Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Čeks un PPR К списку тем
Magnum 22.06.2004 11:21
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
Ответы (18)
Nav likumīgi, pietiek ar parasto kvīti, ja trukst nepieciešamie rekvizīti. Savadāk vaikaliem sanāks divkāršeja pārdošana: gan caur EKA, gan caur stingras uzskaites kvītu, kuru lieto gadījumos, kad nestrāda EKA.
Noteikumi 361, bet ja ir izsists čeks, tad PPR manuprāt vairs nav jēgas rakstīt, jo tad čekā ir jābūt PPR sērijai, Nr, datumam. Jūs laikam PPR savajadzējās jau kad čeks bija izsists, vajadzēja vispirms PPR prasīt.
ja čeks satur visus likumā noteiktos rekvizītus:
rēķina izrakstīšanas datums;
rēķina numurs
preču piegādātāja nosaukums un juridiskā adrese;
preču piegādātāja reģistrācijas numurs;
preču saņēmēja nosaukums un juridiskā adrese;
preču saņēmēja reģ. numurs;
preču piegādes datums ( uz čēka gan atsevišķi tāds nav vajadzīgs, skaidrs, ka prece tad arī piegādāta);
piegādāto preču nosaukums, daudzums, mērvienība;
piemērotās atlaides (ja ir);
piemērotā nodokļa likme;
aprēķinātā nodokļa summa;
darījuma kopsumma bez PVN;
Kopsumma ar PVN.
Tad nekādas PPR tādam čekam nav klāt nepieciešamas.
rēķina izrakstīšanas datums;
rēķina numurs
preču piegādātāja nosaukums un juridiskā adrese;
preču piegādātāja reģistrācijas numurs;
preču saņēmēja nosaukums un juridiskā adrese;
preču saņēmēja reģ. numurs;
preču piegādes datums ( uz čēka gan atsevišķi tāds nav vajadzīgs, skaidrs, ka prece tad arī piegādāta);
piegādāto preču nosaukums, daudzums, mērvienība;
piemērotās atlaides (ja ir);
piemērotā nodokļa likme;
aprēķinātā nodokļa summa;
darījuma kopsumma bez PVN;
Kopsumma ar PVN.
Tad nekādas PPR tādam čekam nav klāt nepieciešamas.
Es nesaprotu kapēc pircēji bieži grib PPR pie čekam un negrib parastu kvītu ar nepieciešamiem rekvizītiem? Un motīve savu vēlēšanu ar lielu summu čekā? Nu negribu es izrakstīt PPR šajā gadījumā un tas ir likumīgi.
Tt 22.06.2004 11:42
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
PPR tika prasiits uzreiz un firmai kurai peerk- vinji izmanto iegaadaatos materiaalus sniedzot pakalpojumus- iegaadaato preču apjoms ir liels taapeec visu, kas iet taalaak paardoshanai (ieklaujot pakalpojuma cenaa) grib uz PPR, bet es arii paskatiijos gan MK 361, gan MK339 un konstateeju, ka nekur nav rakstiits, ka nevar izmantot- tikai ka var nelietot (MK339), bet MK361-ka ja lieto PPR tad jau kaa ieprieksh mineeja jaamin Nr., datums, seerija, bet taa kaa saka TT ta jau nevar- kadeelj ta straadaa-lai pirceejam buutu labi-vai ne taa?
Magnum 22.06.2004 12:01
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
Ja jums ērtak strādāt ar PPR, varbūt labak norēķināties caur banku?
Tt 22.06.2004 12:10
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Tas bija tāds izņēmuma gadījums, kad vajadzēja steidzīgi preci, un domāju, ka tas ir taisnīgi palūgt PPR-jo tas apliecina darījumu ar preci nevis norēķina kārtību.
Magnum 22.06.2004 12:13
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
Pēc likuma "1.punkts Klientam vienmēr taisnība! 2.pukntsJa klientam nav taisnība, tad skatīt 1.punktu"> :))
Labi, un ko var izmainīt PPR jūsu uzskaitē? Kvīts ir tikai mazāk neka PPR, bet saturs kvītā ir tas pats.
Tt 22.06.2004 12:27
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
ППР солидней выглядит. А народ у нас пуганый. И налоговая постоянно из пальца высасывает, к чему бы придраться и предналог зажать.
Вот и запасаются макулатурой на все возможные случаи жизни, да еще с запасом. Не каждый имеет достаточно наглости и теоретической подготовки, чтобы отбиваться сходу от необоснованных претензий.
К тому же квитс годится только как дополнение с короткому налоговому счету. На большие суммы нужен налоговый счет по полной программе, но далеко не все кассовые аппараты его распечатывают.
Вот и запасаются макулатурой на все возможные случаи жизни, да еще с запасом. Не каждый имеет достаточно наглости и теоретической подготовки, чтобы отбиваться сходу от необоснованных претензий.
К тому же квитс годится только как дополнение с короткому налоговому счету. На большие суммы нужен налоговый счет по полной программе, но далеко не все кассовые аппараты его распечатывают.
Maija, почему вы считаете, что квитанция не годится для кассовых чеков свыше 100 латов? К неполному чеку нужен налоговый счет - это правда, но почему таковым по-вашему считается ТОЛЬКО накладная, если сумма большая?
Tt 22.06.2004 14:02
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Я не считаю, что нужна только накладная. Просто накладная солиднее. (См. выше).
Про налоговые счета к неполным чекам речь идет в ч.7 ст.8 закона. Про счета согласно ч. 5.1 в законе не сказано ничего. Сказано в правилах КМ, но опять есть повод для дискуссии.
Про налоговые счета к неполным чекам речь идет в ч.7 ст.8 закона. Про счета согласно ч. 5.1 в законе не сказано ничего. Сказано в правилах КМ, но опять есть повод для дискуссии.
Какой повод для дискусси? Правила не соответствуют закону?
Tt 22.06.2004 14:54
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Очень больной Вопрос ? А разве можем на основании чека (есть все реквизиты) материалы и товары оприходовать на склад ? (Фирма занимается ремонтными услугами ) Очень часто покупаем в магазинах всякие мелочи и инструменты - как мне их приходовать по чекам . Подскажите , пожалуйста , может какие-то ссылки на нормативные акты ?
Вы приходуете на склад - и это ваши внутренние дела, поэтому вы можете сделать внутреннюю накладную или же сделать копию с первичного документа. Все это ничем не регламентируется.
Tt 22.06.2004 15:15
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
To Magnum.
Pasens jaut;ajums, bet pēdējā mēneša laikā esmu bijusi uz daudzie un dažādiem semināriem un visos kā uz vienu atbildēja, ja par preci ir čeks vai kvīts un pareizi noformēts, tad nevajag PPR, tāda pilns rekvizītu kompelekts un dokuments ir nodokļa rēķins.
Pasens jaut;ajums, bet pēdējā mēneša laikā esmu bijusi uz daudzie un dažādiem semināriem un visos kā uz vienu atbildēja, ja par preci ir čeks vai kvīts un pareizi noformēts, tad nevajag PPR, tāda pilns rekvizītu kompelekts un dokuments ir nodokļa rēķins.
Aivai 29.06.2004 11:44
223 сообщения на сайте
223 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть