Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

skaidrojums par PVN К списку тем

skaidrojums par PVN
Esot it k;a VID saņēmusi skaidrojumu par PVN 22.06.2004, kurā teikts, ka uz PPR preces saņemšanas datums netiek klasificēts kā preces piegādes/ pakalpojuma sniegšanas datums un tas jāraksta no rokas kā atsevišķs rekvizīts.

Un saistībā ar EKA čekiem - čeki līdz 100 Ls ir derīgi bez piegādes datums, bet čekiem virs 100 Ls jāprasa klāt kvīts, kurā kā atsevišķs rekvizīts ir minēts preces piegādes/ pakalpojuma sniegšanas datums.

Uz ko man atsaukties saistībā ar čekiem līdz 100 Ls? Kāds normatīvasi dokuments?
Cleo
Cleo 30.06.2004 14:43
19234 сообщения на сайте

Ответы (33)

Likums par PVN 8 pants 5 prim 1.
Amuil
Amuil 30.06.2004 15:19
26356 сообщений на сайте
Amuil, bet 8.panta5.1. par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija..... 7)preču piegādes datums vai pakalpojuma sniegšanas datums....

Nekur nav teikts, ka čekiem līdz 100 Ls tas rekvizīts nav obligāts.
Cleo
Cleo 30.06.2004 15:23
19234 сообщения на сайте
Cleo ja Jūs izlasītu 8 pantu 6 daļu , Jūs uzzinātu ka 8.panta5 prim 1 prasības attiecas tikai uz rēķiniem virs 100 latiem.
Amuil
Amuil 30.06.2004 15:33
26356 сообщений на сайте
Amuil, varbūt es kaut ko nesaprotu, bet arī 8 panta 6 daļā ir rekvizīts .. citēju 6) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums. Vai tas būtu uzskatāms tas datums kas ir čeka datums ?
Cleo
Cleo 30.06.2004 15:39
19234 сообщения на сайте
Ja, bet nav rekvizīta "rēķina izrakstīšanas dautms". Rēķinā virss 100.00 latiem vajag būt 2 datiem, bet līdz 100.00 latiem vienam datumam . EKA čekā viena datums točno ir.
Amuil
Amuil 30.06.2004 15:43
26356 сообщений на сайте
8.panta 6 daļā ir rekvizīti:

1) preču nosūtītāja vai pakalpojuma sniedzēja nosaukums, juridiskā adrese un reģ, numurs;

2) preču vai pakalpojumu sanēmēja nosaukums, juridiskā adrese, reģ.numurs;

3) preču nosaukums, daudzums vai pakaplojuma veids un apjoms;

4) preču cena un vērtība vai atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem;

5) nodokļa likme un apr''ekinātais nodoklis;

6) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums.

8.panta7 daļa - par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šā panta sestajā daļā minētā infomācija. Ja kases čekā nav norādīta pilnīga šā panta sestajā daļā minētā infomācija, kases čekam pievieno attaisnojuma dokumentu, kurā norādīts čeka datums, numurs un šā panta sestajā daļā minētie rekvizīti, ja šājā pantā nav noteikts citādi.

esmu apjukusi, bet 8.pantasestajā daļā nav rēķina izrakstīšanas datums, respektīvi čeka datuma kā obligāta rekvizīta, bet ir preču vai pakalpojuma piegādes datums.????
Cleo
Cleo 30.06.2004 15:46
19234 сообщения на сайте
Amuil, tur jau tā lieta, ka viens datums ir, bet tas pēc rekvizītiem skaitās taču čeka datusm jeb rēķina izrakstīšanas datums, vai tad nē?
Cleo
Cleo 30.06.2004 15:47
19234 сообщения на сайте
Kapēc tas datums nevar būt par "6) preču piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums"?
Amuil
Amuil 30.06.2004 15:57
26356 сообщений на сайте
Amuil, laikam jau tā paša iemesla pēc kāpēc uz PPR preces saņēma .... datums un paraksts, preces nodeva ___ datums un paraksts netiek uzskatīts par preces piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datumu. Patiesība es nesaprotu, ko tur MK dara ar tiem datumiem? laikam jau nav vairs pie kaa piekasīties.
Cleo
Cleo 30.06.2004 16:03
19234 сообщения на сайте
Es pat iedomājos vēl lielāku sviestu. Pārlasot vēlreiz 8.panta7.daļa. - "par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šā panta 6.daļā minētā INFORMĀCIJA" Tagad ejot uz 6.daļas minēto INFORMĀCIJU. Informācija sākas no 6.daļas 1.punkta Tātad čekos virs 100Ls arī nevajag divus datumus, jo par 100Ls iet runa pirms informācijas atšifrējuma. Ha:D
Ivite
Ivite 30.06.2004 17:59
64 сообщения на сайте
Ivite, 8.panta6 daļa sākas ar vārdiem "Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 Latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumnetu, kurā ietverta šāda onformācija..... " Tur nav runas par čekiem virs 100 Ls. Tātad čekiem virs 100Ls ir jābūt visiem rekvizītiem, kas minēti 8.panta5.1. daļā.
Cleo
Cleo 30.06.2004 18:07
19234 сообщения на сайте
Nu, bet cleo, ja palasa tālak. 7.daļu .....ja kases čekā nav norādīta pilnīga šā panta setajā daļā minētā INFORMĀCIJA,tad kases čekam pievieno... Tātad tomēr runa iet tikai par 6.daļā minēto informāciju, kura sākas no 1.punkta Ko, tad es čekā ietveršu visu 6.daļu, kura sākas ar "darījumos iekšzemē..."?

