Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Komandējuma izdevumi
Labs vakars!
Direktors, kas ir arī avansa norēķina persona, bija komandējumā ārzemēs. Pirms brauciena viņam netika izmaksāta dienas nauda. Pēc brauciena nekādus dokumentus neiesniedza, bet bankas izrakstā redzams, ka iepircies tur Maximā regulāri. Vai es pareizi saprotu, ka dienas naudas robežās es to varu grāmatot uz komandējuma izdevumiem? Vēl otrs jautājums -pirktas autobusa biļetes caur banku, taču ne sev, bet bērneļiem (SIA nodarbojas ar sacensību rīkošanu), lai šie aizbrauktu uz sacensībām. Vai šo darījumu var likt uz saimnieciskās darbības izdevumiem?
Ответы (13)
Начисляйте диенас науду и выплачивайте, а покупки разные пойдут ему в Дт.Предоставит оправдательные документы, то что нужно спишите, нет-будет за его счет
A što takoje Dt pa russki? :'(
Ir gan par ko asaras liet ...
Dt - Damskij tovar?
Bet viņam dokumenti tiešām nekādi nebūs. Varbūt izmaksāju pēc brauciena dienas naudu un norakstu bankas izrakstā "redzamo pārtiku" izdevumos?
Dt ir debets, grāmatvedes kundze.
Ar kādām metodēm šitādas mušmirītes darbu dabū un kādu algu viņām maksā?
Ivan, Jums kā krievam to nesaprast... Algu man maksā sēnēs, tikai sēnēs...
Vāks visai Latvijas grāmatvedībai:'( :'( :'(
Kurus tagad centies apvainot? Tavējie tautieši(nav svarīgi kādi) domā ar tevi lepojas?
Katrā ziņā man nebija jākaunas par to, ka es kādu vārdu krieviski nesapratu...
Nenovirzi tēmu uz valodas zināšanām!
Galvenais šedevrs jau ir šis:
"norakstu bankas izrakstā "redzamo pārtiku" izdevumos"
Laikam jau tieši tas šefam patīk(līdz VID pārbaudei)
Ak runa iet par to! Tā kā šefs nevar "piestādīt" attaisnojošus dokumentus, tad bija doma, ka varbūt to norakstīt komandējuma izdevumos atļautajās dienas naudas robežās. Kā saka - mazākais ļaunums no visiem ļaunumiem. Un ja kas, pirms "namjoka" par manu stulbumu jāpaskatās, ka šī tēma ir zem sadaļas "Iesācējiem". Visi jau nevar būt gudri, citi ir vienkārši skaisti. No tēmas es nenovirzījos, tiešām biju domājusi, ka runa iet par manu krievu valodu. Tamdēļ atvainojos par manu "uzbraucienu" Jums pirmīt. Vispār tiešām neesmu nekāda krievu tautības cilvēku nīdēja, bet ja konkrēti aizrāda par manu krievu valodu (un tā es to arī sapratu) Latvijā, tad tiešām "kriša jeģet". Tiešām atvainojos Jums un vēl kādam, ja esmu viņu aizskārusi. :'(
Закрыть
Краткое описание нарушения