Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Valdes loceklis komandējumā К списку тем

Valdes loceklis komandējumā
Valdes loceklis, kam nav darba līgums un nesaņem nekādu atlīdzību dodas komandējumā automašīnas iegādei un Vāciju - viņam tiek izmaksāta dienas nauda, citi izdevumi, ja tādi ir. (MK. 219.teikts punktā 17. Darbiniekam komandējuma laikā tiek saglabāta darba vieta (amats) un likumā noteiktā darba samaksa (atalgojums);darbinieks šo noteikumu izpretnē ir arī ...un citām fiziskajām personām, kuras ir algas nodokļa maksātājas (turpmāk - darbinieki))., Kā ir, vai šim valdes loceklim vēl samaksu par darbu noteikumi nepieprasa maksāt?
Ane
Ane 26.10.2009 10:53
619 сообщений на сайте

Ответы (8)

Ja nav noteikts nekāda atlīdzība ko tad Jūs gribiet maksāt.Nekas neiznāk.
Ilma
Ilma 26.10.2009 11:45
30495 сообщений на сайте
Pārbaudē nevar to pielīdzināt -ka viņš strādāja, par ko vajadzēja aprēķināt darba algu, un uzrēķinās visus nodokļu virsū? Nav tā gadījies?

Un kā ir ja komandējumā sūta ne-darbinieku, tiek maksāta tikai dienas nauda (neskaitot pārējos izdevumus)?
Ane
Ane 26.10.2009 14:09
619 сообщений на сайте
Ja nav darba attiecību un nav arī atlīdzības, tad arī par komandējumu nekādu algu vai atlīdzību aprēķināt nevar.Jakomandējas cilvēks kurš nav darbinieks arī maksā tikai dienas naudu un izdevumus.
Ilma
Ilma 26.10.2009 16:29
30495 сообщений на сайте
Par valdes locekļiem ir dzirdēts, ka bijuši uzrēķini, kad valdes loceklis bez darba līguma un samaksas ir parakstījis piem. pavadzīmes. Tātad viņš ir strādājis - bija jasaņem atalgojums un jānomaksā nodokļi.

Tāpēc domāju vai pie tāda komendējuma nevar nekādu uzrēķinu piešūt!
Ane
Ane 26.10.2009 17:08
619 сообщений на сайте
Я конечно, понимаю, что в правилах говорится о работниках, но не возмещать расходы на командировку члену правления без вознаграждения, считаю, неправильным. Пора в очередной раз Кабинету министров переписать правила 219.

Я считаю, что в правилах идет речь о работниках, а не о работополучателях.

Да уж, еже полглда -год, м в нашеих законах будет не реально разобратся. Похоже сейчас КМ уже сам не знает что к чему и зачем.;-)
Julijatim
Julijatim 26.10.2009 17:08
8799 сообщений на сайте
Юль, а разве 219 это запрещают?
Aleksja
Aleksja 26.10.2009 19:42
10004 сообщения на сайте
Большинство считают, что эти правила относятся только к работникам фирмы. Отсюда выводы: "Нет зарплаты -нет командировочных"
Julijatim
Julijatim 26.10.2009 22:11
8799 сообщений на сайте
Не, эти правила относятся к командированным , вне зависимости, работник или нет.
Kel
Kel 26.10.2009 23:29
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.