Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Protokols par peļņu К списку тем
Janis 14.12.2009 16:58
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
Ответы (11)
Смотрите закон о годовых отчетах. Там все четко сказано. http://www.likumi.lv/doc.php?id=66461
Aleksja 14.12.2009 17:01
10004 сообщения на сайте
10004 сообщения на сайте
Vadības ziņojumu sastāda valde, kas sniedz priekšlikumus par peļņas sadali. Bet galīgo lēmumu pieņem uzņēmuma dalībnieki savā sapulcē. Tā ka augšminētā situācija var būt pavisam reāla, ne tikai grāmatvedības kļūda. Protokolam šajā gadījumā ir "augstāks spēks", jo dalībnieku sapulce ir augstāka instance, nekā valde.
Kāpēc grāmatvedes kļūda?
Ne jau grāmatvede raksta vadības ziņojumu? Vadības ziņojumu raksta VADĪBA! Lasiet uzmanīgi nosaukumu - tas ir VADĪBAS ziņojums. Un nevis grāmatvedes!
Ne jau grāmatvede raksta vadības ziņojumu? Vadības ziņojumu raksta VADĪBA! Lasiet uzmanīgi nosaukumu - tas ir VADĪBAS ziņojums. Un nevis grāmatvedes!
VIDā kopā ar Gada pārskatu jāiesniedz Protokols par gada pārskata apstiprināšanu - tā ir likuma prasība, tātad obligāta.
Parasti šajā protokolā ir lēmums par peļņas sadali.
Piekrītu Andai - par Gada pārskatu un par Vadības ziņojumu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs. Grāmatvedim nav tiesību parakstīt Vadības ziņojumu, un arī ne Gada pārskatu. Tāpat kā uzņēmuma vadībai nav tiesību izlikties, ka neko nezina, jo grāmatvede iesniedza gada pārskatu.
Parasti šajā protokolā ir lēmums par peļņas sadali.
Piekrītu Andai - par Gada pārskatu un par Vadības ziņojumu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs. Grāmatvedim nav tiesību parakstīt Vadības ziņojumu, un arī ne Gada pārskatu. Tāpat kā uzņēmuma vadībai nav tiesību izlikties, ka neko nezina, jo grāmatvede iesniedza gada pārskatu.
Айвар, не согласна, что Parasti šajā protokolā ir lēmums par peļņas sadali.
Придерживаюсь точки зрения Ilzex. Сдаем протокол только об утверждении. Распределение происходит позже.
Придерживаюсь точки зрения Ilzex. Сдаем протокол только об утверждении. Распределение происходит позже.
Liels paldies par atbildēm. Protams, ka vadības ziņojums ir VADĪBAS ZIŅOJUMS, atbildība ir vadītāja, bet nu ne visos uzņēmumos vadības ziņojumus raksta vadītājs, bieži vien, ka to raksta grāmatvedis, diemžēl, bet fakts.
Janis 14.12.2009 23:06
15 сообщений на сайте
15 сообщений на сайте
To raksta grāmatvedis, diemžēl, bet fakts....
Mīļie cilvēki, nu gan bezkaunība, uzgrūž grāmatvedim rakstīt vadības ziņojumu, kuru, DIEMŽĒL paši vadītāji paslinko uzrakstīt, lūk tas ir fakts!
Mīļie cilvēki, nu gan bezkaunība, uzgrūž grāmatvedim rakstīt vadības ziņojumu, kuru, DIEMŽĒL paši vadītāji paslinko uzrakstīt, lūk tas ir fakts!
Swift 15.12.2009 09:56
146 сообщений на сайте
146 сообщений на сайте
Vārds vietā
Swift 15.12.2009 16:40
146 сообщений на сайте
146 сообщений на сайте
Kel
Es jau arī nelūdzu Jūsu piekrišanu.
Es rakstu par to praksi, kura man ir zināma.
Protams, daudzos uzņēmumos Vadības ziņojuma projektu sagatavo grāmatvedis. Bet vismaz es vienmēr prasu vadībai to izskatīt, papildināt, pielabot, un tikai pēc vadības paraksta drīkst to sūtīt VID-am.
Es jau arī nelūdzu Jūsu piekrišanu.
Es rakstu par to praksi, kura man ir zināma.
Protams, daudzos uzņēmumos Vadības ziņojuma projektu sagatavo grāmatvedis. Bet vismaz es vienmēr prasu vadībai to izskatīt, papildināt, pielabot, un tikai pēc vadības paraksta drīkst to sūtīt VID-am.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть