amats pēc darbinieka atbrīvošanas
Sakiet, lūdzu, vai tā ir, ka pēc darbinieka (darbinieku) atlaišanas vai vienkārši pēc darba attiecību pārtraukšanas, nevar pieņemt darbā citu cilvēku ar tādu pašu amata nosaukumu kā iepriekšējam darbiniekam? Un vai var uzņēmumā strādājošajam darbiniekam nomainīt amatu uz šī atbrīvotā darbinieka amatu? Ja tā tas ir, tad cik ilgam laikam jāpaiet, lai varētu šo amatu ieņemt kāds cits?Jautāju tāpēc, ka nevaru atrast nekādu normatīvo dokumentu, kurā tas būtu atrunāts. Esmu dzirdējusi par šo lietu vairākkārt, ka tā nedrīkstot darīt, bet tagad esmu saskārusies ar to pati un nevaru atrast atbildi..
Manā gadījumā ir tā, ka es šajā darba vietā jau vairākus gadus strādāju un šajā laikā ir bijusi pieņemta darbā biroja vadītāja, kuru atbrīvoja š.g. februārī uz štatu samazināšanu, tad par biroja administratori pārslēdza līgumu ar vēl vienu līdzšinējo darbinieci, tagad arī viņu tā pat atbrīvoja.. esmu palikusi es viena un tagad es drīkstu būt biroja vadītāja vai man atkal ir jādomā cits amata nosaukums?