Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Vienīgā grāmatvedības programma valsts iestādēs. К списку тем

Vienīgā grāmatvedības programma valsts iestādēs.
Sakarā ar diskusijām, ka valsts pārvaldē jābūt vienotai (vienīgai) grāmatvedības programmai, vēlos dzirdēt Jūsu viedokli.

Vai Latvijā ir grāmatvedības programma, kura varētu apmierināt visas valsts iestādes neatkarīgi no darbības sfēras, datu apjoma un tt. Cenai arī jābūt pieņemamai Latvijas budžetam.
Ludmila_dr
Ludmila_dr 22.10.2009 10:57
46 сообщений на сайте

Ответы (66)

Kāpēc nav ko teikt - ir -> izdzirdot vārdu "Solcraft" atcerējos studiju biedru salidojumu, kur uzklausīju sāpju pilnu stāstu kā valsts iestādē no "Solcraft" datorprogrammas pārgāja uz Apvāršņa ražoto programmu (ne pēc grāmatvežu iniciatīvas). Apvāršņa programma nespēja nodrošināt pat pusi no tā, ko spēja "Solcraft" programmatūra!

Tāpēc izlasot "Ludmila_st_" teikto "un valsts iestādēm HORIZON ir ļoti labi piemērots" sāp sirds atceroties kā mocījās un mokās vēl šodien studiju biedrene.

Tāpēc gribās izteikt līdzjūtību visiem valsts iestādēs strādājošajiem grāmatvežiem, kuri lieto Apvārsni! Turieties!
Chiepina
Chiepina 23.10.2009 15:09
5 сообщений на сайте
oij- tik nevajag...
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 23.10.2009 16:06
2557 сообщений на сайте
Vai varbūt līdzjūtību valsts iestādēm kam jāiztiek ar grāmatvežiem kas nespēj vai negrib iemācīties strādāt ar Apvārsni:-)

Par iestrādēm budžetam- cik atceros jau no pirmās saskares ar apvārsni-1997 vai 1998 gadā ( kad godīgi sakot es arī to nolādēju jo neko nesapratu)- pēc dažiem gadiem atgriezos pie programmas strādājot citā darbavietā "klape"atkrita ( datoriemaņas jau bija pilnīgi citā līmenī nekā pašmācības ceļā no krievu grāmatām apgūstot kas tas ir par zvēru EKSELS. Par tādu informācijas pieejamību kāda tagad jaunajiem ir iespēja mācīties un apgūt datorlietošanu tikai sapņot varēju.) un tā lieta aizgāja. šī programma jau ilgus gadus ir virzīta uz lietotāju budžeta iestādē.

Un tīk vai netīk bet gadiem izstrādāts un pakāpeniski papildināts un uzlabots produkts audzējot tā iespējas kā darbarīks- grāmatvedības programma vienmēr būs pilnīgāks un labāks nekā jaunizcepts variants.
Guntagermane
Guntagermane 23.10.2009 21:11
1303 сообщения на сайте
Guntagermane, nedrīkst aizmirst arī to, ka Apvarsnis nav vienīgā programma, kura veiksmīgi tiek izmantota valsts iestādēs. Piemēram, mūsu FinaWin veiksmīgi tiek izmantota ļoti daudzās budžeta iestādēs un nodrošina tieši budžeta iestāžu specifisko grāmatvedības uzskaiti. Kā nekā jau no gadsimta sākuma programma tiek attīstīta un pielāgota arī budžeta iestāžu vajadzībām, lai atvieglotu viņu darbu.

It īpaši nedrīkst salīdzināt veco labo Apvārsni, kas tika būvēt iekš DOS (1998. gadā) ar jaunuzceptiem šīs sistēmas variantiem.
Kenguri
Kenguri 23.10.2009 21:37
нет сообщений на сайте
Varu salīdzināt jo ar "Jaunizcepto variantu "strādāju tagad.Irvēl labāks kā "vecais labais Apvārsnis":-)
Guntagermane
Guntagermane 23.10.2009 21:42
1303 сообщения на сайте
Gunta

...kad godīgi sakot es arī to nolādēju jo neko nesapratu...

