Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par krājumiem
Lūdzu palīdziet!
Iegādāts materiāls, pavadzīmi grāmatoju D2110 D5721 K5310. Bet materiāls,šajā gadīgumā šķembas, atvestas ar transportu, un par pakalpojumu saņemts rēķins. Šo pakalpojuma rēķinu iegrāmatoju D71.. D5721 K5310.
Tagad domāju, ka pareizāk būtu iegrāmatot šķembas+transports, lai krājumos šķembas būtu iegrāmatotas par cenu ar piegādi. Kā to pareizi izdarīt? Strādāju ar Zalkti.
Ответы (10)
Iegādes izmaksas ir viena lieta, pārdošanas cena - cita lieta.
Jums taču ir kaut kāda cenu veidošanas prakse?
Transporta pakalpojumu kā jebkuru citu pakalpojumu neviens neņem uzskaitē krājumu kontos. Tas ir un paliek pakalpojums. Tā arī grāmatojiet, kā rakstāt. Bet pārdošanas cenu veidojiet, ieskaitot šo pakaklpojumu un savu uzcenojumu.
Paldies! Es laikam gribēju vienkāršas lietas sarežģit...
Tā no malas izskatījās.
а если в этой же накладной указаны транспортные услуги, то можно их отнести на Дт 7110-Кт 5310?
Айвар, ну почему же не прибавляют? Еще как прибавляют. К тому же для баланса по-любому транспортные расходы на непроданный товар нужно прибавить к стоимости запасов.
Viksa, можно.
Jāatver grāmatvedības metodika par krājumu zuskaiti un jālasa, jālasa, jālasa...
Izskatās, ka reāli tās metodikas ir reti kuram. Un ja arī ir - tad tikai uz papaīra.
Negribu ar Albīnu strīdēties, viņa noteikti zina par mani daudz vairāk, tomēr es personīgi nespēju iedomāties pakalpojumus ielikt krājumos.
Bet ja tik ļoti gribas, un ja metodika to paredz, var jau arī darba algu ielikt krājumos - ja reiz kāds tos krājumus saņēma, tātad viņa alga, viņa sociālais nodoklis arī būs saistīti.
Saprotu, ka izsakos ar sarkasmu, bet es vairāk vados no loģikas šajā gadījumā.
Un atkārtoju vēlreiz - cenu veidošana nav obligāti jāsaista ar grāmatojumiem. Galu galā cena pārsvarā tomēr ir tirgus cena, nevis grāmatvedības uzskaitē izskaitļota cena.
Альбина права, транспортные расходы (и пр.накладные расходы) на непроданный товар учитываются в составе запасов, например, как капитализированные затраты.
Мы рассчитываем расходы по доставке товара на непроданный товар и учитываем на 2131,,,,в составе Запасы. Хотя удобнее наверное сразу же прибавлять данные затраты к себестоимости товаров... но у моих менеджеров возникает проблема при возврате товара в этом случае (ведь в себестоимости товара уже "сидят" транспортные расходы), поэтому идем расчетным путем.... Хотя может можно и не заморачиваться с этим, если сумма транспортных за год 2 тыс. лат при покупке тиовара на сумму 300 тыс. (примерно)?
Можно
Закрыть
Краткое описание нарушения