Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bankas norēķinu kartes
Palasīju meklētājā līdzīgus rakstus un nu gribu noskaidrot vai pareizi esmu sapratusi. Ja bankas izrakstā parādās ka ar uzņēmuma norēķinu karti ir samaksāts par preci vai pakalpojumu (reizēm arī ārvalstīs) tad es šo summu lieku uz avansa norēķinu personu un kad viņš ir iesniedzis čeku, grāmatoju uz konkrētajiem izdevumiem.
Bet varbūt var uzreiz pēc izraksta kontēt uz konkrētajiem izdevumiem ? Kā ir pareizāk ?!
Ответы (7)
Ja bankas izrakstā parādās ka ar uzņēmuma norēķinu karti ir samaksāts par preci vai pakalpojumu (reizēm arī ārvalstīs) tad šo summu liek uz avansa norēķinu personu un kad viņš ir iesniedzis čeku, grāmato uz konkrētajiem izdevumiem.
Precīzi.
No norēķinu konta izraksta tikai bankas pakalpojumu summu drīkst grāmatot uz izdevumiem, neko citu. Visam pārējam pretī jābūt attaisnojuma dokumentam.
Paldies ! Tad jau pareizi esmu sapratusi.
Bet kapēc nedrīkst uzreiz grāmatot, piem, uz izdeumiem? Man čeki par norēķiniem ar karti rokās nonāk ātrāk nekā es reizi nedēļā grāmatojot banku izrakstus. Ar karti rīkojas tikai direktors un tas ir ar rīkojumu noteikts. Kādēļ gan es nevaru grāmatot uzreiz darījumu? Un šīe čeki man atrodas smuki bankas mapē, kur problēma????
Вообще-то проблем нет.... но принято проводить чеки через авансовые отчеты.
Problēma tur, ka bankas karte būtībā ir avansu noreķinā izsniegtā nauda par kuras izlietojumu jābūt norēķinam no tās personas, kam karte izsniegta.
Jo - karti, normālos uzņēmumos, izsniedz pret parakstu un ar materiālās atbildības līgumu, kurā minēts ko, kad, kāpēc ar uzņēmuma karti drīkst iegādāties.
Grāmatvedībā visam ir jābūt kārtībā! Un lielākoties vadās pēc loģikas. Karte izsniegta, tātad jāatskaitās par kartes pielietojumu un naudas izlietojumu.
А разве Вы видите по банковской выписке, на что потрачны деньги? Может, он жене духи купил и детям игрушек? Может, за границей пообедал, за что уже командировочные получил? Это всё увидите только тогда, когда чек получите.
Закрыть
Краткое описание нарушения