Godīgi un patiesi vārdi.

Tikai, lūdzu, atkal nedodiet man padomus. Es, sakodis zobus, turpinu strādāt ar šo programmu. Bet laiku konsultācijai joprojām neesmu vēl atradis.
Aivars007
Aivars007 24.10.2009 05:35
26984 сообщения на сайте
Es arī kādreiz strādāju pašvaldības iestādē un veiksmīgi ietaupīju valstij ~ 10 000 latus nepērkot ne Apvārsni, no citu dārgo programmu, bet iztiekot ar Tildes JUMIS.

Kāda jēga iegādāties milzīgi dārgu programmu, ja to pilnībā neizmanto? Tā ir naudas izšķiešana.
Andaz
Andaz 24.10.2009 21:08
27892 сообщения на сайте
Ja man būtu kāda teikšana, es nekad to Apvārsni nepirktu. Tā sauktā apkalpošana vien ko izmaksā. Ādas maukšana pār acīm gaišā dienas laikā.
Aivars007
Aivars007 24.10.2009 21:46
26984 сообщения на сайте
Es vispār uzskatu, ka tagadējos apstākļos uzbāzties ar programmas (pie tam ļoooti dārgas) ieviešanu ir bezatbildīgi!

Agrāk ar rokām taisīja un neko! Valsts kontrole pārbaudīja, revidenti pārbaudīja un viss bija kārtībā. Tagad - nezina kā vien izākstīties - tā programma par prastu, tā par lētu, tai nav tas, tai nav šis!

Nauda jātaupa! Dators uz galda visiem - var arī ar pliku Excel tikt galā.

Ja māk, protams!
Andaz
Andaz 24.10.2009 21:55
27892 сообщения на сайте
Mācēt vajag prast.
Aivars007
Aivars007 24.10.2009 22:41
26984 сообщения на сайте
Aivar ar vienu piebildi- tai laikā pirmo reizi mūža dažus mēnešus biju redzējusi to "kasti"dators un tiko knapi iemācījusies ierakstīt skaitļus ekselā; atvērt failu; aivērt failu.... Vārdu sakot sāku kā absolūta 0 pie datora . Esmu pateicīga tā laika priekšniecībai kas pateica: "manā rajona nodaļā galvenais grāmatvedis strādās ar datoru"- atveda no Rīgas un nolika uz galda . Pēc nepilna gada biju morāli gatava ieguldīt personīgos līdzekļus datora iegādei "haltūrām". Jau sapratu ieguvumu no tā "zvēra"- dators"Galvenais ka pat kursus nebija iespēja apmeklēt.

Tā kā mana paaudze tai laikā un tagad strādājošie esam pilnīgi dažādās starta pozicijās. Tagad reti kādu pēc 10 gadiem var atrast kurš pie datora iet ar bijību un bailēm - kā viņu ieslēgt, kuru pogu spiest:-)
Guntagermane
Guntagermane 25.10.2009 17:27
1303 сообщения на сайте
Pilnīga kopija manai bijušajai situācijai, bet mazdēlam 3 gadi un tas jau spaida pogas uz datora kā lielaisLOL
Ilma
Ilma 25.10.2009 17:35
30495 сообщений на сайте
Aivar- "Bet laiku konsultācijai joprojām neesmu vēl atradis."- kā tad nē- Vienu jau nokaitinājiet un izbrāķējiet- vairs nenāk. Otrs- gariem zobiem atnāk.

Ko tur teikt- mums "gudrajiem" arī jāmāk mācīties jautājumos kur laikam neesam gudri ja reiz saucam konsultantus.

Galu galā tai brīdī esam mainītās lomās- Mēs- dumji skolnieki programmas leitošanas jautājumos bet konsultanti- gudri skolotāji.

