Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kontā mīnuss
Labdien!
Sakiet lūdzu, kā rīkoties, ja uz mēneša beigām kontā ir negatīvs atlikums?
Vai tas nekas, galvenais, kas būs uz gada beigām?
Ответы (15)
Tas nozīmē, ka Jūs esat bankai parādā. Es tā saprotu.
Tad to starpību jāgrāmato kā:
D Bankas konts K Kreditors?
А какого лешего у вас негативный актив?
Оно бывает так. Если на счете денег нет, а автомат свои пакалпоюми снимает, то может и минус на счете образоваться.
Kontā bija nauda, tad notika rēķina automātiskā apmaksa un tagad ir -1.5Ls
Tad kas palika ar grāmatojumiem?
Ja negatavojat finanšu pārskatu, tad varat neko negrāmatot. Ja grāmatojat, tad nākamo mēnesi būs jāiesāk ar pretējo grāmatojumu.
Es pat uz gada beigām netaisu šādas korekcijas - virsgrāmatā man būs negatīvs bankas atlikums, bet bilancē tas tiks parādīts kā īstermiņa aizņēmums.
Такое бывает, когда деньги кладутся на счет сугубо для оплат и не учитываются комиссии. Предупредите руководство и все. До 31 декабря ничего не делайте. Так и оставляйте на кредите.
bet ja nu uz gada beigām būs mīnuss, tad, noformējot īstermiņa aizņēmumu nebūs % jāaprēķina?
Ничего оформлять не надо. Просто покажете отрицательный остаток в краткосрочных кредиторах. А проценты Вам банк сам насчитает. Точнее, не проценты, т.к. они не оговорены ни в каких договорах, а сода науду за недозволенный отрицательный остаток. Только в Ваших руках привести все в порядок, проследить.
% atkarīgi no jūsu bankas. Ja jums nav atļauts negatīvs konta atlikums, dažas bankas pašas jums aprēķinās procentus. Jums pašiem nekas nav jārēķina.
Gada beigās, ja nu tik ļoti gribas, varat kontēt tā, kā gribējāt
D Banka K Aizņēmums.
Nākamā gada sākumā pretēji, citādi banka nesakritīs. Es šos koriģējošos kontējumus nesauktu par "aizņēmuma noformēšanu". Tad jau jums vēl līgums ar banku jānoslēdz
Lai vadība ieskaita nedaudz vairāk kontā naudiņas un būs ar plusiem. Bet ja ir ar mīnusu gada beigās, piekrītu Ilzex, bilancē parādā kā īstermiņa aizņēmumu. Un pēc manām domām, ja jau Jums bankā ir mīnuss, diez vai banka par to nerēķinās %?
Закрыть
Краткое описание нарушения