Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

darba laika uzskaite К списку тем

darba laika uzskaite
Esmu zaļais.

tāpēc varbūt jocīgs jautājums - kā vajadzētu vislabāk darīt - uzņēmuma vienīgais darbinieks svētdien iepērk kaut ko saimniec. darbībai. To skaita kā darba laiku, kaut vai stundu? Pirkums aiziet PVN atskaitēs. Es uzskatu, ka viņš strādā. Bet nu saprotams, ka PAŠAM ir vēlme uzrādīt kopumā mazāku stundu skaitu...
Darzarukis
Darzarukis 15.10.2009 16:52
43 сообщения на сайте

Ответы (28)

jāuzrāda, ka strādā.
Donatasha
Donatasha 15.10.2009 16:59
118 сообщений на сайте
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/DarbaLaikaOrganizacija.pdf
Larao
Larao 15.10.2009 17:04
6767 сообщений на сайте
varu rasktīt ka svētdienās 1 stundu strādāja ?? krīzes laika darba uzskaite
Darzarukis
Darzarukis 15.10.2009 17:12
43 сообщения на сайте
Larao - paldies. man noderēs.
Darzarukis
Darzarukis 15.10.2009 17:14
43 сообщения на сайте
А кто сказал,что нельзя закупаться в выходные на добровольном начале? Он же оплату не требует ? А если ставить в субботу часы, тогда должна быть двойная оплата.
Mavel
Mavel 15.10.2009 18:24
37 сообщений на сайте
Vispār es arī šito nesaprotu. Kāpēc man ir jāskaitās darbā, lai piemēram svētdienas vakarā ielietu benzīnu, ja pirmdien no rīta ir jābrauc darba braucienā. Es tikai te saprotu VID vēlmi pa katru cenu iekasēt nodokļus.
Booster
Booster 15.10.2009 19:16
143 сообщения на сайте
Protams, man šāda pārbaude nav gadījusies, bet saku ar pilnu atbildības sajūtu - es strīdētos pretī līdz nāvei, bet uz tādām (manuprāt) stulbām prasībām nereaģētu. Tā ir mana darīšana, kā es organizēju savu darbu. Un iepirkšanās ne ar vienu likumu nav noteikta par darbu, arī degvielas uzpildīšana nē.

MVVNAPFDV
Aivars007
Aivars007 15.10.2009 19:27
26984 сообщения на сайте
Могу с уверенностью сказать, что это считается как сверхурочные часы, за которые надо заплатить будет! По крайней мере, когда будет проверка, они будут докапываться... сначала сделают заметку, а в след. раз накажут!

Хотя я считаю, это бред! В субботу я по своим нуждам зашла в магазин и заодно купила для работы там ручку, клей, бумагу. Это сверхурочный час? 15 минут от силы в магазине провела!

а попробуй докажи!
Elecbird
Elecbird 15.10.2009 20:50
2659 сообщений на сайте
Могу с уверенностью сказать, что это считается как сверхурочные часы,...

Kurā baznīcā tas tā ir zvanīts?

Normatīvais akts - nosaukums, datums?

Ja ir - ticu, ja nav - Jūsu pašas problēma un izdomāta dogma.
Aivars007
Aivars007 15.10.2009 22:59
26984 сообщения на сайте
es sestdienas svētdienas izņēmu arā. Cīnīšos ar putām uz lūpām, ka tas nav darbs - iepirkties un liet benzīnu. virsstundas tās nevarētu būt, jo strādā cilvēks nepilno darba laiku.
Darzarukis
Darzarukis 16.10.2009 10:23
43 сообщения на сайте
var piektdien tabelē norādīt, ka strādā 6 stundas, un sestdien, svētdien pa vienai - tad nav virsstundas.