Varētu teikt- kad sauc konsultantu atceries ka cālis ( konsultācijas saņēmējs-skolnieks" nemāca vistu ( konsultantu- skolotāj"):-D

Esmu izbaudījusi konsultējoties pie juristiem kad eju pēc padoma. Zinu cik tas ir grūti- aizvēt muti un ņemt visu(tai skaitā zināmo) nevis māku... māku- un galā aizvainots konsultants jo "Ko tad prasi ja visu zini????"
Guntagermane
Guntagermane 25.10.2009 17:37
1303 сообщения на сайте
Gunta

Dažviet Jums piekrītu, bet ne visur.

Aivars007
Aivars007 25.10.2009 19:22
26984 сообщения на сайте
Andaz- bet ja māk un labi strādfā ar labu programmu- cik darbiniekus atvieto viens cilvēks ( salīdzinot= raksta ar roku vai ekselā.)
Guntagermane
Guntagermane 25.10.2009 20:00
1303 сообщения на сайте
Ludmila_dr

Sletla!!!!!

Kur problēma, šeit runā tikai par Apvasni un 1C????

Nav ko iebilst, nav ko teikt par SolCraft?????

===============

А что тут возражать или нет? Мне, как пользователю, предлагали различные программы. И вот о Вашей "СУПЕР ПРОГЕ" что-то ни одна живая душа не обмолвилась и не сказала ни одного доброго слова. Какая бы она ни была хорошая (для Вас), для пользователя нужно осваивать хорошо ту программу, которой пользуется предприятие. Если бы я своему шефу заикнулась, что наша 1с "7,7 предприятие" со слов такой-то тети с ВГК полный отстой и надо купить ее программу, т.к. она агрессивно ее рекламирует , то послал бы меня шеф куда подальше. И не хочу даже слышать одно словоблудство. Что-то никто из бухов доброго слова в адрес Вашей проги не проронил. Не странно?
Aleksja
Aleksja 25.10.2009 23:32
10004 сообщения на сайте
Labi māk un labi strādā ar programmu, protams, ir ļoti labi.

Bet ne jau par to es te runāju. Ja runa ir par to, kādu programmu tagad visām pašvaldībām "uzkārt kaklā", tad mans uzskats - vislētāko. Vai arī nekādu. Vai arī, lai iztiek ar tādu, kāda ir uz doto brīdi. Krīzes apstākļos "izmest" naudu par jaunu programmu ir bezatbildīgi!
Andaz
Andaz 26.10.2009 15:20
27892 сообщения на сайте
Anda

Kā gan Jūs nesaprotat - valdībā kādam programmu ražotājam vai dīlerim ir iekļuvis kāds čoms. Un kāpēc lai šo situāciju neizmantotu, bīdot savas rebes.

Man gan viss ir skaidrs.

Nomainīsies valdība, mainīs atkal programmas.

Vai mūsu valsts budžetā naudas trūkst!

Tāpēc jau ir absurda situācija - jo lielāki nodokļi, jo mazāk atpakaļ nodokļu maksātājam.
Aivars007
Aivars007 26.10.2009 16:40
26984 сообщения на сайте
Budžetniekiem nebūs garlaicīgi.

Apskatiet, kas tiek plānots.

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40190899
Aivars007
Aivars007 28.09.2010 11:43
26984 сообщения на сайте
Man patīk

4. Pamatlīdzekļiem nolietojumu aprēķina tikai līdz to vērtības (sākotnējās vai pārvērtēšanā noteiktās) pilnīgai norakstīšanai. Ja pamatlīdzekli turpina lietot pēc tā vērtības pilnīgas iekļaušanas nolietojuma aprēķinā, nolietojuma aprēķināšanu pārtrauc, bet pamatlīdzekli saglabā uzskaitē

varētu padomāt, ka no nulles vērtības vēl kaut ko var norakstīt varbūt kāds "umudrilsja" ar mīnusu aprēķināt, tāpēc tāds paskaidrojums.
Andaz
Andaz 28.09.2010 11:55
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.