Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN- jaunā likuma pirmais lasījums К списку тем

IIN- jaunā likuma pirmais lasījums
Beidzot ir pieejams jaunā IIN likuma redakcijas pirmais lasījums- uz nakti labāk nelasīt ļauni sapņi rādīsies.:-<

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40150109&mode=mk&date=2009-10-23
Vispār apnika skaitīt cik likumu jaunās redakcijas startē.

Nu tik grāmatvežiem būs ko turēt:-x
Guntagermane
Guntagermane 23.10.2009 20:50
1303 сообщения на сайте

Ответы (5)

Vai tas kas jauns.Pag.gadasākumā bija tāpat un aizpagājušogad
Ilma
Ilma 23.10.2009 22:39
30495 сообщений на сайте
Jāsaka - šausmas! Uz 15 lapām. Tad būtu labāk rakstījuši jaunu likumu. Grozījums uz grozījuma, neko vairs nevarēs saprast.

Pa diagonāli palasīju - nav tikai vēl gaisa, ko ieelpojam, un gaisa, ko izelpojam.

Sevišķi jauks ir šis:

8.pantā:

papildināt pantu ar 2.3daļu šādā redakcijā:

„2.3 Šā panta otrajā un 2.1daļā minētais ienākums ietver arī darbiniekam, īpašniekam, kapitālsabiedrības valdes loceklim vai padomes loceklim, personai, kas pilda pienākumus vēlētā valsts pārvaldes institūcijā, citā vēlētā amatā vai amatā, kurā persona iecelta, pamatojoties uz Saeimas, Ministru kabineta vai pašvaldības domes lēmumu, kā arī šo personu ģimenes locekļiem (turpmāk – labuma guvējs) doto labumu no darba devējam piederoša vai darba devēja rīcībā esoša vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas tādiem uzdevumiem vai vajadzībām, kas nav saistītas ar darba vai dienesta pienākumu, vai darba devēja saimnieciskās darbības veikšanu 150 latu apmērā mēnesī. Ministru kabinets nosaka labuma guvējam naudā un citās lietās gūto ienākumu, kas tiek pielīdzināts algota darba ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā algas nodoklis un to noteikšanas kārtību.”;

Nu gan sāksies racionalizācijas priekšlikumu bums - kurš grāmatvedis gudrāks un asprātīgāks.

Kaut gan, ja pēc tiesas un taisnības, kāpēc man jāpērk trolejbusa biļete par naudiņu, no kuras samaksāti visi nodokļi, bet cits braukā ar džipu, ietaupot 21% PVN, 15% UIN un 10% kapitāla nodokli. Ja tā padomā, vai ne?

Un no trešās puses - šajā valstī maksāt nodokļus! Arī tikai nabago prerogatīva! Pareizi dara tie, kuri ņem kājas pār pleciem un laižas projām no šīs muļķu zemes.
Aivars007
Aivars007 24.10.2009 05:29
26984 сообщения на сайте
Pirmkārt, runājot par džipiem un Ferarri, vispirms arī PVN likumā būtu jāievieš termins "reprezentatīvs auto", lai nav pašreizējā absurdā situācija, ka UIN vajadzībām norakstīt nevar, bet PVN var atskaitīt 100%!

Otkārt, varbūt no iepriekšminētās 8.panta2.3.daļas var "izspiest" kaut ko noderīgu gan valstij, gan uzņēmējam - uzliekam vieglajām a/m kādu personīgā labuma slieksni, bet vairs nesaceram ceļazīmes. Diskusija varētu būt par slieksni - manuprāt, tam jābūt zemākam par 150LVL.
Zane.cilipane
Zane.cilipane 24.10.2009 09:10
27 сообщений на сайте
Kā tad tos 150 Ls noteiks. Mums taču visi braucieni "skaitās saimnieciskie".Kurš tad rāda , ka braukts nesaimnieciski.:-<
Ilma
Ilma 24.10.2009 09:19
30495 сообщений на сайте
Tas bija mans mēģinājums domāt "valstiski" šajā ekonomiskajā situācijā Nevienam nav noslēpums, ka daudz uzņēmuma auto tiek izmantoti nodokļu optimizācijai, jo papīrs (ceļazīmes) pacieš visu. Likumdevējam vajag paskatīties veco ES valstu praksi attiecībā uz šiem jautājumiem.
Zane.cilipane
Zane.cilipane 24.10.2009 12:41
27 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.