Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Latvija ieviesīs Pakalpojumu direktīvas prasības К списку тем
Latvija ieviesīs Pakalpojumu direktīvas prasības
8.decembrī Ministru kabineta sēdē tika izskatīts un atbalstīts likumprojekts „Par saimnieciskās darbības reglamentēšanu pakalpojumu jomā”, kura mērķis ir veicināt brīvu pakalpojumu apriti un tiesības brīvi veikt saimniecisko darbību, kā arī garantēt saimnieciskās darbības veicējiem un pakalpojumu saņēmējiem tiesību aizsardzību Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgū.
Likumprojekts pārņem Pakalpojumu direktīvas, kuras mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem, kas sniedz vai izmanto pakalpojumus ES, prasības. Direktīva izvirza prasību visām ES dalībvalstīm atcelt atsevišķus juridiskos un administratīvos šķēršļus, tādus kā grūtības iegūt informāciju par izvirzāmām prasībām; vajadzība sazināties ar daudzām iestādēm, lai saņemtu dažādas atļaujas; ilgstošas, sarežģītas un necaurskatāmas prasību izpildes procedūras pakalpojumu darbības uzsākšanai vai pakalpojuma sniegšanai.
Ответы (1)
Pakalpojumu direktīva ir nozīmīga mazajiem un vidējiem komersantiem (turpmāk – MVK). Aptuveni 98% no Eiropas uzņēmumiem ir MVK un tie ir galvenais izaugsmes un jaunu darba vietu avots. Lielākā daļa MVK darbojas tikai savas valsts vietējā tirgū. Dažreiz tā rīkoties izvēlas pats uzņēmums, bet ir arī tādi gadījumi, kad iemesls ir daudzie juridiskie un administratīvie šķēršļi ES valstīs, kuru dēļ darbības paplašināšana aiz savas valsts tirgus robežām rada ievērojamas izmaksas un ir laikietilpīgas.
Praktisku ieguvumu piemēri no direktīvas ieviešanas:
•iespēja nodibināt jaunu uzņēmumu vai filiāli savā valstī vai ES valstī, veicot vienkāršākas un ātrākas procedūras;
•iespēja bez grūtībām piedāvāt pakalpojumus citās ES valstīs, nedibinot tur uzņēmumus;
•iespējams saņemt informāciju un izpildīt administratīvās procedūras vienuviet katrā valstī („vienotā kontaktpunktā”);
•iespēja viegli piekļūt plašākam pakalpojumu klāstam sava uzņēmuma vajadzībām.
Likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimā.
Avots: LR Ekonomikas ministrija
Закрыть
Краткое описание нарушения