Es domāju, ka mierīgi var laist kases čekus pat virs 100ls bez diviem datumiem:)
Ivite
Ivite 30.06.2004 18:35
64 сообщения на сайте
Ivite 6.daļas sākums taču paskaidro kāda tad ir šī informācijaun uz ko tiesī attiecas. Kam tad ir domāts 5.1. daļa???
Cleo
Cleo 30.06.2004 18:42
19234 сообщения на сайте
Ivite 7.daļa beidzas ar vārdiem ja šajā pantā nav noteikts citādi... respektīvi noteikst ir darījumi zem 100 Ls. Nu neies cauri rēķini virs 100 ls bez diviem datumiem.
Cleo
Cleo 30.06.2004 18:44
19234 сообщения на сайте
Bet vārdi... ja šajā pantā nav noteikts citādi ir par čekos nepieciešamo informāciju. Es domāju, ka tas " pamtā citādi noteiktais" ir par 8.panta8.daļu. Par čekiem kā attaisnojuma dokumentiem ir minēti tikai divas panta daļas. 5.1 rekvizīti attiecas uz nodokļu rēķiniem. Kases čeks nav nodokļa rēķins, viņš ir tikai izmantojams par nodokļa rēķinu. Njuuuu
Ivite
Ivite 30.06.2004 18:57
64 сообщения на сайте
Ivite arī 5.1. daļa sākas ar vārdiem - par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu.... čeks arī ir nodokļa rēķins, ja tas satur visus nepieciešamos rekvizītus.
Cleo
Cleo 30.06.2004 19:03
19234 сообщения на сайте
8.panta 8.daļa attiecas uz čekiem kuru vērtība ir zem 20 ls un kuros nav iedrukāti pircēja rekvizīti, tad tos drīkst ierakstīt čeka virspusē vai otrā pusē un apliecin;at ar parakstu un spiedogu.
Cleo
Cleo 30.06.2004 19:05
19234 сообщения на сайте
Mums te tāds labs čatiņš sanācis. Īstenībā vērtīga diskusija. Izdrukāju jau. Varētu jau iet vēl dziļāk. Piemēram, man liekas, ka tur ir neliela atšķirība "... par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu" un "... par nodokļa rēķinu var izmantot". Vēl, piemēram, 5.1. punkts - "par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu..." Tas ir dokuments, kurš ietver visus tur minētos rekvizītus. Savukārt 6.daļa arī sākas kā čekiem "... par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu", tātad dokuments, kurš izrakstīts bez 5.1. rekvizītiem arī nav nodokļa rēķins, to tik var izmantot kā nodokļa rēķinu.

Paskatoties gan internetā, kur Ogres nodaļas nodokļu konsultante sniedz skaidrojumu šiem rekvizītiem runā tik par 5.1. un 6 daļu. 7. vispār nepieminot. Tapēc jāgaida kādi citi skaidrojumi, jo vinji paši īsti nesaprot. Man ļoti patika mūsu diskusija. Paldiesiņš Tev!
Ivite
Ivite 30.06.2004 19:17
64 сообщения на сайте
Ivite, man arī patika Tikai es nezinu, ja es tagad pieļauju, ka pieņemu čekus zem 100 ls bez tiem diviem datumiem, bet vēlāk VID auditori apgriež kažociņu otrādāk un pasaka, ka tas datums nav piegādes datums, kā jau pateica par PPR, ka prece saņemta (datums) un paraksts nav tas pats kas preces piegādes vai pakalpojuma sniegšanas datums.. tāpēc uz visu jau sāku skatīties ar aizdomām.

Grāmatvežiem novēlu būt pacietīgiem un iepirkt labi daudz matu krāsas, paspēsim mēs vēl nosirmot

Mūsu VID nodaļā gan teica, ka čekus zem 100 Ls var uzskatīt par derīgiem bez diviem datumiem, bet neminēja uz kādu normatīvo dokumentu man atsaukties, tai gadījumā, ja pēc pusgada vai gada viņi pārdomās un uzskatīs tos čekus par nederīgiem. Sodus tāda iemesla pēc, ka nav divu datumu, nu kaut kā negribas maksāt.
Cleo
Cleo 30.06.2004 20:07
19234 сообщения на сайте
ko pārējie darīs ri čekiem zem 100 Ls bez diviem datumiem? paļausimies uz veiksmi, ka nepiesiesies VID darbinieki un no priekšnodokļa neizņems?
Cleo
Cleo 01.07.2004 08:17
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.