Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

DRN objekts К списку тем

DRN objekts
Mazumtirdzniecības veikals tirgo kokteiļu salmiņus,vinreizējos galda piederumus, baterejas un atkritumu maisiņus. Vai par to visu ir jāmaksā DRN?
Ingani
Ingani 19.10.2009 16:01
135 сообщений на сайте

Ответы (2)

ja
Laguna
Laguna 19.10.2009 16:23
1216 сообщений на сайте
54. Uzņēmums Latvijā no vairumtirgotājiem iegādājas baterijas mazumtirdzniecībai Latvijas teritorijā. Vai uzņēmumam ir jāaprēķina dabas resursu nodoklis par pārdotajām baterijām?

Saskaņā ar 29.12.2005 Dabas resursu nodokļa likuma 4. pantu baterijas ir videi kaitīgas preces. Videi kaitīgās preces ir dabas resursu nodokļa objekts, bet dabas resursu nodoklis par videi kaitīgām precēm, kā par nodokļa objektu ir jāaprēķina tikai normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos. Saskaņā ar 2006. gada 20. jūnija MK noteikumu Nr. 504 „Dabas resursu nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība” 36. punktu nodokli par videi kaitīgām precēm maksā par iepriekšējā pārskata periodā Latvijas Republikas teritorijā pirmo reizi realizētajām vai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai izmantotajām videi kaitīgajām precēm. Tātad, ja uzņēmums iepērk baterijas no Latvijas vairumtirgotāja nodoklis ir jāaprēķina tam, kurš pirmo reizi realizē preces Latvijas Republikas teritorijā. Ja vairumtirgotājs baterijas ir iepircis ārpus Latvijas tātad nodoklis par baterijām ir jāmaksā vairumtirgotājam. Uzņēmumam, kas no vairumtirgotāja iegādājas baterijas mazumtirdzniecībai Latvijas teritorijā, nodoklis par baterijām nav jāaprēķina.
Ingani
Ingani 19.10.2009 16:48
135 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.