Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Таксационный период для НДС К списку тем

Таксационный период для НДС
Закупаем материалы в ЕС, делаем изделия и продаем пока только в Латвии. Облаг сделки за 2009 не превышает 35 000, но больше 10 000. Я думаю, что НДС Декларация будет 1 раз в квартал.

(Консультация сказала, что мы не ведем сделки на тер-ии ЕС. Но в Латвии мы же продаем- это же ЕС)

Спасибо
Skoroleto
Skoroleto 13.01.2010 08:45
103 сообщения на сайте

Ответы (10)

Поскольку вы закупаете материалы в ЕС, то, думаю, к вам это не относится, если бы покупали и продавали только в Латвии, то да.
Solik
Solik 13.01.2010 09:15
4622 сообщения на сайте
Nosacījumi, kad mainās PVN taksācijas periods:

PVN taksācijas periods ir mēnesis, ja apliekamā persona veic likuma 4.1panta ceturtajā daļā vai 18.pantā noteiktos darījumus, kuru veikšanas vieta ir cita dalībvalsts.

Ja apliekamo darījumu kopējā vērtība pirmstaksācijas gadā:

sasniedz Ls 35000, tad PVN taksācijas periods ir mēnesis;

lielāka par Ls 10000, bet mazāka par Ls 35000, tad PVN taksācija periods ir ceturksnis;

mazāka par Ls 10000, tad PVN taksācija periods ir pusgads.
Irena22
Irena22 13.01.2010 09:52
42998 сообщений на сайте
а если меньше 10000, но покупка товара в Польше, декларация раз в месяц или в квартал?
Allastar
Allastar 13.01.2010 10:42
327 сообщений на сайте
Прочитайте ст.18 закона.
Irena22
Irena22 13.01.2010 10:48
42998 сообщений на сайте
если фирма в предыдущем году уплатила НДС на сумму до 10 тысяч латов, она будет рассчитываться по НДС раз в полгода?
Allastar
Allastar 13.01.2010 11:12
327 сообщений на сайте
Вам Ирена все разжевала, осталось открыть закон.;-)
Solik
Solik 13.01.2010 11:15
4622 сообщения на сайте
Поизучала. Значит, если мы только преобретаем в ЕС продукцию, таксация раз в полгода?
Allastar
Allastar 13.01.2010 11:48
327 сообщений на сайте
Переводим Ирену....

Условия, при котрых изменяется период таксации ПВН.

Период таксации - месяц, если облагаемое лицо производит сделки, установленные четвертой частью статьи 4.1 или в 18 статье закона сделки, место произведения которых является другая страна ЕС.

Если общая стоимость облагаемых сделок в предтаксационном году:

более Ls 10000, но менее Ls 35000, тогда период таксации ПВН - квартал;

если менее Ls 10000, тогда период таксации ПВН - полугодие.
Solik
Solik 13.01.2010 14:29
4622 сообщения на сайте
Allastar, а о чем говорится в 18 статье?
Irena22
Irena22 13.01.2010 14:31
42998 сообщений на сайте
4.1 pants. Pakalpojumu sniegšanas vieta

(4) Ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:

1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnesvieta;

2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnesvietā;

3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgā uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnesvietas vai pastāvīgās iestādes.

18. pants. Apliekamie darījumi Eiropas Savienības teritorijā

(1) Apliekamie darījumi Eiropas Savienības teritorijā ir:

1) saimnieciskās darbības ietvaros veiktie šā likuma 2.pantaotrajā daļā minētie darījumi un preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā *;

(*1. pants. Likumā lietotie termini (34) preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā — preču saņemšana iekšzemē no citas dalībvalsts, ja preču nosūtīšanu vai transportēšanu no citas dalībvalsts nodrošina preču piegādātājs vai preču saņēmējs, vai trešā persona preču piegādātāja vai preču saņēmēja vārdā; )

2) preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā ir arī personas preču pārvietošana no citas dalībvalsts uz iekšzemi šīs personas saimnieciskās darbības nodrošināšanai iekšzemē;

3) preču piegāde Eiropas Savienības teritorijā ir arī personas preču pārvietošana no iekšzemes uz citu dalībvalsti šīs personas saimnieciskās darbības nodrošināšanai citā dalībvalstī;

.........
Solik
Solik 13.01.2010 14:38
4622 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.