Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN rēķinā no ES К списку тем

PVN rēķinā no ES
Labdien! Lūgums dalīties pieredzē šādā situācijā: piegādātājs no ES piestāda rēķinu par precēm Latvijas uzņēmumam un rēķina summu apliek ar PVN (VAT payable 19%). Viņu pamatojums, kāpēc rēķins tiek aplikts ar PVN, ir sekojošs: piegāde no viņu puses notiek Vācijas transporta firmai, tātad Vācijas uzņēmumam, līdz ar to ir jāmaksā PVN. Bet šī transporta firma ir tikai starpnieks, kas šo preci piegādā mums, t.i. Latvijas nodokļu maksātājam. Tam, ka piegādātaja rēķinā saņēmēja rekvizītos tiek uzrādīts LV nodokļu maksātāja nr., nosaukums, adrese, neesot nozīme, jo konkrēti viņi preci uz Latviju nepiegādā. Kā rīkoties šādā situācijā? Vai ir iespējams šo PVN atgūt, ja nomaksājam to piegādātājam? Jau iepriekš paldies par atbildēm.
Zeita
Zeita 08.12.2009 10:19
12 сообщений на сайте

Ответы (5)

Rēķina summa jābūt bez PVN, jo tas, ka prece ir šķērsojusi Vācijas robežu apliecinās starpniekfirmas CMR. Viņi taču rēķinu par preci Jums izstāda nevis starpniekfirmai.
Swift
Swift 08.12.2009 10:30
146 сообщений на сайте
Mēs jau to saprotam un cenšamies izskaidrot partnerim, bet viņi paliek pie tā, ka, ja rēķinā 'order address' ir norādīta Vācijas adrese (kaut arī ar piebildi - piegādei uzņēmumam X,Riga), tad rēķins ir jāizraksta ar PVN. Viss ir izrunāts un paskaidrots jau n-tās reizes gan grāmatvedības, gan vadības līmenī, bet tik un tā - atkal saņemam rēķinu ar PVN... Izskatās, ka cīnīties ir bezcerīgi, tāpēc arī jautāju, vai nav kāda iespēja to PVN atgūt pēc tam.
Zeita
Zeita 08.12.2009 11:43
12 сообщений на сайте
Viss ir atkarīgs no noslēgtā līguma! Lasiet savus līgumus!
Andaz
Andaz 08.12.2009 13:00
27892 сообщения на сайте
Ja nu tomēr kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu, kad piegādātājs nevēlas piekāpties, priecāšos uzklausīt pieredzi...

Ja uz pavadzīmes mēs apstiprinātu, ka prece ir saņemta Latvijā, vai tas būtu pietiekams pierādījums, lai lūgtu viņiem atgriezt summu, kas samaksāta kā PVN?

CMR-i līdzšinējie diemžēl neko nedos, jo tajos ir vairāku piegādātāju preces kopā.
Zeita
Zeita 09.12.2009 13:42
12 сообщений на сайте
Их просить, полагаю, бесполезно, если они такие упертые. Да и как они могут вернуть, если налоговый счет выписан с НДС. Что выписано, то надо в бюджет платить.

Сейчас вы можете только просить этот налог у немецкого государства.
Maija
Maija 09.12.2009 16:07
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.