Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Paraksti uz rēķiniem
Sveiki!
Man ir sajukusi galva. Tā kā informatīvās tehnoloģijas attīstās ātrāk, kā ierēdņu spēja ieviest attiecīgas izmaiņas grāmatvedības likumos, situācija šobrīd ir tāda, ka man grāmatvedībā ir papilnam elektroniski sagatavoti rēķini bez paraksta, bet lai dokuments atbilstu attaisnojuma dokumenta prasībām, parakstam jābūt. Nu un ko man tagad darīt? Vai skriet pie visiem piegādātājiem ar prasību tomēr izsniegt parakstītus rēķinus:-O Padalaties lūdzu, kāda ir jūsu pieredze.
Ответы (12)
Visi klusē, jo visiem ir tādu rēķinu kaudzēm.......un īsti pareizi nav..... bet ...
Aha, uz priekšu pie Lattelekom vai LMT.
Tāpat kā ar rēķinu numurēšanu (tieši par burtiem)-zvana pakalp.saņēmēja grāmatvede-jūs rēķinu bez burtiņiem esat uztaisījuši......Man vajag burtiņu. Es prasu-vai Lattelekomam jau pazvanījāt-nuuuu, tos jau nevar sazvanīt, ko tad mēs tur zvanīsim...
Es saprastu, ja par lietu būtu jāsaspringst un jāsakārto papīri, bet te tikai progresam neatbilstoši likumi un noteikumi. Ehh.. kur gan solītie atvieglojumi uzņēmējdarbībai
Pāris dienas atpakaļ lasīju par šo tēmu šeit:
http://www.e-paraksts.lv/?p=205
(Mājas lapa nav mana)
likumi un noteikumi у нас нормальные и вполне соответствующие.
Да только реализация "как всегда". Можно готовить электронные документы. Но только подписывать и хранить их надо так же электронно. А вот с электронной подписью у нас в стране - полный пролет. Денег кучу обхозйствовали, а результата ноль. Поэтому и имеем то, что имеет.
Но Минфин уже озаботился, до еще и МВФ стимула придал пониже спины... Будем надеяться на лучшее.
Maija
Šoreiz jums nepiekrītu. Kam vajadzīga tā makalutūra, ko prasa visa mūsu likumdošana un ko grāmatveži gatavo no rīta līdz vakaram. Stāv man noliktavā mapes, kuras neviens tā arī nav atvēris, kopš tur noliktas. Paiet 3 gadi un kā VID pārbaudēm vairs nav aktuāli tā met ārā.
Vidaga
ir tāds likums par ahhīviem, kas visiem uzņēmumiem ir saistošs
un mest ārā neko nevar tā visa "makalutūra" ir jānodod arhīvā
Visa gluži nav, var arī paši iznīcināt, protams sstādot likumdošanai atbilstīgu aktu.
Šoreiz jums nepiekrītu. Kam vajadzīga tā makalutūra, ko prasa visa mūsu likumdošana un ko grāmatveži gatavo no rīta līdz vakaram. Stāv man noliktavā mapes, kuras neviens tā arī nav atvēris, kopš tur noliktas. Paiet 3 gadi un kā VID pārbaudēm vairs nav aktuāli tā met ārā.
-----------------------
Ну а что поделать. Без бумажки никак. С какого потолка цифры для бухучета брать будете?
Можно и в электронной форме документы хранить. Крупняки вроде Латтелекома едва ли все счета распечатывают на бумаге. Но малыши не доросли еще до этого.
Ставьте софт как у Латтелекома. Не будет и у вас бумажек, хотя бы исходящих.
Ne jau "mest vai nemest ārā" mani satrauc. Bet tas, ka daudzi papīri tiek rakstīti likuma, nevis loģiskas nepieciešamības pēc. Un mans uzskats ir tāds, ka jācenšas lieko darbu automatizēt pēc tehnoloģiskās attīstības iespējām un likumdošanai tam nevajadzētu būt par šķērsli.
А что вы пишете likuma, nevis loģiskas nepieciešamības pēc. Только налоговые декларации.
Да еще отчеты об использовании номерных накладных. Но их, слава богу, уже отменили вместе с номерными накладными.
Закрыть
Краткое описание нарушения