Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Страховая сумма К списку тем

Страховая сумма
День добрий !

У фирмы украли машину , машина в лизинге , страховая фирма оплачивает лизинг банку ... не могу разобрать проводки - помогите
Brjams
Brjams 26.11.2009 14:05
65 сообщений на сайте

Ответы (5)

Ja pamatlīdzekļu objekts ir nolaupīts vai nozagts, tas jānoraksta no uzskaies vispārēja kārtībā, neamortizēto vērtību attiecinot uz izdevumiem. Dažkart sastopami ieteikumi atzīt arī prasības pret neatklāto kaitnieku, ja ir ierosināta krimināllieta.

Zaudējumi no piespiedu kārtā atsavinātajiem pamatlīzdekļiem var tiks daļēji vai pilnība kompensēti, ja pamtlīdzekļi ir apdrosināti, no apdrošināšanas sabiedrības saņemamā atlīdzība tiek grāmatota: D 235X "Norēķini ar debitoriem", K 65X Saņemtās apdrosināšanas atlīdzības", un pēc tam Jums jākoriģe līzinga atlikumi.
Katikiv
Katikiv 26.11.2009 14:32
224 сообщения на сайте
nu-nu..
Andaz
Andaz 26.11.2009 17:36
27892 сообщения на сайте
Katikiv, а если найдут? Как тогда восстанавливать будете?
Aleksja
Aleksja 27.11.2009 01:14
10004 сообщения на сайте
Iepriekšrakstītais ir no grāmatas A.Ludboržs "pamatlīdzekļu uzskaite".

Protāms nozagti PL, kamēr ir meklēšana un nav papīra, ka lieta izbeigta - pārtrauc rēķināt nolietojumu un pārliek uz kontu -nozagtie PL, kur tie tā ari "gaida" varbūt atrod, bet katrs uzņēmums ļemj pats, un viena viedokļa nav, cik es saprotu.
Katikiv
Katikiv 27.11.2009 11:35
224 сообщения на сайте
http://www.vgk.lv/ru/forum/7/79897/
Katikiv
Katikiv 27.11.2009 12:10
224 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.