Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

годовая инвентаризация К списку тем

годовая инвентаризация
в строке фактически по бухгалтерии можно ли печатать или вводить из програмы ф не писать вручную
Darja0405
Darja0405 13.12.2009 11:28
123 сообщения на сайте

Ответы (32)

Я при инвентуре, на распечатке ставлю "крыжики".
Amuil
Amuil 13.12.2009 11:46
26356 сообщений на сайте
Nu nevar taču būt tā, ka Jums uzņ. nav un nav pieietams neviens portatīvais dators, lai noformētu inv. aktus tā, lai nevienam nebūtu iebildumu par aktu noformējumu Jums vēlamā veidā pēc formas.
Liepupe
Liepupe 13.12.2009 13:09
нет сообщений на сайте
Vajag saprast kā taisa inventarizāciju un ko raksta tajos aktos! Tas pirmkārt!

Faktiski ir divas ailes - faktiski pēc grāmatvedības, ko jūs smuki no programmas izdrukājat, un faktiski dabā, ko jūs smuki pēc inventarizācijas datiem ar roku aizpildāt.

Un tam visam ar portatīvajiem datoriem nav nekāda sakara.

IMXO un MVVNACFDV
Andaz
Andaz 14.12.2009 11:59
27892 сообщения на сайте
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 14:06
нет сообщений на сайте
Anda, ir gan sakars.Esinventarizācijās esmu ar portatīvo un man ir skaisti inventarizācijas akti.Ardivām ailēm: Faktiski un Skaitās pēc grāmatvedības datiem.Nekurnav norādīt, ka tā nedrīkst.Bet likumā ir noteikts, ka visas vērtības ir jāuzskaita dabā un jāsalīdzina ar grāmatvedības datiem.Unes to mēs to daram.

Pārskata gada slēguma inventarizācija nav obligāti jāveic pārskata gada pēdējā dienā, ja grāmatvedības dati dod iespēju arī bez dabā veiktas inventarizācijas noteikt patiesos materiālo vērtību veidus, daudzumus un to novērtējumu naudas vienībās.

Pārskata gada slēguma inventarizāciju drīkst veikt triju mēnešu laikā pirms pārskata gada beigu dienas vai mēneša laikā pēc tās, pārrēķinot inventarizācijas dienā konstatētos atlikumus atbilstoši grāmatvedības datiem pārskata gada beigu dienā.
Aivareno
Aivareno 14.12.2009 18:27
6641 сообщение на сайте
Re, kāds Aivareno - samācījies visādas gudrības. Pasūtīs Vēl Andu lasīt likumus...

Es vairāk sliecos piekrist Andai - lai inventarizācija patiešām būtu cik necik ticama, "faktiski" lieku aizpildīt ar roku.
Aivars007
Aivars007 14.12.2009 18:36
26984 сообщения на сайте
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 18:41
нет сообщений на сайте
Protams, Aivar, Jums pilnīga taisnība. Bet izlasiet lēnām jautājumu. Varbūt cilvēkam, kas tā jautā, labāk darīt, kā es teicu?
Andaz
Andaz 14.12.2009 19:15
27892 сообщения на сайте
Ak mī un žē...
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 19:18
нет сообщений на сайте
Ko mī, ko žē? Ko vēl jautās? Vai rakstīt ar zilu vai melnu tinti?:-S

Ar likumu vajag aizliegt grāmatvedībā strādāt cilvēkiem, kam nav loģiskās domāšanas.

Viss.
Andaz
Andaz 14.12.2009 19:20
27892 сообщения на сайте
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 19:27
нет сообщений на сайте
Ja cilvēks uzdod šādu jautājumu, tad labāk viņam ne tikai drukāt no datora vajag aizliegt, bet visu inv.sarakstuar roku sarakstīt jāliek.Varbūt tad izdomās kādēļ inv.nepieciešamas.:-)
Aivareno
Aivareno 14.12.2009 19:28
6641 сообщение на сайте
Bez loģiskās domāšanas to nevar izdomāt.

VISIEM, kas kaut ko vēl par inventarizāciju sadomās jautāt - manā failu glabātuvē ir FM norādījumi Nr.832 par invenatarizācijām. Lūdzu, lasīt lēnām un ar izteiksmi.
Andaz
Andaz 14.12.2009 19:32
27892 сообщения на сайте
Andaz

ziņojumu: 12834 14.12.2009 19:20

Ko mī, ko žē? ....

Ar likumu vajag aizliegt grāmatvedībā strādāt cilvēkiem, kam nav loģiskās domāšanas.

--------------------------------

Ja nu kas nebūtu vēlams grāmatvedībā - tad histērisks grāmatvedis!

Grāmatvedim, protams, ir jābūt ar loģisko domāšanu. Un galvenokārt tamdēļ, lai grāmatvedības un visu mat. un nemateriālo vērtību uzskaites darbu veiktu un organizētu optimāli, pēc iespējas mazāk pielietojot *akmens laikmeta* metodes.

Nosacījumi inventarizācijām ir uzskaitīti MK noteikumu Nr. 585 jaunākajā konsolidētajā redakcijā, kur nav tāda nosacījuma, ka inv. saraksti obligāti būtu aizpildāmi ar roku kā to darīja vēl pagājušā gadsimtā.
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 20:02
нет сообщений на сайте
Nu, nu, tikai neklūpiet viena otrai matos.

Es personīgi Andu neuzskatu par histērisku, bet tā jau laikam gaumes lieta. Drīzāk tad jau Liepupe laiku pa laikam izceļas ar dažādām "asprātībām".

Protams, likums neparedz obligātu prasību rakstīt ar tinti vai ar lodīšu pildspalvu, taču loģisko domāšanu arī es atbalstu. Varbūt precīzi neuztvēru Andas domu, bet man būtu maza ticība inventarizācijas aktiem, kuri sagatavoti grāmatvedības programmā un arī aile "faktiski" jau aizpildīta gatava.
Aivars007
Aivars007 14.12.2009 21:59
26984 сообщения на сайте

No coment
Liepupe
Liepupe 14.12.2009 23:03
нет сообщений на сайте
Vārdu "coment" raksta ar diviem m - comment, pie kam pareizi ir "Nav komentāru", tātad "No comments".

Patiešām histērija!
Aivars007
Aivars007 15.12.2009 21:03
26984 сообщения на сайте
Jau kādu laiku atpakaļ teicu, ka čatā raksta tieši tā.

Esat piemirsis?

Varat pats pārbaudīt tā vai ne tā.

Lēnām un M i e r ī g i.

Liepupe
Liepupe 15.12.2009 21:07
нет сообщений на сайте
... Jo - kāds labums Jums pašam un citiem no tā, ka *strebjat karstu*?

Aivars007

ziņojumu: 8382 15.12.2009 21:07

Varbūt grāmatvedei "čikitai" jāsāk ar to, ka no 82 Ls PVN 18% ir 14,76 Ls nevis 18 Ls.

Par visu tālāko šajā diskusijā man komentāru vairs nav, ja grāmatvedis var uzdot šādus piemērus.

http://www.vgk.lv/lv/forum/22/87155/page/last/
Liepupe
Liepupe 15.12.2009 21:39
нет сообщений на сайте
Liepupe

Jums laikam kādi 14 vai 15 gadi, ja pati ievērojat un citiem mācāt kaut kādu "čata" valodu. Es zinu un protu tikai vienu valodas variantu, Jūsu pieminētā "čata" valoda man nav pazīstama.

Kāds man labums no tā, ka atļaujos komentēt par aplamībām grāmatvežu aprēķinos šajā forumā? Atbildu - gaužām vienkāršs - tas man palīdz godprātīgi izpildīt savu pienākumu, aprēķinot nodokļus. Ko arī citiem grāmatvežiem novēlu. Un šajā prasmē nesakskatu neko "karstu", Jūsu vārdiem runājot.

Ja grāmatvedis neprot no 100 Ls izrēķināt nodokli, ko tad viņš prot? Tāds ir jautājums!

Un visbeidzot - vai Jūsu piekasīšanās kāre katru gadu pirms Ziemassvētkiem pastiprinās (aktualizējas)? Esmu pamanījis, ka neesmu vienīgais, kura komentārus Jūs indīgi nokomentējat pa savam. Mācos no Jums, un ar Jūsu komentāriem rīkojos tāpat.
Aivars007
Aivars007 16.12.2009 09:07
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.