Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzvarda maina darbiniecei? К списку тем
Uzvarda maina darbiniecei?
Darbiniece apprecejas jau 5 junija un mainijas uzvards. Atnesa man laulibu apliecibu bet jaunas pases vel neesot. Bus tikai pec 2 nedelam. Sakiet ludzu kad man janes atskaite uz VID par uzvarda mainu jo faktiski jau visu juniju nostradajusi bus jau nevis X bet Y ? Un ka ar nodoklu gramatinu? Vinai pasai jaiet uz VID un jamina tas uzvards taja?
PALDIES!
Ответы (10)
manuprāt jūs pati varat pārsvītrot nodokļu grāmatiņā veco uzvārdu un uzrakstīt jauno minot pamatu - laulības apliecība, sērija, numurs no datuma. Ja nemaldos (lai gan varbūt maldos) bet VID jau tāpat zina, ka mainīts uzvārds. Bet atskaiti es dotu līdz 5 jūlijam par uzvārda maiņu Ziņas par darba ņēmējiem, jo uzvārda maiņa notikusi jūnijā un ziņojumā par algām jūnijā jau figurēs jaunais uzvārds. Tās ir manas domas.
Мне кажется,что изменения в algas grāmatiņā может делать только работник VID.
Tak polu4ajetsa voobse ne4evo nenado delat?
Kad būs jauna pase, to kopā ar darbiniecis nodokļu grāmatiņu jāatnes uz VID nodaļu pēc viņas dzīvesvietas. To var izdarīt arī grāmatvedis, bet labāk, ja darbiniece pati parūpesies par sevi. VID izsvitros un ievādīs savā datorā jaunu uzvārdu. Nebūs nekāda vaina, ja atskaitē būs iepriekšejais uzvārds - VID viņu atradīs pēc personas koda.
Veta, nekur nav teikts, ka grāmatvedis nedrīkst labot nodōkļu grāmatiņā uzvārdu, ja ir pamatots iemesls tam, grāmatvedis taču izdara arī ierakstus attiecībā uz ienākumiem un nodokli, to taču nedara VID darbinieks.
Если самим делать исправления в налог.книжке,то получатся расхождения с VID.
VID visu reģistrē uz personu personas kodiem, ne uz vārdiem. Un VID manuprāt ir tieši saistīts arī ar dzimtsarakstu daļu, ja notiek uzvārda maiņa, tas tak tiek kaut kur centralizēti reģistrēts. NU drošības pēc ja jau baidās, var arī nest to nodokļu grāmatiņu uz VID, lai gan tas tāds fakts ko es uzskatu var labot arī grāmatvedībā jeb kadru daļā, pie visiem darbinieka dokumentiem pievienojot laulības apliecības kopiju uz kā pamata izdarīti labojumi.
Lai turpmak ariparejie zinatu INFO - atskaites nekadas janes nav. Ierakstu nodoklu gramatina var izdarit ari galvenais gramatvedis var protams ari nest uz VID lai to izdara ka pats velas. Parejo INFO vini sanem pasi no kaut kurienes:) ....
Jauku dienu!
Uzvārda maiņa automātiski ir jau zināma VID. Nekur nav jāiet un nekas nav jānes. Man mēnesi atpakaļ bija tads gadījums.
Закрыть
Краткое описание нарушения