ja ir normālais darba laiks, VID uzrēķinot kā par 8 stundām, bet ja darbinieks pats piektdien nav visu pilnu dienu nostrādājis, tad to stundu viņš var atstrādāt sestdien, svētdien, tā man skaidroja.Ideāli, ja ir darbinieka iesnigums, kur viņš lūdz atstrādāt, bet šķiet tas nav vajadzīgs. Svētku dienā gan jāuzrēķina 100% piemaksa par to stundu
Ligucite
Ligucite 16.10.2009 15:37
347 сообщений на сайте
Jā Ligucite, tas ir forš variants, bet es vairak uzsāku diskusiju par to, cik tas ir pamatoti vai "kur tas ir rakstīts", ka darbiniekam obligāti ir jāskaitās darbā, ja viņš piemēram svētdienā klīstot pa Alfu un meklējot sev kurpes ieiet grāmatnīcā un nopērk kancelejas preces priekš uzņēmuma uz rekvizītiem un neraksta nekādu iesniegumu, lai darbā to darba devējs uzskatītu par darbu vai darba pienākumu pildīšanu brīvdienā. Bieži vien tie darbinieki ir uzņēmuma īpašnieki, kuriem ar grūtībām pirms tam ir ieskaidrots, ka arī čekā zem 20Ls ir jābūt arī pircēja rekvizītiem, bet tagad tu mēģini viņam pateikt, nē vecīt šitas čeks arī neder, jo redz tas ir svētdienā, a tu svētdienā nestrādā, bet ja tu strādā, tad man par tevi ir nodokļi jāaprēķina dubultā un mans vienīgais arguments ir "VID`s tā prasa"
Booster
Booster 16.10.2009 15:52
143 сообщения на сайте
Bet kas traucē ielikt piektdien darbā piem.7 stundas un sestdien 1 stundu.Protamstas ir stulbums, bet nezinu vai ar to var izcīnīties kamēr tas VID nepāries.Labāk izdaru tā nekā klausos VID pretenzijas un cīnos ar tām.Vilks paēdis un kaza dzīva.Protams var teikt ar nejēdzībām jācīnās, bet piedodiet man nav priekš tā laiks un nervi.
Ilma
Ilma 16.10.2009 16:02
30495 сообщений на сайте
Pilnīgi piekrītu, diskusijai.Nepietiek ka rekvizīti vajadzīgi, tad vēl uzņēmējs, kurš jau tā knapi velk dzīvību, maksājot nodokļus milzīgus, vēl nevar sestdien ,svētdien ,uzņēmumam nopirkt zīmuli vai dzēšgumiju.Tāpēc jau mēs esam , krīzē ar tādu domāšanu.
Aivareno
Aivareno 16.10.2009 18:52
6641 сообщение на сайте
mēnesī tiek strādātas ~ 50 stundas. Loģiski jau ir, ka īpašnieks strādā tik, cik vajag savai firmai, arī pērkās svētdien, lej benzīnus utt.
Putnins_a
Putnins_a 16.10.2009 19:22
201 сообщение на сайте
Aivars007, в налоговой! во время проверки они докопались!Сказали- тогда надо как сверхурочные доплачивать! в том то и дело, что такое нигде не написано!
Elecbird
Elecbird 16.10.2009 20:54
2659 сообщений на сайте
как сверхурочные доплачивать! в том то и дело, что такое нигде не написано!

http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019 68.pants
Slazda
Slazda 16.10.2009 21:36
1613 сообщений на сайте
man šķiet, ka, lai legāli strādātu svētku dienās (bez piemaksām)jānoformē summētais darba laiks, bet tad var strādāt tikai tā saucamo "ceturtdaļslodzi" ?!
Putnins_a
Putnins_a 17.10.2009 08:20
201 сообщение на сайте
при желании докопаться, это очень легко сделать если, например, в выходной вы заправили рабочую машину. Где, спрашивается, путевой лист с отражением этой поездки? Или "крутите" путевые, или скрываете работу в выходные, неоплачивая ее.

не-а, лучше быть Мэгре и, не подставляя начальство, выкинуть неугодные чеки в ...шУфлятку.
Valterin
Valterin 17.10.2009 12:37
8641 сообщение на сайте
zem manējiem toč nebūs problēmu parakties viss jau sagatavots, bet es te cīnos ar vējdzirnavām...
Darzarukis
Darzarukis 17.10.2009 17:18
43 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.