Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Fiksētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs. К списку тем

Fiksētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs.
kārtējo reizi lasot likumdošanu es brīnos un nesaprotu.

IIN likuma 8.pantu2.2 daļā minētie kritēriji uzskata, ka fiziskā persona gūstot ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no tām pazīmēm,piemēram par ekonomisko atkarību,kā Jūs to interpretējat???tas nozīmē ja man ir noslēgts tikai viens pakalpojumu līgums,kas varētu liecināt ka esmu atkarīga tikai no viena uzņēmēja,nevaru reģistrēties ka fiksētā nodokļa maksātājs?

Pašnodarbinātā persona ir persona, kas veic saimniecisko darbību un ir reģistrēta, kā pašnodarbinātā persona. Saimnieciskā darbība ir jebkura sistemātiska, patstāvīga darbība par atlīdzību.Saimnieciskā darbība ir arī profesionālu pakalpojumu sniegšana, ja nav darba attiecības ar tiem, kam sniedzat pakalpojumus.

Vai tad nesanāk ka reģistrējoties par pašnodarbināto es pati uzņemos risku par sava darbu esamību,tad kāda runa par ekonomisko atkarību???

Inkumniece
Inkumniece 17.11.2009 13:36
10 сообщений на сайте

Ответы (3)

Jā, tieši tā es arī domāju mo vienas puses, bet no otras- ja vairs nav līgums ar vienu varu slēgt līgumu ar citu. Un cik dzirdu VID agrāk pie reģistrācijas saimn.d.veicēja prasīja jau noslēgtos līgumus, bet tagad nevienu tas vairs neintersē un reģistrē visus, lai dar ko grib.Nekādu problēmu tā teikt.Reģistrējies un maksā tik nodokļus.
Ilma
Ilma 17.11.2009 13:44
30495 сообщений на сайте
Jā, tieši tā es arī domāju mo vienas puses, bet no otras- ja vairs nav līgums ar vienu varu slēgt līgumu ar citu. Un cik dzirdu VID agrāk pie reģistrācijas saimn.d.veicēja prasīja jau noslēgtos līgumus, bet tagad nevienu tas vairs neintersē un reģistrē visus, lai dar ko grib.Nekādu problēmu tā teikt.Reģistrējies un maksā tik nodokļus.
Ilma
30495 сообщений на сайте
Ups, uzpiedās divreiz:-|
Ilma
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.