Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN gada deklarācija
Sveicināti,
Vai varat man palīdzēt tikt skaidrībā sakarā ar jautājumu par Gada Ienaķumu deklarāciju fiziskai personai. Man būstu jāuztaisa Gada deklarācija pensionāram. Man vajag no SOC paziņojumu par izmaksāto pensiju gada laikā? Večukam šogad būs ap 300Ls par ārstnieciskajiem pakalpojumiem, bet tās nav plānveida operācijas. Tās ir kaut kādas dārgas injekcijas. Kā man būt? Es nevaru ieklūt visu summu, jo tā nav plānveida ārstniecības operācija, es varu iekļut tikai 150?
Ответы (4)
А подоходный налог за него кто-нибудь платил?
Nestrādājoša pensionāra attaisnotos izdevumus var iekļaut piem. dēla, meitas deklarācijā, protams, ja ir maksāts IIN.
Ja pensija pieklājīga, IIN laikam ietur.Vismazman VSAA tā apgalvoja.
Vienīgi IIN daļu no maksas par injekcijām jau nu gan laikam neapmaksās - apmaksā par vizītēm pie ārsta, par ārstēšanos stacionārā, par izmeklējumiem, par zobārstniecību (bez limita), bet injekcijas - tie ir medikamenti. Medikamentu iegādes čekus nav atļauts pievienot, tos neņem vērā. Ja tās injekcijas "večuks" saņēma, iespējams dienas stacionārā, tad jābūt čekam par ārstnieciskajiem pakalpojumiem dienas stacionārā, iespējams, ka tādus čekus var pievienot.
Zinmes variants arī noderīgs - iekļauj dēls, meita utt.
Закрыть
Краткое описание нарушения