sākuma ar visām precēm- var arī sākt gada vidū. Uztaisīt inventarizāciju, ievest programmā jaunus kontus, kuriem būs iespēja taisīt noliktavas uzskaiti, ieves preces un .....uz priekšu!!!!:-D
Sletla
Sletla 25.08.2009 12:39
13531 сообщение на сайте
Ja nu galīgi nav ko darīt.......:-/
Andaz
Andaz 25.08.2009 12:40
27892 сообщения на сайте
Anda! Tur nav nekas sarežģits!!!!:-D
Sletla
Sletla 25.08.2009 12:43
13531 сообщение на сайте
Paldies Sletla, laikam Tev taisnības, ievadīšu noliktavas sākuma atlikumus un turpināšu tālāk kā nākas ar visu preču uzskaiti arī vienībās
Zaika11
Zaika11 25.08.2009 13:55
20 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.