Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN atmaksa К списку тем

PVN atmaksa
Gribam prasīt atpakaļ PVN pārmaksu, bet pēkšņi nevaru atrast normatīvo aktu, kas paskaidrotu kādos gadījumos tad drīkst prasīt atmaksāt. Zinu, ka gada sākumā vienreiz paprasīju un saņēmu atteikumu, jo bija daži noteikumi, kam bija jaizpildās (ck atceros runa gāja par PL, ES un kokmateriāliem) Varbūt norādiet vismaz virzienu kur meklēt. Nav īsti skaidrs cik varu prasīt atmaksāt, tikai konkrētā mēneša summu vai arī iepriekš uzkrāto.

Jau iepriekš paldies !
Ilzevr
Ilzevr 25.09.2009 14:13
149 сообщений на сайте

Ответы (4)

Var sākt ar likuma "Par PVN", 12. pantu.
Cerise
Cerise 25.09.2009 14:15
1426 сообщений на сайте
Likums par PVN

MK noteikumi par PVN normu piemērošanu

(111) Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības aizkavēt pārmaksātās nodokļa summas atmaksāšanu, par to rakstveidā informējot apliekamo personu, šādos gadījumos:

1) ja šā panta vienpadsmitajā daļā noteiktajā laikā pieņemts lēmums par apliekamās personas maksājamo nodokļu kontroles (pārbaudes, revīzijas) uzsākšanu, par tiem darījumiem, kuru pārbaudei nepieciešama papildu informācija, — līdz dienai, kad nodokļu administrācija ir izvērtējusi darījumu un pieņēmusi lēmumu par pieprasījuma pamatotību;

2) ja personām, kuras uzskatāmas par apliekamās personas saistītām personām likuma “Par nodokļiem un nodevām” 1.panta18.punkta izpratnē, ir pievienotās vērtības nodokļa parāds valsts budžetam, — līdz dienai, kad saistītā persona ir samaksājusi minēto nodokli.

3) ja persona nevar dokumentāri pierādīt nodokļa 0 procentu likmes piemērošanas pamatotību, — līdz brīdim, kad ir saņemti eksportu apliecinoši dokumenti vai dokumenti, kas apliecina nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu.

(12) Valsts ieņēmumu dienests var atteikties atmaksāt apliekamai personai šā panta vienpadsmitajā daļā minēto nodokļa pārmaksu šādos gadījumos:

1)apliekamai personai ir nodokļu vai citu obligāto maksājumu parādi valsts budžetam. Šādos gadījumos pārmaksātā summa tiek novirzīta attiecīgo nodokļu vai citu obligāto maksājumu segšanai. Valsts ieņēmumu dienests nevar atteikties atmaksāt minēto pārmaksu gadījumos, ja nodokļu parāds ir pagarināts Finanšu ministrijā vai Valsts ieņēmumu dienestā likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā un saistības tiek pildītas;
Aivars007
Aivars007 25.09.2009 14:17
26984 сообщения на сайте
Nu re, Aivars007 pat izrakstu sagatavoja
Cerise
Cerise 25.09.2009 14:18
1426 сообщений на сайте
Liels paldies! Šo pantu biju lasījusi, tapēc kaut kur atmiņa viņš bija, bet pēkšķi nemācēju vairs atrast

Vai tā ir vienīgā vieta, kur ir atrunāts šis jautājums, jo man toreiz telefoniski VID darbiniece minēja citus kritērijus kādēļ mums atsaka (nebij nekāda sakara ar mūsu vai partnera pārbaudi) Atceros, ka tika minēta 0% likme un kaut kas sakarā ar pamatlīdzekļiem un ES. Toreiz darījumu ar 0% likmi nebija, varbūt tur tā vaina Un cik tad es drīkstu prasīt atpakaļ - tikai konkrēto mēnesi vai visu summu (uzkrājies nedaudz vairāk)
Ilzevr
Ilzevr 25.09.2009 14:42
149 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.