Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Ārpakalpojums - sētnieks К списку тем

Ārpakalpojums - sētnieks
SIA ir nekustāmā īpašuma apsaimniekotājs, PVN maksātājs. Noslēgts līgums ar fiz. personu (reģ.VID kā saimniec.darb.veicējs, nav PVN maks.)par sētnieka darbu (ārpakalpojums). Vai rakstot rēķinus īrniekiem man sētnieka pakalp.jāapliek ar PVN vai to var "pavilkt" zem uzturēšanas, apsaimniekošanas izdevumiem? Jau iepriekš pateicos...
Elitap
Elitap 10.09.2009 23:36
26 сообщений на сайте

Ответы (14)

Vai tad fiziskai personai nav jāpestāda rēķins par padarītiem darbiem pēc līguma?
Sausene
Sausene 11.09.2009 08:07
820 сообщений на сайте
Sētnieks jums izrakstīs rēķinu bez PVN, bet rēķinos īrniekiem šie pakalpojumi apliksies ar PVN neatkarīgi no tā vai iekļausiet tos uzturēšanas, apsaimniekošanas izdevumos vai norādīsiet atsevišķi.
Licita
Licita 11.09.2009 09:30
113 сообщений на сайте
Likums par IIN

"2.2 Uzskata, ka fiziskā persona (maksātājs) gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm:

1) maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tas sniedz pakalpojumus;

2) finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;

3) maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus. Integrācija uzņēmumā šā panta izpratnē ir darba vai atpūtas vietas esamība, pienākums ievērot uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus un citas līdzīgas pazīmes;

4) maksātāja faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku;

5) maksātāja darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;

6) maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašnieks (šis kritērijs neattiecas uz personīgo autotransportu vai atsevišķiem personīgajiem instrumentiem, kas izmantoti darba uzdevumu izpildei)."
Aivars007
Aivars007 11.09.2009 09:38
26984 сообщения на сайте
Согласна с Айваром. Здесь все признаки трудового договора.
Albina
Albina 11.09.2009 09:41
64739 сообщений на сайте
Protams, ka Aivars007 piesauktie riski ir jāizvērtē, bet tas jādara pirms slēdz līgumu ar pašnodarbināto. Es saprotu, ka līgums jau ir noslēgts un runa bija par PVN.
Licita
Licita 11.09.2009 10:22
113 сообщений на сайте
Aivars007...esmu skatījusi šo IIN pantu... mēģinu "pievilkt" situāciju domai, lai vilks paēdis un kaza dzīva... un domāju, ka sētnieks, tā pat kā grāmatvedis, jurists, var veikt darbiņus bez darba attiecībām, bet gan uz līguma par pakalpojumu sniegšanu, jo faktiski savus pakalpojumus veic ar saviem instrumentiem un līdzekļiem...
Elitap
Elitap 11.09.2009 10:29
26 сообщений на сайте
Licita... līgums vēl top... tāpēc man ir ļoooti svarīgs arī pārējo šeit forumā iesaistīto personu domas, lai varētu precīzi noformulēt līgumu...bet jā, aktuālākais jautājums ir, kā ar PVN izrakstot rēķinus nama īrniekiem par sētnieka pakalpojumiem... kas slēpjās zem PVN likuma 6.panta(izņēmumi) 14) b) un 22) a) terminiem dzīvojamo māju Uzturēšanai un apsaimniekošanai?
Elitap
Elitap 11.09.2009 10:35
26 сообщений на сайте
Абалдеть!!!! Какие дворники нынче продвинутые. Про аутсорсинг знают.

В отличие от бухов
Maija
Maija 11.09.2009 12:52
28223 сообщения на сайте
Kāpēc darba līgums? Sētnieks var būt SDV un sniegt savus pakalpojumus vairākiem namu apsaimniekotājiem noslēdzot attiecīgus sadarbības līgumus.
Booster
Booster 11.09.2009 13:16
143 сообщения на сайте
Kādi tad tam sētniekam "veic ar saviem instrumentiem un līdzekļiem..." ? Sniega tīrīšanas masīna, vai? ar kuru viņš "var būt SDV un sniegt savus pakalpojumus vairākiem namu apsaimniekotājiem noslēdzot attiecīgus sadarbības līgumus."" ????

Bagāti mums tagad sētnieki palikuši

Bet par slotu runājot, tas ir vistīrakais darba līgums, un darba devējam sētnieku jānodrošina ar slotām.
Meek
Meek 11.09.2009 13:29
5684 сообщения на сайте
Meekam par sniega mašīnu. SDV var būt arī pašam savi pamatlīdzekļi ;). Viņš pat pats var pieņemt darbiniekus.

Fiziska persona reģistrējoties par SDV kļūst neatkarīga no darba devēja, kārto pats savu grāmatvedību un maksā pats savus nodokļus.
Booster
Booster 11.09.2009 13:39
143 сообщения на сайте
attiecībā uz sētnieku

Bet par pašnodarbinātiem un uzņēmumu līgumiem man Jūs variet nestāstīt. Es pati to esmu strādājusi, kamēr man tas bija izdevīgi.
Meek
Meek 11.09.2009 13:43
5684 сообщения на сайте
>>Kāpēc darba līgums? Sētnieks var būt SDV un sniegt savus pakalpojumus vairākiem namu apsaimniekotājiem noslēdzot attiecīgus sadarbības līgumus.<<<

Pilnīgi piekrītu!Tā arī notiek DZĪ biedrībās.:-D
Japaina
Japaina 14.09.2009 15:25
10269 сообщений на сайте
Я думаю, что услуги дворника входят в квартплату и ПВН не облагаются. ИМХО.
Martinas
Martinas 14.09.2009 15:33
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.