Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Pakalpojumi no fiziskās personām К списку тем
Tlc 29.09.2009 13:22
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Ответы (25)
Andaz, vai jāsniedz tas pats paziņojums, ko sniedzam par darba ņēmejiem, bet tur tak automātiski rēķinās IIN (vai arī es atkal kaut ko jaucu)? Vai ir kāds summas limits, kuru pārsniedzot jāsniedz paziņojums?
Tlc 29.09.2009 13:54
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Nekur nekas automātiski nerēķinās!
Atskaites gan ir, gan nav vienādas.
Jāizlasa MK noteikumi Nr.677 un VID metodiskais materiāls par šo atskaišu aizpildīšanu.
Atskaites gan ir, gan nav vienādas.
Jāizlasa MK noteikumi Nr.677 un VID metodiskais materiāls par šo atskaišu aizpildīšanu.
Vispirms jānoskaidro vai ši persona ir reģistrējusie VID kā saimn. darbības veicēja. Ja nav tad, izmaksas vietā ir jāietur 23% IIN, jāpārskaita budžetā, bet atlikušo summu izmaksā fiziskai personai. Ja persona, ir VID reģistrējusies kā saimn. darbība veicēja, tad tikai iesniedz VID PAZIŅOJUMU PAR FIZISKĀM PERSONĀM IZMAKSĀJAMĀM SUMMĀM, piemērojot attiecīgo pakalpojuma kodu.
Sausene 29.09.2009 14:12
820 сообщений на сайте
820 сообщений на сайте
Jā man gan ir avansa norēķins, vai tas kaut ko maina? Bet palasot VID metodiku es sapratu,ka man jāsniedz Kopsavilkums par visu gadu.
Tlc 29.09.2009 14:14
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Bet mani vēl interesē, vai ir kāds summas limits, jo kaut kas bija dzirdets par četriem neapliekamajiem minimumiem, bet varbūt tas bija kaut kad agrāk, bet varbūt kas tieši zina?
Tlc 29.09.2009 14:19
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
par četriem neapliekamajiem minimumiem - это совсем из другой оперы. Это касается декларирования необлагаемого дохода.
Было про 4-х кратный месячный (а не годовой) минимум, тогда не надо было подавать сведения.
Надо посмотреть в Правилах КМ.
Надо посмотреть в Правилах КМ.
132. Šo noteikumu 131.punktā minēto paziņojumu ienākuma izmaksātājs neiesniedz, ja fiziskajai personai taksācijas gada laikā izmaksātā neapliekamo ienākumu summa ir bijusi mazāka par četrkāršotu mēneša neapliekamo minimumu.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc
Ja es tieši par mēneša neapliekamo minimumu un domāju, tikai kaut ko nevaru atrast.
Tlc 29.09.2009 14:26
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Bet te laikam domājams neapliekamais ienākums, bet mana gadījumā pašnodarbinātajam būs jāmaksā nodoklis no saviem ienākumiem gada beigās. Es ta saprotu.
Tlc 29.09.2009 14:28
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Я полагаю, что здесь имеется в виду продажа личного имущества, то есть необлагаемая сделка. По Вашим услугам автосервиса, думаю, надо будет сдавать на то физическое лицо. Хорошо бы было попросить и его удостоверение налогоплательщика. Я думаю, что это было лицо, ведущее хозяйственную деятельность, а не самозанятое лицо (плательщик соц.платежей).
Kvītī viņš norāda tikai savu personas kodu, un PVN maksātajs viņš nav. Bet ja viņam ir VID reģistrētas kvītis, tad jau laikam viņš ir reģistrējies VID.
Tlc 29.09.2009 14:37
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Конечно нав спека.Надо сдавать отчёт с кодом профессиональной деятельности не зависимо от суммы и указать его персональный код,для этого он и указал его в квитке.
Pomosnik 29.09.2009 17:41
51 сообщение на сайте
51 сообщение на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть