Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
avanss vai ne avanss?
Situācija - darbinieks gāja sertificēties, septembrī iedeva rēķinu "priekšapmaksa par sertifikāciju", rēķins tika samaksāts oktobrī un oktobrī tika saņemts sertifikāts ar septembra datumu, kas ir senāks par priekšapmaksas rēķina izrakstīšanas datumu.
Par ko man to "priekšapmaksas rēķinu" uzskatīt? Par avansa rēķinu? Un ja tā, tad kurā brīdī man viņš no avansa tiks pārnests uz "samaksa par pakalpojumiem" grupu, ja nav nekāda konkrēta papīra par to sertifikācijas darbu paveikšanas brīdi, tik vien kā pats sertifikāts, kurš sanāk izrakstīts ar datumu, kas ir vēl pirms priekšapmaksas rēķina?
Ответы (3)
Vai arī visjēdzīgāk to būtu uzskatīt par vienkāršu samaksu kā tiek maksāts jebkurai valsts iestādei par kādu nebūt izziņu vai papīru, ko parasti saņem pāris dienas pēc apmaksas un rakstīt pa taisno uz "darbiem un pakalpojumiem"?
Es uzskatātu par parasto rēķinu, ja rēķins tika apmaksāts oktobrī, bet sertifikāts saņemts septembrī. To ka uzrakstīts priekšapmaksa, neko nenozīme, ja jūs apmaksājāt šo rēķinu velāk un pakalpojums tiek sniegts.
Uzrakstiet rēķinam otrā pusē - sertifikāts saņemts, pievienojiet sertifikāta kopiju, rēķinu grāmatojiet uz D7XXX, un aizmirstiet.
Nesaprotu, kāpēc "gudrie" grāmatveži šos rēķinus apsaukā par priekšapmaksas, ja faktiski tā ir pēcmaksa.
Ja pēc tiesas un taisnības, būtu jāpieprasa Faktūr-rēķins. Bet nebendējiet nervus un netērējiet bezjēdzīgi savu laiku. Stādos priekšā, kāds "sama buxgalter" tur ir otrā galā.
Закрыть
Краткое описание нарушения