Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Выплата дивидендов оффшорной компании К списку тем

Выплата дивидендов оффшорной компании
Привет!

При выплате дивидендов оффшорной компании удерживается налог 15% ПНП, верно? Для любой ли оффшорной компании? Если это Britu virdžīnu salas - тогда как быть?
Lexus
Lexus 12.11.2009 14:01
851 сообщение на сайте

Ответы (6)

22. Uzņēmumu ienākuma nodokli neatkarīgi no jebkuriem Likuma noteikumiem ietur pēc 15 procentu likmes no visiem maksājumiem, ko Latvijas Republikas rezidenti vai nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības izmaksā juridiskajām, fiziskajām un citām personām, kuras atrodas, ir izveidotas vai nodibinātas Ministru kabineta 2001.gada26.jūnija noteikumos Nr.276 “Noteikumi par zemu nodokļu vai beznodokļu valstīm un teritorijām” minētajās zemu nodokļu un beznodokļu valstīs vai teritorijās, ieskaitot maksājumus šo personu pārstāvjiem vai trešo personu banku kontos un maksājumus, kas veikti savstarpēja norēķinu ieskaita veidā.

23. Nodoklis nav jāietur no sekojošiem maksājumiem juridiskajām, fiziskajām un citām personām, kuras atrodas, ir izveidotas vai nodibinātas beznodokļu vai zemu nodokļu valstīs vai teritorijās:

23.1. Latvijas Republikas rezidentu izmaksātās dividendes;

23.2. procenti no Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm par depozītnoguldījumiem un norēķinu kontu atlikumiem, ja šie procenti tiek izmaksāti atbilstoši kredītiestādes noteiktajai vispārējai likmei par depozītnoguldījumu un norēķinu kontu atlikumiem;

23.3. maksājumi par preču piegādēm, ja preces ir attiecīgās beznodokļu vai zemu nodokļu valsts vai teritorijas izcelsmes preces (Likuma 3.pantaastotā daļa).
Tt7
Tt7 12.11.2009 14:10
37863 сообщения на сайте
Ню, получается, что не надо удерживать? Я запуталась, ещё какой-то "черный список" существует....
Lexus
Lexus 12.11.2009 14:20
851 сообщение на сайте
КАКОЙ НАЛОГ УДЕРЖИВАЕТСЯ ПРИ ВЫПЛАТЕ ДИВИДЕНДОВ ОФФШОРНОЙ КОМПАНИИ?
Lexus
Lexus 12.11.2009 14:30
851 сообщение на сайте
23.1. Latvijas Republikas rezidentu izmaksātās dividendes;

- ЗНАЧИТ РЕЗИДЕНТ ЛАТВИИ (SIA) ВЫПЛАЧИВАЯ ДИВИДЕНДЫ ОФФШОРУ, НЕ ДОЛЖЕН УДЕРЖИВАТЬ 15%?
Lexus
Lexus 12.11.2009 14:33
851 сообщение на сайте
20. Likuma 3.pantaastotās daļas piemērošanai jēdziens "maksājumi" nozīmē jebkurus maksājumus, kas samazina nodokļu maksātāja apliekamo ienākumu. Jēdzienā "maksājumi" ietilpst arī procenti, autoratlīdzība, maksājumi par pakalpojumiem, maksājumi faktisko izdevumu atlīdzināšanai, apdrošināšanas prēmiju maksājumi, galvojuma nauda un rokasnauda, ko Latvijas rezidenti vai nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības Latvijā izmaksā jebkurai personai, kas atrodas, ir izveidota vai nodibināta beznodokļu vai zemu nodokļu valstī vai teritorijā, neatkarīgi no tā, vai minētos maksājumus izmaksā skaidrā naudā, veic ar bezskaidras naudas norēķiniem vai citādi (natūrā), kā arī savstarpēju norēķinu ieskaita veidā. Ņemot vērā, ka nodoklis atbilstoši likumā noteiktajai likmei jāietur no visiem maksājumiem uz beznodokļu un zemu nodokļu valstīm vai teritorijām, nodoklis izmaksas brīdī ieturams arī tad, ja attiecīgos maksāju¬mus veic avansā.

Ну так дивиденды не уменьшают ваш доход.
Tt7
Tt7 12.11.2009 14:44
37863 сообщения на сайте
Нужно 10% ПНН дополнительно удержать согласно

3.pants Ar nodokli apliekamais objekts, nodokļa likme un taksācijas periods

(4) Attiecībā uz nerezidentiem ar nodokli apliekamais objekts ir Latvijā gūtie ieņēmumi no saimnieciskās darbības vai ar to saistītām darbībām. Nodoklis tiek ieturēts no tādiem maksājumiem, kurus rezidenti un pastāvīgās pārstāvniecības izmaksā nerezidentiem, ja no šiem maksājumiem nav ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Uzņēmumu ienākuma nodoklis tiek ieturēts no:

1) dividendēm — 10 procenti no dividenžu summas, izņemot dividendes, kas tiek izmaksātas šā likuma 1.pantadeviņpadsmitajā daļā minētajai sabiedrībai — citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidentam. Pienākums ieturēt nodokli no nerezidentam - akciju turētājam vai starpniekam - izmaksātajām publisku akciju sabiedrību dividendēm un ieskaitīt to valsts budžetā ir vērtspapīru konta turētājam, kas veic norēķinu ar nerezidentu;

Тут 8 часть ни при чём, тут 4 часть действует.
Amuil
Amuil 12.11.2009 14:54
26356 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.