Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK iesācējs
Lūdzu palīdzību!
atveru kontu, kā IK. darbību uzsāku tikai novembrī. Naudu kas ienāca 12.2009. laikā neredzēju, jo izrādas bij jāiet nevis internetbankā, bet bisnessbankā cita adrese. Tas tik ievadam, bet situācija tāda gads beidzies un konta bij ienākusi nauda . Tagat iznāk ka konta nauda bij, bet vislaik dabuju aizņemties skaidrā naudā lai nodrošinātu 1-darbiniekam komandejum naudu un biļetes. kā lai pareizi uzsāku S.žurnālu, citādi man bus alavakar ar konta atlikumu uz01.01.2010.
Ответы (10)
Bankā būs ieņēmumi no saimn.darbības ( ja tā ir ) un ienākusi nauda bankā un atlikums uz 31.12.09.
Izmaksāta nauda komandējumsm un biļetes- izejoša nauda no kases un izdevumi saimn.darbības.Ieņēmumos tā pati izdevumu summa kā ar saimn.darbību nesaistīti ieņēmumi un Jūsu pašu iemaksa kasē.Kasē atlikums 0,00 Ls uz 31.12.09. Tad visi ieņēmumi ar izdevumiem būs sabalnsēti.
Vēl viens jautājums. Jā tomēr atlikums bankas kontā paliks ar +(200Ls), tad man par tiem būs gan soc. gan iin jaaprēķina?
Par bankas konta atlikumu nekad nekas nav jāmaksā. Jāmaksā ir par saņemtajiem ieņēmumiem.Ja ir kāds atlikums, tad protams kaut kāus ieņēmumus saņēmāt. VSAOI jāmaksā no mēnesī saimn.darbības ieņēmumu izdevumu starpības minimāli no 180,- Ls, bet IIN pēc Gada deklarācijas datiem no peļņas, t.i visu saimn.darbības ieņēmumu izdevumu starpības.
Bet lasiet
www.vid.gov.lvvisus likums un MK noteikumus par pašn. personu un saimn.darbības veicēju gr. un nodokļu uzskaiti, jo redzu, piedodiet, Jums nav nekādas skaidrības par uzskaiti un visdrīzāk salaidīsiet visu ķīselī.
Ilma
Visa Latvija ir vienā ķīselī - vienu vairāk vai mazāk.
Saprotiet man patiešām ir tikai pašas minimālas zināšanas par grāmatvedību, tik cik augskolā kā izvēles papildpriekšmets. Bet es nedaudz sastresojos par to apsurdu kas man sanāca gadu mijā. Vienkārši es jau strādāju algotu darbu citā speciālitātē, bet Ik izveidoju lai nodarbinātu 1-cilvēku kam vajadzeja lai tam oficiāli varētu parskaitīt naudu, vai tiešām IK ar vienu darbinieku un ienākumiem no viena partnera , kas pats nevēlas pa tiešo slegt līgumus, jo ir ārzemju uz. Vai tas viss ir pārāk sarežģīti?
LV viss ir pārāk sarežģīti. Labāk meklējiet grāmatvedi..
Ja NODARBINA vienu cilvēku, tad vispirms par viņu jādod Ziņas par darba ņēmēju kustību ( pieņemts darbā), tad katru mēnesi par viņu 3.pielikumskur aprēķināts viņas VSAOI, IIN, riska nodeva , jāpārskaita nodokļi utt.
Par darbinieka pieņemšanu un viņa nodokļiem es visu iesniedzu, bet man nav īsti skaidrs par saviem VSAOI, IIN. Vienā no foruma tēmām izlasīju, kā IK vel reģistrējas par pašnodārbināto?
Man reģistrējoties VID un pieteicot ka algošu 1-darbinieku neviens neteica par pašn.reģistrēšanos, tikai informatīvās lapas par darbnieka nod.iesniegšanu 1xmēnesī un savu nod.1xceturksnī.
Nu tad jau visdrīzāk esiet reģistrēts kā pašnodarbinātais.Noskaidrojiet savā VID.
Закрыть
Краткое описание нарушения