Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Bojāta prece - netika uzrādīta UIN deklarācijā 2 gadus К списку тем

Bojāta prece - netika uzrādīta UIN deklarācijā 2 gadus
Labdien.

Atklāju, ka iepriekšējā grāmatvede netika UIN deklarācijā uzrādījusi norakstīto bojāto preci, līdz ar to nav arī izstrādātas pieļaujamās normas. Šim gadam norakstīto preču summa ir diezgan liela un īsti negribas kā priekš pirmā gada par to visu palielināt apliekamo ienākumu. Vai var labot iepriekšējo divu gadu UIN deklarācijas un GP? Kādas tam var būt sekas un sankcijas no VID? Varbūt ir iespējams ietvert par iepriekšējiem gadiem korekcijas šī gada UIN deklarācijā un GP, lai gan summas ir lielākas, lai skaitītos par ekonomiski maznozīmīgām.

Un vēl - ne likumā par UIN, ne MK 556 neatradu, ka būtu noteikts, ka pirmajā gadā jāpalielina par visu norakstīto summu ar UIN apliekamā summa. Tur bija tikai, ka jāizstrādā normas balstoties uz iepriekšējiem 3 gadiem. Vai es nevaru arī pirmam gadam noteikt normu izejot no fakta?

Pladies.
Siirija
Siirija 04.11.2009 11:18
285 сообщений на сайте

Ответы (2)

Vai var labot iepriekšējo divu gadu UIN deklarācijas un GP? - Jā, var.

Kādas tam var būt sekas un sankcijas no VID? - nekādas

Varbūt ir iespējams ietvert par iepriekšējiem gadiem korekcijas šī gada UIN deklarācijā un GP, - varēt var, bet nedrīkst. LGS Nr.1., LGS3.
Andaz
Andaz 04.11.2009 12:37
27892 сообщения на сайте
Pirmkārt, uzmanieties ar UIN labošanu - pārbaudiet vispirms, vai uzņēmums nav izmantojis atlaidi ziedotājiem! Pēc šāda labojuma radīsies parāds uz 1.februāri.

Otrkārt, vai tad Jums pa gadiem zudumi tik ļoti pieauguši? Ar atpakaļejošu datumu pirmajā gadā pieņemiet savu prognozi un pēc tam rēķiniet vidējo. No pieredzes varu teikt, ka parasti būtiski virslimiti nerodas.
Zane.cilipane
Zane.cilipane 04.11.2009 14:11
27 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.