Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Jaunam datoram nepieciešamās programmas un licenses К списку тем

Jaunam datoram nepieciešamās programmas un licenses
Labdien!

Lūdzu konsultāciju, jo datoru zināšanu jomā esmu pilnīga nulle.

Esmu I.K. statusā, grāmatvedība ir vienkāršā ieraksta sistēmā, esmu PVN maksātājs, pašlaik ir dators ar nelicensēto Windows, tādēļ to izmantoju tikai personīgajām vajadzībām, bet grāmatvedības žurnālus rakstu ar roku.

Tā kā nākošgad juridiskām personām ir obligāta EDS, tad esmu nolēmusi iegādāties jaunu, nedārgu portatīvo datoru, lai varētu nosūtīt atskaites un arī gribētu sākt elektroniski aizpildīt saimn. darb. ieņēmumu un izdevumu žurnālu, arī PVN žurnālu un ieņēmumu un izdevumu orderus. Priekš tā esmu nolēmusi papildus iegādāties grāmatvedības programmu zalktis vai krivulis.

Jautājums ir kādas licenses nepieciešamas un kādas programmas jāuzinstelē( vai kā tur pareizi sauc?) pērkot jaunu datoru, lai to droši varētu izmantot grāmatvedībai. Liekas naudas nav, tādēļ vēlos tikai nepieciešamo. Jau iepriekš paldies!

Lianaa
Lianaa 14.10.2009 15:44
50 сообщений на сайте

Ответы (31)

Andaz, taisnību saka. Nenāk nekādi diski un nav ar vajadzīgi OEM versijai. To arī VID seminārā teica, ko rīkoja kopā ar MS pārstāvi Latvijā.

Nopirku datoru jau ar MS Vista operētājsistēmu. Bet tas jau bij pagājušogad, šogad jau kaut jauns atkal. Datortehnikas jomā strauji viss iet uz priekšu.

Ko varu teikt, ka patīk jau man tas XP, ar Vistu kamēr atkal "piešaujās"....
Dimma
Dimma 15.10.2009 11:21
1727 сообщений на сайте
С Вистой не все программы могут ужиться.
Albina
Albina 15.10.2009 11:22
64739 сообщений на сайте
Не согласна с утверждениями, что на маломощном компе ничего сделать нельзя. Уже год не включаю большой комп, после того, как в доме появилась маляпка Acer Aspre One. Его мощностей вполне хватает на "все про все". Брали, правда, более дорогой вариант, не с Линуксом, а с Виндом, чтобы уж никаких придирок к лицензиям. И все равно это стоило 200 латов.

Зато удобство перемещения с ним как по квартире (вопрос: где у вас рабочий стол, отпадает - там, где есть место попу посадить или "покласть", вплоть, если пожелаете, до фаянса), так и по городу превышает некие неудобства от небольшого экрана. На нем делаю все, шоплю фотки, болтаю по скайпу, качаю и смотрю фильмы. Славный помощник!

И, наконец, удобно вводить всю бухгалтерию: представьте, одна рука, даже с такими лапками как у меня, может вводить информацию как на калькуляторе, охватывая и дотяиваясь до любой клавиши. Другая же свободна для ... дружеских пожатий документофф.
Valterin
Valterin 15.10.2009 12:16
8641 сообщение на сайте
Ar Windows Vista minētās grāmatvedības programmas sadzīvo. Nav ne vainas.
Dimma
Dimma 15.10.2009 12:17
1727 сообщений на сайте
Varbūt kādam ir informācija un pieredze vai EDS atskaites varēs nosūtīt ja ir Linux OS?
Lianaa
Lianaa 15.10.2009 15:15
50 сообщений на сайте
Kāpēc lai to nevarētu izdarīt? EDS iesniedzamajām datnēm ir savs formāts, kuras veido jūsu grāmatvedības programma. Atskaites un datnes iesniedzat caur interneta pārlūku, kas ir crossplatform (neatkarīgi no OS). Vienīgais āķis ir vai Jūsu grāmatvedības programma darbosies uz "Linux OS"?
Booster
Booster 15.10.2009 15:28
143 сообщения на сайте
Kāds sakars EDS, Linux un grāmatvedības programmai?

EDSā atskaites var iesniegt bez jebkādām grāmatvedības programmām.
Andaz
Andaz 15.10.2009 15:54
27892 сообщения на сайте
Es domāju, ja atskaites tiek veidotas ar grāmatvedības programmas palīdzību, eksportētas un pēc tam importētas EDS. Protams atskaites var iesniegt EDS arī no interneta kafejnīcas.
Booster
Booster 15.10.2009 15:59
143 сообщения на сайте
Paldies par atbildēm, atskaites ir plānots iesniegt bez grāmatvedības programmām.
Lianaa
Lianaa 15.10.2009 16:08
50 сообщений на сайте
Tad kāpēc vispār jautājumi par kaut kādām licsncem?

Dators ir, interneta pieslēgums ir, tad neko vairs nevajag, ja atskaites ir plānots iesniegt bez grāmatvedības programmām.
Dimma
Dimma 15.10.2009 20:12
1727 сообщений на сайте
http://www.tilde.lv/download/Materiali/ProgrammuLegalitatesParbaudes.pdf

http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2008.11.25/grpJautajumiAtbildesLektors.2008.11.25.pdf
Andaz
Andaz 18.10.2009 16:37
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.