Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Veselības apdrošināšana darbiniekiem - nestandarta situācija К списку тем

Veselības apdrošināšana darbiniekiem - nestandarta situācija
Uzņēmums darbiniekiem iegādājies veselības apdrošināšas polises uz gadu. Tika piedāvātas vienas no vienkāršākajām polisēm, taču darbinieks varēja piemaksāt (sastādot ieturējumu grafiku no algas) un izvēlēties dārgāku polisi.

Rezultātā situācija sekojoša:

Polise maksā 370Ls. Darba devējs apmaksā 250Ls, atlikušie 120Ls tiek sadalīti 12 mēnešos un katru mēnesi no darbinieka ieturēti 10Ls. Šo 10Ls ieturējumu grāmatoju kā apdrošināšanas izdevumu samazinājumu. Jautājums tagad sekojošs - kāds šajā gadījumā ir darbinieka gūtais labums? Vai pareizi, ka tikai tie 250Ls, ko apmaksā darba devējs, kurus attiecīgi arī neapliek ar nodokļiem, ja šī summa iekļaujas arī 10% no darba samaksas robežās? Esmu apjukusi.
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2009 17:23
63 сообщения на сайте

Ответы (4)

Vēl jautājums par veselības apdrošināšanas atspoguļošanu paziņojumā par algas nodokli - ja šī summa nesasniedz 300Ls vai 10% algas robežu, tā jebkurā gadījumā ir jāatspoguļo un jāliek ailē "neapliekamie ienākumi"? Vai jāatspoguļo tikai tādā gadījumā, ja pārsniedz un jāaprēķina nodokļi?
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2009 17:26
63 сообщения на сайте
Darbinieka gūtais labums - 250 Ls.

Но если вы за эти полисы заплатили сразу я бы оформила с работниками Aizdevuma līgums на эти 120 лс:-/
Zinaidar
Zinaidar 30.11.2009 17:52
348 сообщений на сайте
Vēl viens jautājums - kā rīkoties gadījumā, ja gada vidū darbinieks tiek atbrīvots, veselības apdrošināšanas polise pārtraukta, darba devējs saņem atpakaļ no apdrošinātāja pārmaksāto prēmijas summu. Vai šajā gadījumā, neatkarīgi no apdrošināšanas prēmijas apmēra, visa summa jāapliek ar nodokļiem, jo apdrošināšanas termiņš ir mazāks par gadu?

Tāpat arī gadījumā, ja kolektīvajam apdrošināšanas līgumam gada vidū tiek pievienots jauns darbinieks, kuram līguma termiņš ir sākotnējā līgumā norādītais datums, kā rezultātā termiņš sanāk mazāks par gadu - arī jāapliek?
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2009 17:56
63 сообщения на сайте
ZinaidaR.

Nē, visa summa nav samaksāta uzreiz, bet tiek maksāta apdrošinātājam pa daļām saskaņā ar maksājumu grafiku.
Plumesoga
Plumesoga 30.11.2009 17:58
63 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.